Grillattu varhaiskaali ja maapähkinäkastike

arvosana5/5

(4)arviota
4 Annosta

30 min

Paista varhaiskaali nopeasti grillissä. Pinnalle valutettu hunaja karamellisoituu grillatessa ja antaa kaalille mukavan makean maun. Viimeistele annos helpolla maapähkinäkastikkeella.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 g(1 kpl) varhaiskaali
2 rklrypsiöljyä
3 rklhunajaa tai vaahterasiirappia
1/2 tlsuolaa

Maapähkinäkastike

1 dlmaapähkinävoita
3/4 dlvettä
3 rklsitruunamehua
1 rklsoijakastiketta (gluteenitonta)
1 kplvalkosipulinkynsi
1/4 tlsokeria

Lisäksi

hienonnettua korianteria

Valmistus

  1. 1

    Valmista kastike. Mittaa kulhoon maapähkinävoi, vesi, sitruunamehu ja soijakastike. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Kuori ja raasta joukkoon valkosipulinkynsi. Mausta ripauksella sokeria.

    MääräAinesosa
    1 dlmaapähkinävoita
    3/4 dlvettä
    3 rklsitruunamehua
    1 rklsoijakastiketta (gluteenitonta)
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1/4 tlsokeria
  2. 2

    Huuhtele ja leikkaa kaali neljäksi lohkoksi. Älä poista kantaa, jotta lohkot pysyvät grillattaessa koossa. Valele lohkot öljyllä ja hunajalla. Grillaa kuumalla parilalla välillä käännellen noin 10 minuuttia, kunnes kaali on kauniin ruskeaa ja pehmeää. Laita kaalit tarjoiluvadille. Ripottele päälle suolaa ja hienonnettua korianteria. Tarjoile maapähkinäkastikkeen kanssa.

    MääräAinesosa
    600 g(1 kpl) varhaiskaali
    2 rklrypsiöljyä
    3 rklhunajaa tai vaahterasiirappia
    1/2 tlsuolaa
    hienonnettua korianteria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl suolaa, 1 dl maapähkinävoita, hienonnettua korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
24.4.2019
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä