Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kesäinen britakääretorttu

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Kääri kaikkien rakastama britakakku rullalle. Kesäinen britakääretorttu kätkee sisäänsä täyteläistä raparperivaahtoa ja tuoreita mansikoita.

Ainekset

Pohja

100 g
voita tai leivontamargariinia
1 dl
sokeria
3 kpl
kananmunan keltuaista
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 dl
maitoa

Marenki

3 kpl
kananmunan valkuaista
1 1/2 dl
sokeria
50 g
(1.5 dl) mantelilastuja

Raparperitäyte

250 g
raparperia (noin 4 dl paloiteltuna)
1/2 dl
sokeria
1 rkl
vettä
2 dl
(1 prk) vispikermaa
250 g
(1 rs) mascarponejuustoa
1/2 dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria

Lisäksi

250 g
(1 rs) mansikoita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa keltuaiset yksitellen rasva-sokerivaahtoon. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne ja maito vaahtoon, sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille niin, että pellille jää muutama sentti leviämisvaraa.

100 g
voita tai leivontamargariinia
1 dl
sokeria
3 kpl
kananmunan keltuaista
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 dl
maitoa
2

Vaahdota valkuaiset puhtaalla ja kuivalla vatkaimella. Lisää sokeri vähitellen vatkaamisen aikana. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on jämäkkää ja kiiltävää. Levitä marenki taikinan päälle. Ripottele mantelit pinnalle.

3 kpl
kananmunan valkuaista
1 1/2 dl
sokeria
50 g
(1.5 dl) mantelilastuja
3

Paista pohjaa 175-asteisen uunin alatasolla 25–30 minuuttia. Kumoa pohja puhtaalle leivinpaperille ja jätä jäähtymään leivinpaperilla peitettynä.

4

Huuhtele ja paloittele raparperi. Laita raparperi, sokeri ja vesi kattilaan. Keitä hiljalleen välillä sekoittaen noin 5 minuuttia, kunnes raparperi on pehmeää. Soseuta ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

250 g
raparperia (noin 4 dl paloiteltuna)
1/2 dl
sokeria
1 rkl
vettä
5

Vaahdota kerma. Sekoita mascarpone, jäähtynyt raparperisose ja sokerit vaahtoon.

2 dl
(1 prk) vispikermaa
250 g
(1 rs) mascarponejuustoa
1/2 dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
6

Perkaa ja viipaloi mansikat, säästä muutama koristeluun. Säästä noin ¼ täytettä koristeeksi ja levitä loppu torttulevylle. Ripottele mansikat päälle. Kääri torttu rullalle. Koristele brita lopulla täytteellä ja mansikoilla.

250 g
(1 rs) mansikoita

Vinkki: Voit pakastaa ylijääneen raparperin.

Miltä maistui?(6 arviota)
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 9.5.2022
|
Muokattu: 9.5.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

410

1715

26,4 g

13,8 g

35,4 g

29,3 g

1,4 g

6,4 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli