Helppo mansikka-kiivijäätelö

Arvostele resepti
8 Annosta

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Kiivin terästämä mansikkajäätelö valmistuu ilman jäätelökonetta ja tekeytyy pakastimessa itsekseen. Herkullisen kermainen ja kesäisen raikas kotitekoinen jäätelö on yllättävän helppo valmistaa.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
250 g(1 rs) mansikoita
3 kplkiiviä (keltaista)
4 dl(2 prk) kuohukermaa
397 g(1 prk) kondensoitua maitoa
2 tlvaniljasokeria

Valmistus

  1. 1

    Perkaa mansikat ja soseuta sauvasekoittimella. Kuori kiivit ja poista kovat kannat. Kuutioi ½ kiiviä koristelua varten. Paloittele loput ja murskaa haarukalla karkeaksi soseeksi.

    MääräAinesosa
    250 g(1 rs) mansikoita
    3 kplkiiviä (keltaista)
  2. 2

    Vaahdota kerma. Lisää kondensoitu maito ja vaniljasokeri. Kääntele soseutetut kiivit joukkoon.

    MääräAinesosa
    4 dl(2 prk) kuohukermaa
    397 g(1 prk) kondensoitua maitoa
    2 tlvaniljasokeria
  3. 3

    Kaada puolet jäätelöseoksesta pakastuksen kestävään laakeaan vuokaan (tilavuus vähintään 1,5 litraa). Valuta puolet mansikkasoseesta ohuiksi raidoiksi päälle. Levitä loppu jäätelöseos tasaisesti vuokaan. Valuta loppu mansikkasose pinnalle ohuiksi raidoiksi ja vedä koristeeksi marmorikuvio esimerkiksi lusikan varrella. Koristele kuutioidulla kiivillä.

  4. 4

    Pakasta noin 10 tuntia tai yön yli. Nosta jäätelö huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoamista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.5.2020
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä