Entrecôte-pihvit ja basilika-korianterivoi | Pihvit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Entrecôte-pihvit ja basilika-korianterivoi

Entrecôte-pihvit ja basilika-korianterivoi

timer-iconNoin tunti  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Kappaletta
Fork and knife
4 Kappaletta
Entrecôte on mehukasta ja grillaukseen täydellisesti sopivaa lihaa. Grillipihvien kuningas viimeistellään helpolla itse tehdyllä maustevoilla. Raikkaan yrttinen maustevoi on kätevä valmistaa etukäteen ja ottaa vaikka mökille mukaan. Sekoita reilu määrä maustevoita kerralla ja säilytä pakastimessa.

Ainekset

4 kpl
(à 250 g) entrecôte-pihviä
1 rkl
rypsiöljyä
3/4 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

basilika-korianterimaustevoi (16 nappia)

250 g
voita
1
ruukku basilikaa
1
ruukku korianteria
1 rkl
sitruunanmehua
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

lisäksi

leivinpaperia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Anna voin pehmetä huoneenlämmössä tai pehmitä varovasti mikrossa. Hienonna yrtit. Sekoita kaikki maustevoin ainekset.

250 g
voita
1
ruukku basilikaa
1
ruukku korianteria
1 rkl
sitruunanmehua
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2

Lusikoi voi leivinpaperiarkin keskelle tangoksi. Taita paperi kaksin kerroin niin, että tanko jää taitteeseen. Pidä toisella kädellä kiinni paperin avoimesta reunasta ja työnnä voita lastalla paperin päältä kohti taitosta niin, että siitä muodostuu tiivis tanko. Kääri tiiviiksi rullaksi ja sulje päät tiukasti vastakkaisiin suuntiin kääntäen. Nosta jääkaappiin. Viipaloi jähmettyneestä voista nappeja. Ylijäänyt maustevoi säilyy pakastimessa seuraavaan käyttökertaan.

leivinpaperia
3

Ota pihvit huoneenlämpöön ½ tuntia ennen paistamista. Kuivaa lihan pinta ja sivele kevyesti öljyllä. Paista kuumassa grillissä, parilalla tai pannulla 2–3 minuuttia kummaltakin puolelta, pihvien paksuudesta riippuen. Entrecôte on parhaimmillaan puolikypsänä eli mediumina sisälämpötilan ollessa noin 56 astetta. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääri pihvit löyhästi folioon ja anna vetäytyä lämpimässä paikassa noin 5 minuuttia.

4 kpl
(à 250 g) entrecôte-pihviä
1 rkl
rypsiöljyä
3/4 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Aseta kuuman pihvin päälle maustevoinappi. Nauti esimerkiksi salaatin ja perunoiden kanssa.

VINKKI: Maustevoi sopii erinomaisesti myös broilerin, kalan tai grillikasvisten makupariksi.

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.5.2020
Muokattu: 22.5.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.