Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helppo mansikka-kiivijäätelö

timer-iconUseita tunteja  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Kiivin terästämä mansikkajäätelö valmistuu ilman jäätelökonetta ja tekeytyy pakastimessa itsekseen. Herkullisen kermainen ja kesäisen raikas kotitekoinen jäätelö on yllättävän helppo valmistaa.

Ainekset

250 g
(1 rs) mansikoita
3 kpl
kiiviä (keltaista)
4 dl
(2 prk) kuohukermaa
397 g
(1 prk) kondensoitua maitoa
2 tl
vaniljasokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Perkaa mansikat ja soseuta sauvasekoittimella. Kuori kiivit ja poista kovat kannat. Kuutioi ½ kiiviä koristelua varten. Paloittele loput ja murskaa haarukalla karkeaksi soseeksi.

250 g
(1 rs) mansikoita
3 kpl
kiiviä (keltaista)
2

Vaahdota kerma. Lisää kondensoitu maito ja vaniljasokeri. Kääntele soseutetut kiivit joukkoon.

4 dl
(2 prk) kuohukermaa
397 g
(1 prk) kondensoitua maitoa
2 tl
vaniljasokeria
3

Kaada puolet jäätelöseoksesta pakastuksen kestävään laakeaan vuokaan (tilavuus vähintään 1,5 litraa). Valuta puolet mansikkasoseesta ohuiksi raidoiksi päälle. Levitä loppu jäätelöseos tasaisesti vuokaan. Valuta loppu mansikkasose pinnalle ohuiksi raidoiksi ja vedä koristeeksi marmorikuvio esimerkiksi lusikan varrella. Koristele kuutioidulla kiivillä.

4

Pakasta noin 10 tuntia tai yön yli. Nosta jäätelö huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoamista.

Miltä maistui?
Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.5.2020
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

333

1394

23,4 g

14,9 g

25,1 g

23,6 g

2,5 g

3,1 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli