Aprikoosi-kurkkusalaatti ja fetavaahto

arvosana5/5

(2)arviota
6 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Tämän salaatin juju on hapokas fetavaahto, joka on täydellinen pari marinoiduille aprikooseille, kurkulle ja punasipulille. Tarjoa raikas kesäinen salaatti grilliruoan lisukkeena.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
500 g(1 rs) aprikooseja
1/2 kplkurkkua
1 kplpieni punasipuli
1 ruukku basilikaa

Kastike

2 rklrypsiöljyä
1 rklomenaviinietikkaa
1 tlhunajaa
ripaus suolaa

Fetavaahto

200 g(1 pkt) fetajuustoa
1 1/2 dlpaksua jogurttia

Lisäksi

1 ruukku villirucolaa

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele ja halkaise aprikoosit. Poista kivet ja viipaloi puolikkaat. Huuhtele, halkaise ja viipaloi kurkku. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna basilika. Sekoita ainekset keskenään kulhossa.

    MääräAinesosa
    500 g(1 rs) aprikooseja
    1/2 kplkurkkua
    1 kplpieni punasipuli
    1 ruukku basilikaa
  2. 2

    Sekoita kastikkeen ainekset ja kääntele salaattiin.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
    1 rklomenaviinietikkaa
    1 tlhunajaa
    ripaus suolaa
  3. 3

    Murenna feta kulhoon. Vatkaa feta ja jogurtti sähkövatkaimella vaahdoksi.

    MääräAinesosa
    200 g(1 pkt) fetajuustoa
    1 1/2 dlpaksua jogurttia
  4. 4

    Levitä fetavaahto tarjoilulautasen pohjalle. Lisää päälle huuhdeltu rucola ja aprikoosisalaatti.

    MääräAinesosa
    1 ruukku villirucolaa

Vinkki: Grillaa halutessasi aprikoosinpuolikkaat salaattiin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku basilikaa, ripaus suolaa, ruukku villirucolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
11.4.2023
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä