Entrecôte-pihvit ja basilika-korianterivoi
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Entrecôte on mehukasta ja grillaukseen täydellisesti sopivaa lihaa. Grillipihvien kuningas viimeistellään helpolla itse tehdyllä maustevoilla. Raikkaan yrttinen maustevoi on kätevä valmistaa etukäteen ja ottaa vaikka mökille mukaan. Sekoita reilu määrä maustevoita kerralla ja säilytä pakastimessa.
| 1000 g | (4 kpl à 250 g) entrecôte-pihviä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| BASILIKA-KORIANTERIMAUSTEVOI (16 nappia) | |
|---|---|
| 250 g | voita |
| 1 | ruukku basilikaa |
| 1 | ruukku korianteria |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| LISÄKSI | |
| leivinpaperia | |
- 1.
Anna voin pehmetä huoneenlämmössä tai pehmitä varovasti mikrossa. Hienonna yrtit. Sekoita kaikki maustevoin ainekset.
- 2.
Lusikoi voi leivinpaperiarkin keskelle tangoksi. Taita paperi kaksin kerroin niin, että tanko jää taitteeseen. Pidä toisella kädellä kiinni paperin avoimesta reunasta ja työnnä voita lastalla paperin päältä kohti taitosta niin, että siitä muodostuu tiivis tanko. Kääri tiiviiksi rullaksi ja sulje päät tiukasti vastakkaisiin suuntiin kääntäen. Nosta jääkaappiin. Viipaloi jähmettyneestä voista nappeja. Ylijäänyt maustevoi säilyy pakastimessa seuraavaan käyttökertaan.
- 3.
Ota pihvit huoneenlämpöön ½ tuntia ennen paistamista. Kuivaa lihan pinta ja sivele kevyesti öljyllä. Paista kuumassa grillissä, parilalla tai pannulla 2–3 minuuttia kummaltakin puolelta, pihvien paksuudesta riippuen. Entrecôte on parhaimmillaan puolikypsänä eli mediumina sisälämpötilan ollessa noin 56 astetta. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääri pihvit löyhästi folioon ja anna vetäytyä lämpimässä paikassa noin 5 minuuttia.
- 4.
Aseta kuuman pihvin päälle maustevoinappi. Nauti esimerkiksi salaatin ja perunoiden kanssa.
Entrecôte-pihvit ja basilika-korianterivoi
arvosana5/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Entrecôte on mehukasta ja grillaukseen täydellisesti sopivaa lihaa. Grillipihvien kuningas viimeistellään helpolla itse tehdyllä maustevoilla. Raikkaan yrttinen maustevoi on kätevä valmistaa etukäteen ja ottaa vaikka mökille mukaan. Sekoita reilu määrä maustevoita kerralla ja säilytä pakastimessa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1000 g | (4 kpl à 250 g) entrecôte-pihviä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
BASILIKA-KORIANTERIMAUSTEVOI (16 nappia) | |
| 250 g | voita |
| 1 | ruukku basilikaa |
| 1 | ruukku korianteria |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
LISÄKSI | |
| leivinpaperia | |
Valmistus
- 1
Anna voin pehmetä huoneenlämmössä tai pehmitä varovasti mikrossa. Hienonna yrtit. Sekoita kaikki maustevoin ainekset.
Määrä Ainesosa 250 g voita 1 ruukku basilikaa 1 ruukku korianteria 1 rkl sitruunanmehua 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Lusikoi voi leivinpaperiarkin keskelle tangoksi. Taita paperi kaksin kerroin niin, että tanko jää taitteeseen. Pidä toisella kädellä kiinni paperin avoimesta reunasta ja työnnä voita lastalla paperin päältä kohti taitosta niin, että siitä muodostuu tiivis tanko. Kääri tiiviiksi rullaksi ja sulje päät tiukasti vastakkaisiin suuntiin kääntäen. Nosta jääkaappiin. Viipaloi jähmettyneestä voista nappeja. Ylijäänyt maustevoi säilyy pakastimessa seuraavaan käyttökertaan.
Määrä Ainesosa leivinpaperia - 3
Ota pihvit huoneenlämpöön ½ tuntia ennen paistamista. Kuivaa lihan pinta ja sivele kevyesti öljyllä. Paista kuumassa grillissä, parilalla tai pannulla 2–3 minuuttia kummaltakin puolelta, pihvien paksuudesta riippuen. Entrecôte on parhaimmillaan puolikypsänä eli mediumina sisälämpötilan ollessa noin 56 astetta. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääri pihvit löyhästi folioon ja anna vetäytyä lämpimässä paikassa noin 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1000 g (4 kpl à 250 g) entrecôte-pihviä 1 rkl rypsiöljyä 3/4 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Aseta kuuman pihvin päälle maustevoinappi. Nauti esimerkiksi salaatin ja perunoiden kanssa.
VINKKI: Maustevoi sopii erinomaisesti myös broilerin, kalan tai grillikasvisten makupariksi.
Ravintosisältö
855
Energiaa kcal
3580
Energiaa kj
72,0 g
Rasvaa
41,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,5 g
Hiilihydraatteja
0,5 g
Sokereita
—
Kuituja
53,0 g
Proteiinia
3,2 g
Suolaa
855
Energiaa kcal
3580
Energiaa kj
72,0 g
Rasvaa
41,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,5 g
Hiilihydraatteja
0,5 g
Sokereita
—
Kuituja
53,0 g
Proteiinia
3,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl mustapippuria rouhittuna, ruukku basilikaa, ruukku korianteria, 0.5 tl mustapippuria rouhittuna, leivinpaperia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























