Raparperisangria
Ainekset
Valmistus
Kuutioi raparperit. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa. Lisää raparperit liemeen ja siirrä kattila sivuun. Anna jäähtyä 30 minuuttia.
Purista yhden appelsiinin mehu kannuun tai boolimaljaan. Pese toinen appelsiini huolellisesti ja viipaloi se kuorineen. Viipaloi mansikat. (Jos käytät pakastemansikoita, lisää ne booliin jäisinä.) Kaada raparperit liemineen, kivennäisvesi ja viini booliin. Lisää hedelmät ja jääpalat ja tarjoa heti. Huom! Käytä raparperia vain kypsennettynä. Raakaa raparperia (varsi ja lehdet) ei saa syödä sen sisältämän oksalaatin vuoksi.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
108
453
0,1 g
—
19,1 g
19,0 g
1,7 g
0,7 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl Vettä,
1 l Kivennäisvettä,
Jääpaloja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli