Kesäinen britakääretorttu

arvosana5/5

(6)arviota
12 Palaa

60 min (josta 30 min aktiivista)

Kääri kaikkien rakastama britakakku rullalle. Kesäinen britakääretorttu kätkee sisäänsä täyteläistä raparperivaahtoa ja tuoreita mansikoita.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

100 gvoita tai leivontamargariinia
1 dlsokeria
3 kplkananmunan keltuaista
1 1/2 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1 dlmaitoa

Marenki

3 kplkananmunan valkuaista
1 1/2 dlsokeria
50 g(1.5 dl) mantelilastuja

Raparperitäyte

250 graparperia (noin 4 dl paloiteltuna)
1/2 dlsokeria
1 rklvettä
2 dl(1 prk) vispikermaa
250 g(1 rs) mascarponejuustoa
1/2 dltomusokeria
1 tlvaniljasokeria

Lisäksi

250 g(1 rs) mansikoita

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa keltuaiset yksitellen rasva-sokerivaahtoon. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne ja maito vaahtoon, sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille niin, että pellille jää muutama sentti leviämisvaraa.

    MääräAinesosa
    100 gvoita tai leivontamargariinia
    1 dlsokeria
    3 kplkananmunan keltuaista
    1 1/2 dlvehnäjauhoja
    1 tlleivinjauhetta
    1 dlmaitoa
  2. 2

    Vaahdota valkuaiset puhtaalla ja kuivalla vatkaimella. Lisää sokeri vähitellen vatkaamisen aikana. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on jämäkkää ja kiiltävää. Levitä marenki taikinan päälle. Ripottele mantelit pinnalle.

    MääräAinesosa
    3 kplkananmunan valkuaista
    1 1/2 dlsokeria
    50 g(1.5 dl) mantelilastuja
  3. 3

    Paista pohjaa 175-asteisen uunin alatasolla 25–30 minuuttia. Kumoa pohja puhtaalle leivinpaperille ja jätä jäähtymään leivinpaperilla peitettynä.

  4. 4

    Huuhtele ja paloittele raparperi. Laita raparperi, sokeri ja vesi kattilaan. Keitä hiljalleen välillä sekoittaen noin 5 minuuttia, kunnes raparperi on pehmeää. Soseuta ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

    MääräAinesosa
    250 graparperia (noin 4 dl paloiteltuna)
    1/2 dlsokeria
    1 rklvettä
  5. 5

    Vaahdota kerma. Sekoita mascarpone, jäähtynyt raparperisose ja sokerit vaahtoon.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 prk) vispikermaa
    250 g(1 rs) mascarponejuustoa
    1/2 dltomusokeria
    1 tlvaniljasokeria
  6. 6

    Perkaa ja viipaloi mansikat, säästä muutama koristeluun. Säästä noin ¼ täytettä koristeeksi ja levitä loppu torttulevylle. Ripottele mansikat päälle. Kääri torttu rullalle. Koristele brita lopulla täytteellä ja mansikoilla.

    MääräAinesosa
    250 g(1 rs) mansikoita

Vinkki: Voit pakastaa ylijääneen raparperin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
9.5.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä