Eton mess
15 min (josta 15 min aktiivista)
4 Annosta
Eton mess on helppo ja herkullinen marenkijälkiruoka, jonka valmistus vie vain hetken! Englantilainen jälkiruoka kootaan perinteisesti kermavaahdosta, marengeista ja mansikoista. Tässä versiossa maistuu myös kiivi.
Ainekset
Valmistus
1
Vaahdota kerma ja mausta se sokereilla.
2 dl
(1 prk) vispikermaa
1 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2
Huuhtele, perkaa paloittele mansikat. Soseuta puolet haarukalla. Kuori ja pilko kiivit.
400 g
(1 rs) mansikoita
3 kpl
kiiviä
3
Murenna marengit käsin, säästä muutama koristeluun. Sekoita marengit kermaan. Kokoa tarjoilulaseihin lisäämällä kerroksittain kermavaahtoa, mansikkasosetta, mansikoita ja kiivejä. Viimeistele marengeilla.
50 g
(1 ps) pieniä marenkeja
Vinkki: Kokeile jälkiruoassa valmiiksi maustettua kinuskikermaa. Jätä tällöin sokerit lisäämättä.
Lisää aiheesta
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 11.4.2023
|Muokattu: 16.10.2024
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
304
1271
19,8 g
13,5 g
24,5 g
23,5 g
3,5 g
2,8 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli