Aprikoosi-kurkkusalaatti ja fetavaahto
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tämän salaatin juju on hapokas fetavaahto, joka on täydellinen pari marinoiduille aprikooseille, kurkulle ja punasipulille. Tarjoa raikas kesäinen salaatti grilliruoan lisukkeena.
| 500 g | (1 rs) aprikooseja |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 1 | ruukku basilikaa |
| Kastike | |
|---|---|
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | omenaviinietikkaa |
| 1 tl | hunajaa |
| ripaus suolaa | |
| Fetavaahto | |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| 1 1/2 dl | paksua jogurttia |
| Lisäksi | |
| 1 | ruukku villirucolaa |
- 1.
Huuhtele ja halkaise aprikoosit. Poista kivet ja viipaloi puolikkaat. Huuhtele, halkaise ja viipaloi kurkku. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna basilika. Sekoita ainekset keskenään kulhossa.
- 2.
Sekoita kastikkeen ainekset ja kääntele salaattiin.
- 3.
Murenna feta kulhoon. Vatkaa feta ja jogurtti sähkövatkaimella vaahdoksi.
- 4.
Levitä fetavaahto tarjoilulautasen pohjalle. Lisää päälle huuhdeltu rucola ja aprikoosisalaatti.
Aprikoosi-kurkkusalaatti ja fetavaahto
arvosana5/5
15 min (josta 15 min aktiivista)
Tämän salaatin juju on hapokas fetavaahto, joka on täydellinen pari marinoiduille aprikooseille, kurkulle ja punasipulille. Tarjoa raikas kesäinen salaatti grilliruoan lisukkeena.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (1 rs) aprikooseja |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 1 | ruukku basilikaa |
Kastike | |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | omenaviinietikkaa |
| 1 tl | hunajaa |
| ripaus suolaa | |
Fetavaahto | |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| 1 1/2 dl | paksua jogurttia |
Lisäksi | |
| 1 | ruukku villirucolaa |
Valmistus
- 1
Huuhtele ja halkaise aprikoosit. Poista kivet ja viipaloi puolikkaat. Huuhtele, halkaise ja viipaloi kurkku. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna basilika. Sekoita ainekset keskenään kulhossa.
Määrä Ainesosa 500 g (1 rs) aprikooseja 1/2 kpl kurkkua 1 kpl pieni punasipuli 1 ruukku basilikaa - 2
Sekoita kastikkeen ainekset ja kääntele salaattiin.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä 1 rkl omenaviinietikkaa 1 tl hunajaa ripaus suolaa - 3
Murenna feta kulhoon. Vatkaa feta ja jogurtti sähkövatkaimella vaahdoksi.
Määrä Ainesosa 200 g (1 pkt) fetajuustoa 1 1/2 dl paksua jogurttia - 4
Levitä fetavaahto tarjoilulautasen pohjalle. Lisää päälle huuhdeltu rucola ja aprikoosisalaatti.
Määrä Ainesosa 1 ruukku villirucolaa
Vinkki: Grillaa halutessasi aprikoosinpuolikkaat salaattiin.
Ravintosisältö
199
Energiaa kcal
835
Energiaa kj
12,8 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,5 g
Hiilihydraatteja
11,3 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
8,0 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
199
Energiaa kcal
835
Energiaa kj
12,8 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,5 g
Hiilihydraatteja
11,3 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
8,0 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku basilikaa, ripaus suolaa, ruukku villirucolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























