Entrecôte-pihvit ja basilika-korianterivoi

arvosana5/5

(1)arvio
4 Kappaletta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Entrecôte on mehukasta ja grillaukseen täydellisesti sopivaa lihaa. Grillipihvien kuningas viimeistellään helpolla itse tehdyllä maustevoilla. Raikkaan yrttinen maustevoi on kätevä valmistaa etukäteen ja ottaa vaikka mökille mukaan. Sekoita reilu määrä maustevoita kerralla ja säilytä pakastimessa.

Ainekset

MääräAinesosa
1000 g(4 kpl à 250 g) entrecôte-pihviä
1 rklrypsiöljyä
3/4 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

BASILIKA-KORIANTERIMAUSTEVOI (16 nappia)

250 gvoita
1 ruukku basilikaa
1 ruukku korianteria
1 rklsitruunanmehua
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

LISÄKSI

leivinpaperia

Valmistus

  1. 1

    Anna voin pehmetä huoneenlämmössä tai pehmitä varovasti mikrossa. Hienonna yrtit. Sekoita kaikki maustevoin ainekset.

    MääräAinesosa
    250 gvoita
    1 ruukku basilikaa
    1 ruukku korianteria
    1 rklsitruunanmehua
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Lusikoi voi leivinpaperiarkin keskelle tangoksi. Taita paperi kaksin kerroin niin, että tanko jää taitteeseen. Pidä toisella kädellä kiinni paperin avoimesta reunasta ja työnnä voita lastalla paperin päältä kohti taitosta niin, että siitä muodostuu tiivis tanko. Kääri tiiviiksi rullaksi ja sulje päät tiukasti vastakkaisiin suuntiin kääntäen. Nosta jääkaappiin. Viipaloi jähmettyneestä voista nappeja. Ylijäänyt maustevoi säilyy pakastimessa seuraavaan käyttökertaan.

    MääräAinesosa
    leivinpaperia
  3. 3

    Ota pihvit huoneenlämpöön ½ tuntia ennen paistamista. Kuivaa lihan pinta ja sivele kevyesti öljyllä. Paista kuumassa grillissä, parilalla tai pannulla 2–3 minuuttia kummaltakin puolelta, pihvien paksuudesta riippuen. Entrecôte on parhaimmillaan puolikypsänä eli mediumina sisälämpötilan ollessa noin 56 astetta. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääri pihvit löyhästi folioon ja anna vetäytyä lämpimässä paikassa noin 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1000 g(4 kpl à 250 g) entrecôte-pihviä
    1 rklrypsiöljyä
    3/4 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Aseta kuuman pihvin päälle maustevoinappi. Nauti esimerkiksi salaatin ja perunoiden kanssa.

VINKKI: Maustevoi sopii erinomaisesti myös broilerin, kalan tai grillikasvisten makupariksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl mustapippuria rouhittuna, ruukku basilikaa, ruukku korianteria, 0.5 tl mustapippuria rouhittuna, leivinpaperia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.5.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä