Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perinteinen juhannusmenu

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Yhteishyvä
Julkaistu: 10.6.2020
|
Muokattu: 2.5.2023
Kesän tärkeimmän ruokajuhlan tähtiä ovat uuden sadon herkut. Perinteiseen juhannuspöytään kootaan rapeiden paistettujen muikkujen rinnalle silliä, uusia perunoita, varhaiskaalia ja piimäkastiketta. Ensimmäiset kotimaiset mansikat pääsevät oikeuksiinsa raparperin parina marenkisessa kakussa, jonka voi valmistella jo edellisenä päivänä.

Sillikaviaari

Helpon ja herkullisen sillikaviaarin paras pari on ruis- tai saaristolaisleipä. Kata pienet suupalat tarjoilulautaselle ja napostele vaikkapa kokkailun ohessa.

Paistetut muikut

Ruisjauhoissa pyöritellyt ja voissa rapsakaksi paistetut muikut ovat perinneruokaa parhaimmillaan. Rapein pinta kaloihin paistuu valurautapannulla.

Peruna-kaalisalaatti

Alkukesän sadon parhaimpia herkkuja ovat uudet perunat, varhaiskaali ja kesäsipuli. Yhdistä niiden rinnalle koukuttavan herkullinen piimäkastike.

Mantelinen raparperi-mansikkakakku

Tässä kesäkakussa rapeiden mantelimarenkikerrosten väliin sujautetaan mansikoita, sitruksinen raparperihilloke ja täyteläinen tuorejuustovaahto. Kakkupohjan ja täytteet voi valmistaa edellisenä päivänä ja koota kakuksi juuri ennen tarjoilua.

Katso kaikki vinkit ja reseptit juhannukseen