Mantelinen raparperi-mansikkakakku

arvosana4/5

(6)arviota
10 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Tässä kesäkakussa rapeiden mantelimarenkikerrosten väliin sujautetaan mansikoita, sitruksinen raparperihilloke ja täyteläinen tuorejuustovaahto, jotka luovat raikkaan sekä herkullisen kokonaisuuden. Kakkupohjan ja täytteet voi valmistaa edellisenä päivänä ja koota kakuksi juuri ennen tarjoilua.

Ainekset

MääräAinesosa

POHJA

4 kplkananmunan valkuaista
2 dlsokeria
1/2 dlperunajauhoja
80 g(1 ps) mantelirouhetta

RAPARPERIHILLOKE

250 g(1–2 vartta) raparperia
4 kplkananmunan keltuaista
1/2 dlsitruunanmehua
1/4 tlkanelia
2 dlsokeria
75 gvoita

TUOREJUUSTOVAAHTO

2 dlvispikermaa
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
1 tlsitruunankuorta raastettuna

LISÄKSI

500 gmansikoita
1/2 dlsitruunamelissan lehtiä

Valmistus (Uuni 150°C)

  1. 1

    Säädä uuni 150 asteeseen. Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset. Säästä keltuaiset hillokkeeseen. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on jämäkkää ja kiiltävää. Siivilöi vaahtoon perunajauhot ja lisää mantelirouhe. Kääntele nuolijalla tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunan valkuaista
    2 dlsokeria
    1/2 dlperunajauhoja
    80 g(1 ps) mantelirouhetta
  2. 2

    Pursota taikinasta pellille leivinpaperin päälle kolme suorakaiteen muotoista kakkupohjaa (9 x 30 cm). Pursotuskuvion väliin voi jäädä pieniä rakoja, sillä taikina turpoaa uunissa. Paista uunin keskitasolla 30–35 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin kullankeltaisen värin. Anna jäähtyä pellillä. Jos valmistat pohjat etukäteen, säilytä ne ilmavasti leivinpaperin alla.

  3. 3

    Huuhtele ja paloittele raparperi. Siirrä palat ja keltuaiset kattilaan. Sekoita joukkoon mehu, kaneli ja sokeri. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos pulpahtaa. Laske lieden teho puoleen ja keitä hiljalleen välillä sekoittaen 10 minuuttia. Kaada hillo kulhoon ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää paloiteltu voi ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Nosta jääkaappiin.

    MääräAinesosa
    250 g(1–2 vartta) raparperia
    4 kplkananmunan keltuaista
    1/2 dlsitruunanmehua
    1/4 tlkanelia
    2 dlsokeria
    75 gvoita
  4. 4

    Vaahdota kerma. Vatkaa tuorejuusto ja raastettu sitruunankuori joukkoon. Nosta jääkaappiin. Perkaa mansikat, viipaloi niistä 2/3 ja lohko loput. Irrota pohjat varovasti lastalla leivinpaperista. Nosta yksi vadille ja levitä sille ⅓ hillokkeesta ja juustovaahdosta. Levitä päälle puolet mansikkaviipaleista. Nosta toinen pohja päälle ja täytä kuten edellä. Nosta kolmas pohja päällimmäiseksi sekä levitä loput hillokkeesta ja vaahdosta. Viimeistele mansikkalohkoilla ja sitruunamelissalla. Tarjoa heti tai anna makujen tasaantua jääkaapissa.

    MääräAinesosa
    2 dlvispikermaa
    200 gmaustamatonta tuorejuustoa
    1 tlsitruunankuorta raastettuna
    500 gmansikoita
    1/2 dlsitruunamelissan lehtiä

Vinkki: Piirrä leivinpaperille tussilla kolme suorakaiteen muotoista aluetta (9 x 30 cm), jotka auttavat pohjien pursottamisessa. Käännä piirtopinta peltiä vasten.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 tl kanelia, 1 tl sitruunankuorta raastettuna, 0.5 dl sitruunamelissan lehtiä .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elisa, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.5.2020
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä