Grillattu varhaiskaali ja maapähkinäkastike
30 min

Nappaa talteen!
Paista varhaiskaali nopeasti grillissä. Pinnalle valutettu hunaja karamellisoituu grillatessa ja antaa kaalille mukavan makean maun. Viimeistele annos helpolla maapähkinäkastikkeella.
| 600 g | (1 kpl) varhaiskaali |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 3 rkl | hunajaa tai vaahterasiirappia |
| 1/2 tl | suolaa |
| Maapähkinäkastike | |
|---|---|
| 1 dl | maapähkinävoita |
| 3/4 dl | vettä |
| 3 rkl | sitruunamehua |
| 1 rkl | soijakastiketta (gluteenitonta) |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/4 tl | sokeria |
| Lisäksi | |
| hienonnettua korianteria | |
- 1.
Valmista kastike. Mittaa kulhoon maapähkinävoi, vesi, sitruunamehu ja soijakastike. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Kuori ja raasta joukkoon valkosipulinkynsi. Mausta ripauksella sokeria.
- 2.
Huuhtele ja leikkaa kaali neljäksi lohkoksi. Älä poista kantaa, jotta lohkot pysyvät grillattaessa koossa. Valele lohkot öljyllä ja hunajalla. Grillaa kuumalla parilalla välillä käännellen noin 10 minuuttia, kunnes kaali on kauniin ruskeaa ja pehmeää. Laita kaalit tarjoiluvadille. Ripottele päälle suolaa ja hienonnettua korianteria. Tarjoile maapähkinäkastikkeen kanssa.
Paista varhaiskaali nopeasti grillissä. Pinnalle valutettu hunaja karamellisoituu grillatessa ja antaa kaalille mukavan makean maun. Viimeistele annos helpolla maapähkinäkastikkeella.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | (1 kpl) varhaiskaali |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 3 rkl | hunajaa tai vaahterasiirappia |
| 1/2 tl | suolaa |
Maapähkinäkastike | |
| 1 dl | maapähkinävoita |
| 3/4 dl | vettä |
| 3 rkl | sitruunamehua |
| 1 rkl | soijakastiketta (gluteenitonta) |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/4 tl | sokeria |
Lisäksi | |
| hienonnettua korianteria | |
Valmistus
- 1
Valmista kastike. Mittaa kulhoon maapähkinävoi, vesi, sitruunamehu ja soijakastike. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Kuori ja raasta joukkoon valkosipulinkynsi. Mausta ripauksella sokeria.
Määrä Ainesosa 1 dl maapähkinävoita 3/4 dl vettä 3 rkl sitruunamehua 1 rkl soijakastiketta (gluteenitonta) 1 kpl valkosipulinkynsi 1/4 tl sokeria - 2
Huuhtele ja leikkaa kaali neljäksi lohkoksi. Älä poista kantaa, jotta lohkot pysyvät grillattaessa koossa. Valele lohkot öljyllä ja hunajalla. Grillaa kuumalla parilalla välillä käännellen noin 10 minuuttia, kunnes kaali on kauniin ruskeaa ja pehmeää. Laita kaalit tarjoiluvadille. Ripottele päälle suolaa ja hienonnettua korianteria. Tarjoile maapähkinäkastikkeen kanssa.
Määrä Ainesosa 600 g (1 kpl) varhaiskaali 2 rkl rypsiöljyä 3 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia 1/2 tl suolaa hienonnettua korianteria
Ravintosisältö
148
Energiaa kcal
620
Energiaa kj
5,8 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,3 g
Hiilihydraatteja
18,8 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
2,0 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
148
Energiaa kcal
620
Energiaa kj
5,8 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,3 g
Hiilihydraatteja
18,8 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
2,0 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl suolaa, 1 dl maapähkinävoita, hienonnettua korianteria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























