Sillikaviaari

arvosana4/5

(2)arviota
6 Annosta

15 min

Helpon ja herkullisen sillikaviaarin paras pari on ruis- tai saaristolaisleipä. Myös uudet perunat maistuvat makoisilta tillillä ja sinapilla maustetun sillikaviaarin kanssa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
2 kpl(1 pkt) sillifileetä
2 kplkananmunaa
1 kplsipuli
1/2 dltilliä hienonnettuna

Kastike

200 g(1 prk) kermaviiliä
1 rklsinappia
1/2 tlsokeria
1/4 tlvalkopippuria

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele sillifileet ja painele ne talouspaperilla kuiviksi. Leikkaa fileet pieniksi kuutioiksi.

    MääräAinesosa
    2 kpl(1 pkt) sillifileetä
  2. 2

    Keitä kananmunat koviksi, kiehuvassa vedessä noin 10 minuuttia. Kuori ja kuutioi munat.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunaa
  3. 3

    Hienonna sipuli ja tilli.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    1/2 dltilliä hienonnettuna
  4. 4

    Sekoita kaikki kastikkeen ainekset isossa kulhossa.

    MääräAinesosa
    200 g(1 prk) kermaviiliä
    1 rklsinappia
    1/2 tlsokeria
    1/4 tlvalkopippuria
  5. 5

    Lisää sillit, munat, sipuli ja tilli kastikkeeseen. Laita sillikaviaari jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi.

Vinkki: Tarjoa sillikaviaaria uuniperunoiden, blinien tai suolaisen pannukakun lisukkeena.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl tilliä hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Anu Brask
Kuvat:
Anna Huovinen
23.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä