Eton mess

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Eton mess on helppo ja herkullinen marenkijälkiruoka, jonka valmistus vie vain hetken! Englantilainen jälkiruoka kootaan perinteisesti kermavaahdosta, marengeista ja mansikoista. Tässä versiossa maistuu myös kiivi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 dl(1 prk) vispikermaa
1 rklsokeria
1 tlvaniljasokeria
400 g(1 rs) mansikoita
3 kplkiiviä
50 g(1 ps) pieniä marenkeja

Valmistus

  1. 1

    Vaahdota kerma ja mausta se sokereilla.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 prk) vispikermaa
    1 rklsokeria
    1 tlvaniljasokeria
  2. 2

    Huuhtele, perkaa paloittele mansikat. Soseuta puolet haarukalla. Kuori ja pilko kiivit.

    MääräAinesosa
    400 g(1 rs) mansikoita
    3 kplkiiviä
  3. 3

    Murenna marengit käsin, säästä muutama koristeluun. Sekoita marengit kermaan. Kokoa tarjoilulaseihin lisäämällä kerroksittain kermavaahtoa, mansikkasosetta, mansikoita ja kiivejä. Viimeistele marengeilla.

    MääräAinesosa
    50 g(1 ps) pieniä marenkeja

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
11.4.2023
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä