Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Grillatut siikanyytit

Helpot ja herkulliset kesän maut - Yhteishyvän juhannusmenu 2022

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 3.6.2022
Muokattu: 3.6.2022
Tänä vuonna juhannuksena herkutellaan kotimaisilla kaloilla ja mansikoilla. Kesäisen keveän juhannuspäivällisen aloittavat mummonkurkuilla kruunatut lohileivät, pääruoaksi nautitaan grillattuja siikanyyttejä kreikkalaisen mansikkasalaatin kera ja jälkkäriksi leivotaan britakääretorttu.

Alkuun lohileivät

Tuo uutta makua mummonkurkkuihin riisiviinietikalla ja chilillä! Kesäiset herkkuleivät sopivat nautittavaksi niin juhannuspäivällisen alkuun kuin seuraavan aamun aamiaisellekin. Varaa pikkusuolaisia tarjolle runsaasti, niin leivissä riittää naposteltavaa pitkälle juhannusyöhön.

Pääruoaksi grillatut siikanyytit ja kreikkalainen mansikkasalaatti

Miten saada kalasta mehukasta myös mökillä grillissä? Kääräise siika nyytiksi maustekastikkeen kera, niin höyry pehmentää kalan herkulliseksi. Kalan kaveriksi sopii kreikkalainen mansikkasalaatti, joka viimeistellään kokojyväsinappikastikkeella ja rouskuvilla pähkinöillä.

Juhannusmenun kruunaa kesäinen britakääretorttu

Kesän suosikkileivonnainen britakakku on helppo kääräistä myös kääretortuksi! Mansikka saa makuparikseen kirpeää raparperia ja täyteläistä mascarponea.

Katso kaikki vinkit ja reseptit juhannukseen