Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Eton mess

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Eton mess on helppo ja herkullinen marenkijälkiruoka, jonka valmistus vie vain hetken! Englantilainen jälkiruoka kootaan perinteisesti kermavaahdosta, marengeista ja mansikoista. Tässä versiossa maistuu myös kiivi.

Ainekset

2 dl
(1 prk) vispikermaa
1 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
400 g
(1 rs) mansikoita
3 kpl
kiiviä
50 g
(1 ps) pieniä marenkeja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~14
4
/yht. 4 tuotetta
(hinta Prismassa 04.07.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Vaahdota kerma ja mausta se sokereilla.

2 dl
(1 prk) vispikermaa
1 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2

Huuhtele, perkaa paloittele mansikat. Soseuta puolet haarukalla. Kuori ja pilko kiivit.

400 g
(1 rs) mansikoita
3 kpl
kiiviä
3

Murenna marengit käsin, säästä muutama koristeluun. Sekoita marengit kermaan. Kokoa tarjoilulaseihin lisäämällä kerroksittain kermavaahtoa, mansikkasosetta, mansikoita ja kiivejä. Viimeistele marengeilla.

50 g
(1 ps) pieniä marenkeja

Vinkki: Kokeile jälkiruoassa valmiiksi maustettua kinuskikermaa. Jätä tällöin sokerit lisäämättä.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 11.4.2023
|
Muokattu: 16.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

304

1271

19,8 g

13,5 g

24,5 g

23,5 g

3,5 g

2,8 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli