Helppo mansikka-kiivijäätelö
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kiivin terästämä mansikkajäätelö valmistuu ilman jäätelökonetta ja tekeytyy pakastimessa itsekseen. Herkullisen kermainen ja kesäisen raikas kotitekoinen jäätelö on yllättävän helppo valmistaa.
| 250 g | (1 rs) mansikoita |
| 3 kpl | kiiviä (keltaista) |
| 4 dl | (2 prk) kuohukermaa |
| 397 g | (1 prk) kondensoitua maitoa |
| 2 tl | vaniljasokeria |
- 1.
Perkaa mansikat ja soseuta sauvasekoittimella. Kuori kiivit ja poista kovat kannat. Kuutioi ½ kiiviä koristelua varten. Paloittele loput ja murskaa haarukalla karkeaksi soseeksi.
- 2.
Vaahdota kerma. Lisää kondensoitu maito ja vaniljasokeri. Kääntele soseutetut kiivit joukkoon.
- 3.
Kaada puolet jäätelöseoksesta pakastuksen kestävään laakeaan vuokaan (tilavuus vähintään 1,5 litraa). Valuta puolet mansikkasoseesta ohuiksi raidoiksi päälle. Levitä loppu jäätelöseos tasaisesti vuokaan. Valuta loppu mansikkasose pinnalle ohuiksi raidoiksi ja vedä koristeeksi marmorikuvio esimerkiksi lusikan varrella. Koristele kuutioidulla kiivillä.
- 4.
Pakasta noin 10 tuntia tai yön yli. Nosta jäätelö huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoamista.
Helppo mansikka-kiivijäätelö
Kiivin terästämä mansikkajäätelö valmistuu ilman jäätelökonetta ja tekeytyy pakastimessa itsekseen. Herkullisen kermainen ja kesäisen raikas kotitekoinen jäätelö on yllättävän helppo valmistaa.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | (1 rs) mansikoita |
| 3 kpl | kiiviä (keltaista) |
| 4 dl | (2 prk) kuohukermaa |
| 397 g | (1 prk) kondensoitua maitoa |
| 2 tl | vaniljasokeria |
Valmistus
- 1
Perkaa mansikat ja soseuta sauvasekoittimella. Kuori kiivit ja poista kovat kannat. Kuutioi ½ kiiviä koristelua varten. Paloittele loput ja murskaa haarukalla karkeaksi soseeksi.
Määrä Ainesosa 250 g (1 rs) mansikoita 3 kpl kiiviä (keltaista) - 2
Vaahdota kerma. Lisää kondensoitu maito ja vaniljasokeri. Kääntele soseutetut kiivit joukkoon.
Määrä Ainesosa 4 dl (2 prk) kuohukermaa 397 g (1 prk) kondensoitua maitoa 2 tl vaniljasokeria - 3
Kaada puolet jäätelöseoksesta pakastuksen kestävään laakeaan vuokaan (tilavuus vähintään 1,5 litraa). Valuta puolet mansikkasoseesta ohuiksi raidoiksi päälle. Levitä loppu jäätelöseos tasaisesti vuokaan. Valuta loppu mansikkasose pinnalle ohuiksi raidoiksi ja vedä koristeeksi marmorikuvio esimerkiksi lusikan varrella. Koristele kuutioidulla kiivillä.
- 4
Pakasta noin 10 tuntia tai yön yli. Nosta jäätelö huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoamista.
Ravintosisältö
333
Energiaa kcal
1394
Energiaa kj
23,4 g
Rasvaa
14,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,1 g
Hiilihydraatteja
23,6 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
3,1 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
333
Energiaa kcal
1394
Energiaa kj
23,4 g
Rasvaa
14,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,1 g
Hiilihydraatteja
23,6 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
3,1 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























