Tapasvartaat ja aioli
45 min (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tee grillivartaat kahdesta eri raakamakkarasta ja pienistä grillipaprikoista. Mausteiset makkarat ja tapaspöydästä tutut Padrón-paprikat nautitaan helpon itse tehdyn aiolin kanssa.
| 240 g | (1 pkt) braatvurstia |
| 240 g | (1 pkt) chili-cheddar -raakamakkaraa |
| 200 g | (1 ps) grillipaprikoita (padrón) |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| Helppo aioli | |
|---|---|
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 tl | dijoninsinappia |
| 1 tl | sitruunanmehua tai valkoviinietikkaa |
| 1 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
| 12 kpl | puisia grillivarrastikkuja |
| sormisuolaa | |
- 1.
Valmista aioli huoneenlämpöisistä aineksista. Riko muna sauvasekoittimen kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulit. Lisää sipuli, sinappi ja mehu tai etikka. Pane sauvasekoitin kulhoon niin, että keltuainen jää teräkuvun alle. Kaada öljy kulhoon. Käynnistä sauvasekoitin, nosta se hyvin hitaasti ylös. Sekoita aioli tasaiseksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
- 2.
Leikkaa makkarat kolmeen osaan. Huuhtele ja kuivaa paprikat. Sipaise paprikoiden pintaan öljyä. Pujota makkarat ja paprikat vuorotellen poikittain kahden varrastikun väliin.
- 3.
Grillaa vartaita välillä käännellen noin 15 min, kunnes makkarat ovat kypsiä.
- 4.
Mausta paprikat ripauksella sormisuolaa. Tarjoa vartaat aiolin kanssa.
Tee grillivartaat kahdesta eri raakamakkarasta ja pienistä grillipaprikoista. Mausteiset makkarat ja tapaspöydästä tutut Padrón-paprikat nautitaan helpon itse tehdyn aiolin kanssa.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 240 g | (1 pkt) braatvurstia |
| 240 g | (1 pkt) chili-cheddar -raakamakkaraa |
| 200 g | (1 ps) grillipaprikoita (padrón) |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
Helppo aioli | |
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 tl | dijoninsinappia |
| 1 tl | sitruunanmehua tai valkoviinietikkaa |
| 1 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| 12 kpl | puisia grillivarrastikkuja |
| sormisuolaa | |
Valmistus
- 1
Valmista aioli huoneenlämpöisistä aineksista. Riko muna sauvasekoittimen kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulit. Lisää sipuli, sinappi ja mehu tai etikka. Pane sauvasekoitin kulhoon niin, että keltuainen jää teräkuvun alle. Kaada öljy kulhoon. Käynnistä sauvasekoitin, nosta se hyvin hitaasti ylös. Sekoita aioli tasaiseksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna 2 kpl valkosipulinkynttä 1 tl dijoninsinappia 1 tl sitruunanmehua tai valkoviinietikkaa 1 1/2 dl rypsiöljyä 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Leikkaa makkarat kolmeen osaan. Huuhtele ja kuivaa paprikat. Sipaise paprikoiden pintaan öljyä. Pujota makkarat ja paprikat vuorotellen poikittain kahden varrastikun väliin.
Määrä Ainesosa 240 g (1 pkt) braatvurstia 240 g (1 pkt) chili-cheddar -raakamakkaraa 200 g (1 ps) grillipaprikoita (padrón) 1 rkl rypsiöljyä 12 kpl puisia grillivarrastikkuja - 3
Grillaa vartaita välillä käännellen noin 15 min, kunnes makkarat ovat kypsiä.
- 4
Mausta paprikat ripauksella sormisuolaa. Tarjoa vartaat aiolin kanssa.
Määrä Ainesosa sormisuolaa
Ravintosisältö
470
Energiaa kcal
1969
Energiaa kj
45,7 g
Rasvaa
8,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,8 g
Hiilihydraatteja
1,3 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
14,5 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
470
Energiaa kcal
1969
Energiaa kj
45,7 g
Rasvaa
8,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,8 g
Hiilihydraatteja
1,3 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
14,5 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 12 kpl puisia grillivarrastikkuja, sormisuolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























