Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Entrecôte-pihvit ja basilika-korianterivoi

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Kappaletta
Fork and knife
4 Kappaletta
Entrecôte on mehukasta ja grillaukseen täydellisesti sopivaa lihaa. Grillipihvien kuningas viimeistellään helpolla itse tehdyllä maustevoilla. Raikkaan yrttinen maustevoi on kätevä valmistaa etukäteen ja ottaa vaikka mökille mukaan. Sekoita reilu määrä maustevoita kerralla ja säilytä pakastimessa.

Ainekset

1000 g
(4 kpl à 250 g) entrecôte-pihviä
1 rkl
rypsiöljyä
3/4 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

BASILIKA-KORIANTERIMAUSTEVOI (16 nappia)

250 g
voita
1
ruukku basilikaa
1
ruukku korianteria
1 rkl
sitruunanmehua
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

LISÄKSI

leivinpaperia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Anna voin pehmetä huoneenlämmössä tai pehmitä varovasti mikrossa. Hienonna yrtit. Sekoita kaikki maustevoin ainekset.

250 g
voita
1
ruukku basilikaa
1
ruukku korianteria
1 rkl
sitruunanmehua
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2

Lusikoi voi leivinpaperiarkin keskelle tangoksi. Taita paperi kaksin kerroin niin, että tanko jää taitteeseen. Pidä toisella kädellä kiinni paperin avoimesta reunasta ja työnnä voita lastalla paperin päältä kohti taitosta niin, että siitä muodostuu tiivis tanko. Kääri tiiviiksi rullaksi ja sulje päät tiukasti vastakkaisiin suuntiin kääntäen. Nosta jääkaappiin. Viipaloi jähmettyneestä voista nappeja. Ylijäänyt maustevoi säilyy pakastimessa seuraavaan käyttökertaan.

Katso maustevoin valmistaminen videolta.

leivinpaperia
3

Ota pihvit huoneenlämpöön ½ tuntia ennen paistamista. Kuivaa lihan pinta ja sivele kevyesti öljyllä. Paista kuumassa grillissä, parilalla tai pannulla 2–3 minuuttia kummaltakin puolelta, pihvien paksuudesta riippuen. Entrecôte on parhaimmillaan puolikypsänä eli mediumina sisälämpötilan ollessa noin 56 astetta. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääri pihvit löyhästi folioon ja anna vetäytyä lämpimässä paikassa noin 5 minuuttia.

1000 g
(4 kpl à 250 g) entrecôte-pihviä
1 rkl
rypsiöljyä
3/4 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Aseta kuuman pihvin päälle maustevoinappi. Nauti esimerkiksi salaatin ja perunoiden kanssa.

VINKKI: Maustevoi sopii erinomaisesti myös broilerin, kalan tai grillikasvisten makupariksi.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.5.2020
|
Muokattu: 20.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

855

3580

72,0 g

41,5 g

0,5 g

0,5 g

53,0 g

3,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl mustapippuria rouhittuna,

ruukku basilikaa,

ruukku korianteria,

0,5 tl mustapippuria rouhittuna,

leivinpaperia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli