Mökkeilijän maukas kesämenu

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Yhteishyvä
Julkaistu: 10.6.2020
|
Muokattu: 30.1.2025
Kalaherkut maistuvat erityisen herkullisilta mökkimaisemissa. Alkupalat syntyvät särkisäilykkeestä, ja grillissä paistuvat täytetyt kirjolohifileet ja uudet perunat. Jälkiruoka kannattaa valmistella etukäteen pakastimeen. Nosta pöytään kauniisti raidoitettu itse tehty mansikka-kiivijäätelö.

Savusärki-tuorejuustonapit

Murenna maukas särkisäilyke ruisnappien täytteeksi. Pienet kalaherkut sopivat juhannusjuhlien naposteltavaksi ja aterian alkupalaksi. Purkillinen savukalamoussea kulkee kätevästi mökille.

Savusärki-tuorejuustonapit
Savusärki-tuorejuustonapit

Savusärki-tuorejuustonapit

Täytetyt kirjolohifileet ja kesäkaalisalaatti

Kahden kirjolohifileen välissä hautuu sitruunainen yrttiseos. Kypsennä fileet grillissä ja tarjoa rapean kaalisalaatin kera.

Täytetyt kirjolohifileet ja kesäkaalisalaatti
Täytetyt kirjolohifileet ja kesäkaalisalaatti

Täytetyt kirjolohifileet ja kesäkaalisalaatti

Uudet perunat grillissä

Pujota puolikypsät perunat vartaisiin, sivele potut yrttiöljyllä ja laita grillin lämpöön kypsymään.

Uudet perunat grillissä
Uudet perunat grillissä

Uudet perunat grillissä

Mansikka-kiivijäätelö

Kiivin terästämä mansikkajäätelö valmistuu ilman jäätelökonetta ja tekeytyy pakastimessa itsekseen. Herkullisen kermainen ja kesäisen raikas kotitekoinen jäätelö on yllättävän helppo valmistaa.

Helppo mansikka-kiivijäätelö
Helppo mansikka-kiivijäätelö

Helppo mansikka-kiivijäätelö

Katso kaikki vinkit ja reseptit juhannukseen