Peruna-kaalisalaatti ja piimäkastike

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

60 min (josta 20 min aktiivista)

Kaali antaa rapsakkuutta ja piimäkastike raikkautta uusille perunoille.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gvarhaisperunoita
100 gretiisiä
2 kplkesäsipulia varsineen
1/2 kplvarhaiskaalia

Kastike

1 kplvalkosipulinkynsi
1/2 kplruukku tilliä
2 dlpiimää
1/2 dlmajoneesia
2 tlmakeaa sinappia
1 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
1 tlsitruunamehua

Valmistus

  1. 1

    Pese ja keitä perunat suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    400 gvarhaisperunoita
  2. 2

    Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna tilli. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kulhossa. Laita jääkaappiin maustumaan.

    MääräAinesosa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1/2 kplruukku tilliä
    2 dlpiimää
    1/2 dlmajoneesia
    2 tlmakeaa sinappia
    1 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    1 tlsitruunamehua
  3. 3

    Viipaloi jäähtyneet perunat, retiisit ja sipulit. Suikaloi kaali. Yhdistä ainekset ja kääntele kastike joukkoon.

    MääräAinesosa
    100 gretiisiä
    2 kplkesäsipulia varsineen
    1/2 kplvarhaiskaalia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä