Murenna maukas särkisäilyke ruisnappien täytteeksi. Pienet kalaherkut sopivat juhannusjuhlien naposteltavaksi ja aterian alkupalaksi. Purkillinen savukalamoussea kulkee kätevästi mökille.
Mökkeilijän maukas kesämenu
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Yhteishyvä
Julkaistu: 10.6.2020
|Muokattu: 30.1.2025
Kalaherkut maistuvat erityisen herkullisilta mökkimaisemissa. Alkupalat syntyvät särkisäilykkeestä, ja grillissä paistuvat täytetyt kirjolohifileet ja uudet perunat. Jälkiruoka kannattaa valmistella etukäteen pakastimeen. Nosta pöytään kauniisti raidoitettu itse tehty mansikka-kiivijäätelö.
Savusärki-tuorejuustonapit
Täytetyt kirjolohifileet ja kesäkaalisalaatti
Kahden kirjolohifileen välissä hautuu sitruunainen yrttiseos. Kypsennä fileet grillissä ja tarjoa rapean kaalisalaatin kera.
Uudet perunat grillissä
Pujota puolikypsät perunat vartaisiin, sivele potut yrttiöljyllä ja laita grillin lämpöön kypsymään.
Mansikka-kiivijäätelö
Kiivin terästämä mansikkajäätelö valmistuu ilman jäätelökonetta ja tekeytyy pakastimessa itsekseen. Herkullisen kermainen ja kesäisen raikas kotitekoinen jäätelö on yllättävän helppo valmistaa.







