Helppo mansikka-kiivijäätelö | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Helppo mansikka-kiivijäätelö

Helppo mansikka-kiivijäätelö

timer-iconUseita tunteja  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Kiivin terästämä mansikkajäätelö valmistuu ilman jäätelökonetta ja tekeytyy pakastimessa itsekseen. Herkullisen kermainen ja kesäisen raikas kotitekoinen jäätelö on yllättävän helppo valmistaa.

Ainekset

250 g
(1 rs) mansikoita
3 kpl
kiiviä (keltaista)
4 dl
(2 prk) kuohukermaa
397 g
(1 prk) kondensoitua maitoa
2 tl
vaniljasokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Perkaa mansikat ja soseuta sauvasekoittimella. Kuori kiivit ja poista kovat kannat. Kuutioi ½ kiiviä koristelua varten. Paloittele loput ja murskaa haarukalla karkeaksi soseeksi.

250 g
(1 rs) mansikoita
3 kpl
kiiviä (keltaista)
2

Vaahdota kerma. Lisää kondensoitu maito ja vaniljasokeri. Kääntele soseutetut kiivit joukkoon.

4 dl
(2 prk) kuohukermaa
397 g
(1 prk) kondensoitua maitoa
2 tl
vaniljasokeria
3

Kaada puolet jäätelöseoksesta pakastuksen kestävään laakeaan vuokaan (tilavuus vähintään 1,5 litraa). Valuta puolet mansikkasoseesta ohuiksi raidoiksi päälle. Levitä loppu jäätelöseos tasaisesti vuokaan. Valuta loppu mansikkasose pinnalle ohuiksi raidoiksi ja vedä koristeeksi marmorikuvio esimerkiksi lusikan varrella. Koristele kuutioidulla kiivillä.

4

Pakasta noin 10 tuntia tai yön yli. Nosta jäätelö huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoamista.

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.5.2020
Muokattu: 22.5.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

897

214

18,3 g

11,8 g

8,6 g

8,4 g

2,5 g

1,6 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

397 g (1 prk) kondensoitua maitoa,

2 tl vaniljasokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli