Perinteinen juhannusmenu

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Yhteishyvä
Julkaistu: 10.6.2020
|
Muokattu: 30.1.2025
Kesän tärkeimmän ruokajuhlan tähtiä ovat uuden sadon herkut. Perinteiseen juhannuspöytään kootaan rapeiden paistettujen muikkujen rinnalle silliä, uusia perunoita, varhaiskaalia ja piimäkastiketta. Ensimmäiset kotimaiset mansikat pääsevät oikeuksiinsa raparperin parina marenkisessa kakussa, jonka voi valmistella jo edellisenä päivänä.

Sillikaviaari

Helpon ja herkullisen sillikaviaarin paras pari on ruis- tai saaristolaisleipä. Kata pienet suupalat tarjoilulautaselle ja napostele vaikkapa kokkailun ohessa.

Sillikaviaari

Sillikaviaari

arrow-right

Paistetut muikut

Ruisjauhoissa pyöritellyt ja voissa rapsakaksi paistetut muikut ovat perinneruokaa parhaimmillaan. Rapein pinta kaloihin paistuu valurautapannulla.

Paistetut muikut

Paistetut muikut

arrow-right

Peruna-kaalisalaatti

Alkukesän sadon parhaimpia herkkuja ovat uudet perunat, varhaiskaali ja kesäsipuli. Yhdistä niiden rinnalle koukuttavan herkullinen piimäkastike.

Peruna-kaalisalaatti ja piimäkastike

Peruna-kaalisalaatti ja piimäkastike

arrow-right

Mantelinen raparperi-mansikkakakku

Tässä kesäkakussa rapeiden mantelimarenkikerrosten väliin sujautetaan mansikoita, sitruksinen raparperihilloke ja täyteläinen tuorejuustovaahto. Kakkupohjan ja täytteet voi valmistaa edellisenä päivänä ja koota kakuksi juuri ennen tarjoilua.

Mantelinen raparperi-mansikkakakku

Mantelinen raparperi-mansikkakakku

arrow-right

Katso kaikki vinkit ja reseptit juhannukseen