Mantelinen raparperi-mansikkakakku | Kakut | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mantelinen raparperi-mansikkakakku
Play

Mantelinen raparperi-mansikkakakku

timer-iconUseita tunteja  (josta noin tunti aktiivista)
Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Tässä kesäkakussa rapeiden mantelimarenkikerrosten väliin sujautetaan mansikoita, sitruksinen raparperihilloke ja täyteläinen tuorejuustovaahto, jotka luovat raikkaan sekä herkullisen kokonaisuuden. Kakkupohjan ja täytteet voi valmistaa edellisenä päivänä ja koota kakuksi juuri ennen tarjoilua.

Ruokavaliot

Ainekset

pohja

4 kpl
kananmunan valkuaista
2 dl
sokeria
1/2 dl
perunajauhoja
80 g
(1ps) mantelirouhetta

raparperihilloke

250 g
(1–2 vartta) raparperia
4 kpl
kananmunan keltuaista
1/2 dl
sitruunanmehua
1/4 tl
kanelia
2 dl
sokeria
75 g
voita

tuorejuustovaahto

2 dl
vispikermaa
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 tl
sitruunankuorta raastettuna

lisäksi

500 g
mansikoita
1/2 dl
sitruunamelissan lehtiä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 150 asteeseen. Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset. Säästä keltuaiset hillokkeeseen. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on jämäkkää ja kiiltävää. Siivilöi vaahtoon perunajauhot ja lisää mantelirouhe. Kääntele nuolijalla tasaiseksi.

4 kpl
kananmunan valkuaista
2 dl
sokeria
1/2 dl
perunajauhoja
80 g
(1ps) mantelirouhetta
2

Pursota taikinasta pellille leivinpaperin päälle kolme suorakaiteen muotoista kakkupohjaa (9 x 30 cm). Pursotuskuvion väliin voi jäädä pieniä rakoja, sillä taikina turpoaa uunissa. Paista uunin keskitasolla 30–35 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin kullankeltaisen värin. Anna jäähtyä pellillä. Jos valmistat pohjat etukäteen, säilytä ne ilmavasti leivinpaperin alla.

3

Huuhtele ja paloittele raparperi. Siirrä palat ja keltuaiset kattilaan. Sekoita joukkoon mehu, kaneli ja sokeri. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos pulpahtaa. Laske lieden teho puoleen ja keitä hiljalleen välillä sekoittaen 10 minuuttia. Kaada hillo kulhoon ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää paloiteltu voi ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Nosta jääkaappiin.

250 g
(1–2 vartta) raparperia
4 kpl
kananmunan keltuaista
1/2 dl
sitruunanmehua
1/4 tl
kanelia
2 dl
sokeria
75 g
voita
4

Vaahdota kerma. Vatkaa tuorejuusto ja raastettu sitruunankuori joukkoon. Nosta jääkaappiin. Perkaa mansikat, viipaloi niistä 2/3 ja lohko loput. Irrota pohjat varovasti lastalla leivinpaperista. Nosta yksi vadille ja levitä sille ⅓ hillokkeesta ja juustovaahdosta. Levitä päälle puolet mansikkaviipaleista. Nosta toinen pohja päälle ja täytä kuten edellä. Nosta kolmas pohja päällimmäiseksi sekä levitä loput hillokkeesta ja vaahdosta. Viimeistele mansikkalohkoilla ja sitruunamelissalla. Tarjoa heti tai anna makujen tasaantua jääkaapissa.

2 dl
vispikermaa
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 tl
sitruunankuorta raastettuna
500 g
mansikoita
1/2 dl
sitruunamelissan lehtiä

Vinkki: Piirrä leivinpaperille tussilla kolme suorakaiteen muotoista aluetta (9 x 30 cm), jotka auttavat pohjien pursottamisessa. Käännä piirtopinta peltiä vasten.

Resepti:
Elisa, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.5.2020
Muokattu: 9.6.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1878

449

25,7 g

12,9 g

43,5 g

40,8 g

2,2 g

8,6 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 tl kanelia,

1 tl sitruunankuorta raastettuna,

0,5 dl sitruunamelissan lehtiä .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli