Raparperisangria

arvosana4/5

(2)arviota
10 Annosta

60 min (josta 15 min aktiivista)

Kesän ensimmäisten lämpimien päivien ilo on kuohuviinillä virkistetty hedelmäinen sangria, jonka voi tarjota alkumaljana tai nostaa boolimaljassa juhlapöytään.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
2 kplraparperinvartta
1 dlvettä
3/4 dlsokeria
2 kplappelsiinia
250 gmansikoita
1 lkivennäisvettä
750 ml(1 pullo) kuohuviiniä
jääpaloja

Valmistus

  1. 1

    Kuutioi raparperit. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa. Lisää raparperit liemeen ja siirrä kattila sivuun. Anna jäähtyä 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 kplraparperinvartta
    1 dlvettä
    3/4 dlsokeria
  2. 2

    Purista yhden appelsiinin mehu kannuun tai boolimaljaan. Pese toinen appelsiini huolellisesti ja viipaloi se kuorineen. Viipaloi mansikat. Jos käytät pakastemansikoita, lisää ne booliin jäisinä. Kaada raparperit liemineen, kivennäisvesi ja viini booliin. Lisää hedelmät ja jääpalat ja tarjoa heti.

    MääräAinesosa
    2 kplappelsiinia
    250 gmansikoita
    1 lkivennäisvettä
    750 ml(1 pullo) kuohuviiniä
    jääpaloja

Käytä raparperia vain kypsennettynä. Raakaa raparperia (varsi ja lehdet) ei saa syödä sen sisältämän oksalaatin vuoksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Vettä, 1 l Kivennäisvettä, Jääpaloja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
23.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä