Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juhannusmenu 2024: Kesän parhaat maut pöydässä

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 28.5.2024
|
Muokattu: 28.5.2024
Mitä syödään tänä juhannuksena? Juhannuksen ruoat on kiva kokata yhdessä kesän parhaista raaka-aineista ja päästä samalla kokeilemaan myös jotain uutta. Herkutelkaa alkupalaksi grillifetaa ja hedelmiä, pääruoaksi lohta ja uudella tavalla maustettuja perunoita ja jälkkäriksi tietysti ihanaa mansikkakakkua.

Alkuruoaksi grillifetaa

Grillifeta on maistuva alkupala, joka tänä vuonna maustetaan hunajalla. Ihanan raikkaan lisukesalsan pääosassa ovat hunajameloni ja nektariinit. Viipaloi alkuruoan yhteyteen leipää, jota voi myös lämmittää hetken grillissä.

Pääruoaksi lohimedaljonkeja ja perunoita

Jatka grillailua pääruoalla, pistä nyt grilliin lohimedaljonkeja ja perunoita. Lohi saa rapeutta pankojauhoista ja annos lisää makua trendikkäästä misokastikkeesta. Mausta perunat italialaiseen cacio e pepe -tyyliin juustolla ja mustapippurilla.

Jälkiruokana mansikkakakku

Jälkkäriksi pöytään kannetaan mitäpä muutakaan kuin kesäinen mansikkakakku. Tässä kakussa on käytetty kaurajuomaa ja -vispiä sekä runsaasti mansikoita. Nätti ja helppo koristelu tehdään asettamalla puolikkaita mansikoita pareittain kakun päälle.

Katso lisää juhannusmenuja ja -reseptejä