Juhlava grillimenu

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen, Yhteishyvä
Julkaistu: 11.6.2020
|
Muokattu: 30.1.2025
Juhlista kesää ja kata grillijuhlat takapihalle tai mökille. Alkumaljaksi sopii kuohuviinillä virkistetty raparperijuoma. Mehevä maustevoilla viimeistelty entrecôte on grillipihvien parhaimmistoa. Sen lisukkeeksi sopii yksinkertainen salaatti ja paahdetut varhaiskaalilohkot. Jälkiruokana ihastuttaa tuoreilla marjoilla koristeltu britakääretorttu.

Raparperisangria

Kesän ensimmäisten lämpimien päivien ilo on kuohuviinillä virkistetty hedelmäinen sangria, jonka voi tarjota alkumaljana tai nostaa boolimaljassa juhlapöytään.

Raparperisangria
Raparperisangria

Raparperisangria

Entrecôte

Entrecôte on mehukasta ja grillaukseen täydellisesti sopivaa lihaa. Grillipihvien kuningas viimeistellään helpolla itse tehdyllä maustevoilla. Tarjoile pihvit rapsakan vihreän salaatin kanssa.

Entrecôte-pihvit ja basilika-korianterivoi
Entrecôte-pihvit ja basilika-korianterivoi

Entrecôte-pihvit ja basilika-korianterivoi

Grillattu varhaiskaali

Paista varhaiskaali nopeasti grillissä. Pinnalle valutettu hunaja karamellisoituu grillatessa ja antaa kaalille mukavan makean maun.

Grillattu varhaiskaali ja maapähkinäkastike
Grillattu varhaiskaali ja maapähkinäkastike

Grillattu varhaiskaali ja maapähkinäkastike

Britakääretorttu

Tuttu britakakku kääräistään nyt tortuksi! Täytteekseen kesäinen britakääretorttu saa raparperi-mascarponevaahtoa ja tuoreita mansikoita.

Kesäinen britakääretorttu
Kesäinen britakääretorttu

Kesäinen britakääretorttu

Katso kaikki grillaajan suosikkireseptit ja valmiit menut