Kesäinen britakääretorttu
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kääri kaikkien rakastama britakakku rullalle. Kesäinen britakääretorttu kätkee sisäänsä täyteläistä raparperivaahtoa ja tuoreita mansikoita.
| Pohja | |
|---|---|
| 100 g | voita tai leivontamargariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 3 kpl | kananmunan keltuaista |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 dl | maitoa |
| Marenki | |
| 3 kpl | kananmunan valkuaista |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 50 g | (1.5 dl) mantelilastuja |
| Raparperitäyte | |
| 250 g | raparperia (noin 4 dl paloiteltuna) |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 rkl | vettä |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 250 g | (1 rs) mascarponejuustoa |
| 1/2 dl | tomusokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| Lisäksi | |
| 250 g | (1 rs) mansikoita |
- 1.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa keltuaiset yksitellen rasva-sokerivaahtoon. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne ja maito vaahtoon, sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille niin, että pellille jää muutama sentti leviämisvaraa.
- 2.
Vaahdota valkuaiset puhtaalla ja kuivalla vatkaimella. Lisää sokeri vähitellen vatkaamisen aikana. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on jämäkkää ja kiiltävää. Levitä marenki taikinan päälle. Ripottele mantelit pinnalle.
- 3.
Paista pohjaa 175-asteisen uunin alatasolla 25–30 minuuttia. Kumoa pohja puhtaalle leivinpaperille ja jätä jäähtymään leivinpaperilla peitettynä.
- 4.
Huuhtele ja paloittele raparperi. Laita raparperi, sokeri ja vesi kattilaan. Keitä hiljalleen välillä sekoittaen noin 5 minuuttia, kunnes raparperi on pehmeää. Soseuta ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
- 5.
Vaahdota kerma. Sekoita mascarpone, jäähtynyt raparperisose ja sokerit vaahtoon.
- 6.
Perkaa ja viipaloi mansikat, säästä muutama koristeluun. Säästä noin ¼ täytettä koristeeksi ja levitä loppu torttulevylle. Ripottele mansikat päälle. Kääri torttu rullalle. Koristele brita lopulla täytteellä ja mansikoilla.
Kääri kaikkien rakastama britakakku rullalle. Kesäinen britakääretorttu kätkee sisäänsä täyteläistä raparperivaahtoa ja tuoreita mansikoita.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 100 g | voita tai leivontamargariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 3 kpl | kananmunan keltuaista |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 dl | maitoa |
Marenki | |
| 3 kpl | kananmunan valkuaista |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 50 g | (1.5 dl) mantelilastuja |
Raparperitäyte | |
| 250 g | raparperia (noin 4 dl paloiteltuna) |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 rkl | vettä |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 250 g | (1 rs) mascarponejuustoa |
| 1/2 dl | tomusokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
Lisäksi | |
| 250 g | (1 rs) mansikoita |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa keltuaiset yksitellen rasva-sokerivaahtoon. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne ja maito vaahtoon, sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille niin, että pellille jää muutama sentti leviämisvaraa.
Määrä Ainesosa 100 g voita tai leivontamargariinia 1 dl sokeria 3 kpl kananmunan keltuaista 1 1/2 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 1 dl maitoa - 2
Vaahdota valkuaiset puhtaalla ja kuivalla vatkaimella. Lisää sokeri vähitellen vatkaamisen aikana. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on jämäkkää ja kiiltävää. Levitä marenki taikinan päälle. Ripottele mantelit pinnalle.
Määrä Ainesosa 3 kpl kananmunan valkuaista 1 1/2 dl sokeria 50 g (1.5 dl) mantelilastuja - 3
Paista pohjaa 175-asteisen uunin alatasolla 25–30 minuuttia. Kumoa pohja puhtaalle leivinpaperille ja jätä jäähtymään leivinpaperilla peitettynä.
- 4
Huuhtele ja paloittele raparperi. Laita raparperi, sokeri ja vesi kattilaan. Keitä hiljalleen välillä sekoittaen noin 5 minuuttia, kunnes raparperi on pehmeää. Soseuta ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
Määrä Ainesosa 250 g raparperia (noin 4 dl paloiteltuna) 1/2 dl sokeria 1 rkl vettä - 5
Vaahdota kerma. Sekoita mascarpone, jäähtynyt raparperisose ja sokerit vaahtoon.
Määrä Ainesosa 2 dl (1 prk) vispikermaa 250 g (1 rs) mascarponejuustoa 1/2 dl tomusokeria 1 tl vaniljasokeria - 6
Perkaa ja viipaloi mansikat, säästä muutama koristeluun. Säästä noin ¼ täytettä koristeeksi ja levitä loppu torttulevylle. Ripottele mansikat päälle. Kääri torttu rullalle. Koristele brita lopulla täytteellä ja mansikoilla.
Määrä Ainesosa 250 g (1 rs) mansikoita
Vinkki: Voit pakastaa ylijääneen raparperin.
Ravintosisältö
410
Energiaa kcal
1715
Energiaa kj
26,4 g
Rasvaa
13,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,4 g
Hiilihydraatteja
29,3 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
6,4 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
410
Energiaa kcal
1715
Energiaa kj
26,4 g
Rasvaa
13,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,4 g
Hiilihydraatteja
29,3 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
6,4 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























