Paistetut muikut

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Ruisjauhoissa pyöritellyt ja voissa rapsakaksi paistetut muikut on nopea, helppo ja herkullinen kalaruoka. Paistetut muikut ovat perinneruokaa parhaimmillaan sekä Suomen toreilla myytävä kotimainen street food -herkku. Rapein pinta paistuu valurautapannulla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gperattuja muikkuja

LEIVITYS

1 dlruisjauhoja
1/2 dlkorppujauhoja
1 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria

PAISTAMISEEN

2 - 3 rklvoita
2 - 3 rklrypsiöljyä

Valmistus

  1. 1

    Sekoita jauhot, suola ja valkopippuri kulhossa. Kääntele muikut jauhoseoksessa.

    MääräAinesosa
    1 dlruisjauhoja
    1/2 dlkorppujauhoja
    1 tlsuolaa
    1/4 tlvalkopippuria
    500 gperattuja muikkuja
  2. 2

    Kuumenna nokare voita ja öljyä laakealla pannulla. Kun voi on muuttunut kauniin kullanruskeaksi, nostele muikut pannulle. Alenna lämpöä hieman ja paista muikkuja 1−2 minuuttia molemmin puolin, kunnes pinta saa väriä. Paista muikut muutamassa erässä ja lisää hieman rasvaa muikkujen kääntämisen jälkeen, jos leivitys on imenyt kaiken pannulta. Muikut ovat parhaimmillaan juuri paistettuina.

    MääräAinesosa
    2 - 3 rklvoita
    2 - 3 rklrypsiöljyä

Vinkki: Käytä leivitykseen Kotimaista Gluteenitonta jauhoseosta, niin saat gluteenittomat FODMAP-ruokavalioon sopivat muikut.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
16.1.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä