Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Aprikoosi-kurkkusalaatti ja fetavaahto

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Tämän salaatin juju on hapokas fetavaahto, joka on täydellinen pari marinoiduille aprikooseille, kurkulle ja punasipulille. Tarjoa raikas kesäinen salaatti grilliruoan lisukkeena.

Ainekset

500 g
(1 rs) aprikooseja
1/2 kpl
kurkkua
1 kpl
pieni punasipuli
1
ruukku basilikaa

Kastike

2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
omenaviinietikkaa
1 tl
hunajaa
ripaus suolaa

Fetavaahto

200 g
(1 pkt) fetajuustoa
1 1/2 dl
paksua jogurttia

Lisäksi

1
ruukku villirucolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele ja halkaise aprikoosit. Poista kivet ja viipaloi puolikkaat. Huuhtele, halkaise ja viipaloi kurkku. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna basilika. Sekoita ainekset keskenään kulhossa.

500 g
(1 rs) aprikooseja
1/2 kpl
kurkkua
1 kpl
pieni punasipuli
1
ruukku basilikaa
2

Sekoita kastikkeen ainekset ja kääntele salaattiin.

2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
omenaviinietikkaa
1 tl
hunajaa
ripaus suolaa
3

Murenna feta kulhoon. Vatkaa feta ja jogurtti sähkövatkaimella vaahdoksi.

200 g
(1 pkt) fetajuustoa
1 1/2 dl
paksua jogurttia
4

Levitä fetavaahto tarjoilulautasen pohjalle. Lisää päälle huuhdeltu rucola ja aprikoosisalaatti.

1
ruukku villirucolaa

Vinkki: Grillaa halutessasi aprikoosinpuolikkaat salaattiin.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 11.4.2023
|
Muokattu: 16.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

199

835

12,8 g

5,3 g

11,5 g

11,3 g

1,8 g

8,0 g

1,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku basilikaa,

ripaus suolaa,

ruukku villirucolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli