Valmista kastike. Mittaa kulhoon maapähkinävoi, vesi, sitruunamehu ja soijakastike. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Kuori ja raasta joukkoon valkosipulinkynsi. Mausta ripauksella sokeria.
Huuhtele ja leikkaa kaali neljäksi lohkoksi. Älä poista kantaa, jotta lohkot pysyvät grillattaessa koossa. Valele lohkot öljyllä ja hunajalla. Grillaa kuumalla parilalla välillä käännellen noin 10 minuuttia, kunnes kaali on kauniin ruskeaa ja pehmeää. Laita kaalit tarjoiluvadille. Ripottele päälle suolaa ja hienonnettua korianteria. Tarjoile maapähkinäkastikkeen kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
620
148
5,8 g
0,5 g
19,3 g
18,8 g
3,3 g
2,0 g
0,8 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl suolaa,
1 dl maapähkinävoita,
hienonnettua korianteria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli