Peruna-kaalisalaatti ja piimäkastike | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Peruna-kaalisalaatti ja piimäkastike

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kaali antaa rapsakkuutta ja piimäkastike raikkautta uusille perunoille.

Ruokavaliot

Ainekset

400 g
Varhaisperunoita
1/2 kpl
Varhaiskaalia
2 kpl
Nippusipulia varsineen
8 kpl
Retiisiä

kastike

2 dl
Piimää
1/2 dl
Majoneesia
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 tl
Makeaa sinappia
1 tl
Suolaa
1/5 tl
Mustapippuria
1/2 dl
Tillisilppua
Tilkka sitruunamehua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese ja keitä perunat, anna jäähtyä. Suikaloi kaali, viipaloi retiisit ja silppua sipulit. Yhdistä ainekset. Sekoita majoneesi piimään. Lisää muut kastikeainekset. Anna maustua hetki. Sekoita kastike salaattiin.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.5.2016
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

673

161

5,5 g

1,0 g

20,8 g

8,0 g

3,0 g

4,8 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Retiisiä,

Valkosipulinkynsi,

1 tl Suolaa,

0,2 tl Mustapippuria,

0,5 dl Tillisilppua,

Tilkka sitruunamehua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli