Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Paistetut muikut

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Ruisjauhoissa pyöritellyt ja voissa rapsakaksi paistetut muikut on nopea, helppo ja herkullinen kalaruoka. Paistetut muikut ovat perinneruokaa parhaimmillaan sekä Suomen toreilla myytävä kotimainen street food -herkku. Rapein pinta paistuu valurautapannulla.

Ainekset

500 g
perattuja muikkuja

LEIVITYS

1 dl
ruisjauhoja
1/2 dl
korppujauhoja
1 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria

PAISTAMISEEN

2 - 3 rkl
voita
2 - 3 rkl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita jauhot, suola ja valkopippuri kulhossa. Kääntele muikut jauhoseoksessa.

1 dl
ruisjauhoja
1/2 dl
korppujauhoja
1 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
500 g
perattuja muikkuja
2

Kuumenna nokare voita ja öljyä laakealla pannulla. Kun voi on muuttunut kauniin kullanruskeaksi, nostele muikut pannulle. Alenna lämpöä hieman ja paista muikkuja 1−2 minuuttia molemmin puolin, kunnes pinta saa väriä. Paista muikut muutamassa erässä ja lisää hieman rasvaa muikkujen kääntämisen jälkeen, jos leivitys on imenyt kaiken pannulta. Muikut ovat parhaimmillaan juuri paistettuina.

2 - 3 rkl
voita
2 - 3 rkl
rypsiöljyä

Vinkki: Käytä leivitykseen Kotimaista Gluteenitonta jauhoseosta, niin saat gluteenittomat FODMAP-ruokavalioon sopivat muikut. Katso videolta, kuinka muikut perataan.

Miltä maistui?
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.1.2020
|
Muokattu: 8.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

372

1556

24,0 g

7,0 g

12,8 g

0,3 g

2,3 g

25,5 g

1,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli