Perkaa mansikat ja soseuta sauvasekoittimella. Kuori kiivit ja poista kovat kannat. Kuutioi ½ kiiviä koristelua varten. Paloittele loput ja murskaa haarukalla karkeaksi soseeksi.
Vaahdota kerma. Lisää kondensoitu maito ja vaniljasokeri. Kääntele soseutetut kiivit joukkoon.
Kaada puolet jäätelöseoksesta pakastuksen kestävään laakeaan vuokaan (tilavuus vähintään 1,5 litraa). Valuta puolet mansikkasoseesta ohuiksi raidoiksi päälle. Levitä loppu jäätelöseos tasaisesti vuokaan. Valuta loppu mansikkasose pinnalle ohuiksi raidoiksi ja vedä koristeeksi marmorikuvio esimerkiksi lusikan varrella. Koristele kuutioidulla kiivillä.
Pakasta noin 10 tuntia tai yön yli. Nosta jäätelö huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoamista.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
333
1394
23,4 g
14,9 g
25,1 g
23,6 g
2,5 g
3,1 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli