Anna voin pehmetä huoneenlämmössä tai pehmitä varovasti mikrossa. Hienonna yrtit. Sekoita kaikki maustevoin ainekset.
Lusikoi voi leivinpaperiarkin keskelle tangoksi. Taita paperi kaksin kerroin niin, että tanko jää taitteeseen. Pidä toisella kädellä kiinni paperin avoimesta reunasta ja työnnä voita lastalla paperin päältä kohti taitosta niin, että siitä muodostuu tiivis tanko. Kääri tiiviiksi rullaksi ja sulje päät tiukasti vastakkaisiin suuntiin kääntäen. Nosta jääkaappiin. Viipaloi jähmettyneestä voista nappeja. Ylijäänyt maustevoi säilyy pakastimessa seuraavaan käyttökertaan.
Katso maustevoin valmistaminen videolta.
Ota pihvit huoneenlämpöön ½ tuntia ennen paistamista. Kuivaa lihan pinta ja sivele kevyesti öljyllä. Paista kuumassa grillissä, parilalla tai pannulla 2–3 minuuttia kummaltakin puolelta, pihvien paksuudesta riippuen. Entrecôte on parhaimmillaan puolikypsänä eli mediumina sisälämpötilan ollessa noin 56 astetta. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääri pihvit löyhästi folioon ja anna vetäytyä lämpimässä paikassa noin 5 minuuttia.
Aseta kuuman pihvin päälle maustevoinappi. Nauti esimerkiksi salaatin ja perunoiden kanssa.
VINKKI: Maustevoi sopii erinomaisesti myös broilerin, kalan tai grillikasvisten makupariksi.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
855
3580
72,0 g
41,5 g
0,5 g
0,5 g
—
53,0 g
3,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl mustapippuria rouhittuna,
ruukku basilikaa,
ruukku korianteria,
0,5 tl mustapippuria rouhittuna,
leivinpaperia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli