Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sillikaviaari

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Helpon ja herkullisen sillikaviaarin paras pari on ruis- tai saaristolaisleipä. Myös uudet perunat maistuvat makoisilta tillillä ja sinapilla maustetun sillikaviaarin kanssa.

Ainekset

2 kpl
(1 pkt) sillifileetä
2 kpl
kananmunaa
1 kpl
sipuli
1/2 dl
tilliä hienonnettuna

Kastike

200 g
(1 prk) kermaviiliä
1 rkl
sinappia
1/2 tl
sokeria
1/4 tl
valkopippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele sillifileet ja painele ne talouspaperilla kuiviksi. Leikkaa fileet pieniksi kuutioiksi.

2 kpl
(1 pkt) sillifileetä
2

Keitä kananmunat koviksi, kiehuvassa vedessä noin 10 minuuttia. Kuori ja kuutioi munat.

2 kpl
kananmunaa
3

Hienonna sipuli ja tilli.

1 kpl
sipuli
1/2 dl
tilliä hienonnettuna
4

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset isossa kulhossa.

200 g
(1 prk) kermaviiliä
1 rkl
sinappia
1/2 tl
sokeria
1/4 tl
valkopippuria
5

Lisää sillit, munat, sipuli ja tilli kastikkeeseen. Laita sillikaviaari jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi.

Vinkki: Tarjoa sillikaviaaria uuniperunoiden, blinien tai suolaisen pannukakun lisukkeena.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Anu Brask
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 3.1.2005
|
Muokattu: 25.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

79

331

6,0 g

3,3 g

2,2 g

2,2 g

0,2 g

3,5 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl tilliä hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli