Cacio e pepe -perunat

arvosana5/5

(3)arviota
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Rapeat grilliperunat maustetaan suolaisella pecorinojuustolla ja paahdetulla mustapippurilla italialaisesta klassikkopastasta inspiroituneena.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 gperunoita (kiinteä lajike)
2 tlmustapippuria rouhittuna
3 rkloliiviöljyä
100 gpecorinojuustoa raastettuna
(ruohosipulia)

Valmistus

  1. 1

    Pese perunat ja keitä kuorineen kypsiksi suolatussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä). Valuta ja kuivaa perunat. Käytä pienet perunat kokonaisina ja tarvittaessa puolita tai kuutioi isommat.

    MääräAinesosa
    800 gperunoita (kiinteä lajike)
  2. 2

    Paahda pippuria kuivalla paistinpannulla noin minuutti.

    MääräAinesosa
    2 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Sekoita 1 rkl öljyä perunoihin. Grillaa perunoita parilalevyllä 5–10 minuuttia välillä käännellen, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita.

    MääräAinesosa
    3 rkloliiviöljyä
  4. 4

    Sekoita kulhossa perunoihin pippuri, 2 rkl öljyä ja pecorino. Halutessasi säästä osa juustosta perunoiden pinnalle ja viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla.

    MääräAinesosa
    3 rkloliiviöljyä
    100 gpecorinojuustoa raastettuna
    (ruohosipulia)

Vinkki: Voit myös paistaa perunat parilapannulla.

Hyvästi hävikki: Käytä cacio e pepe -perunoihin tähteeksi jääneitä keitettyjä perunoita.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (ruohosipulia).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
3.4.2024
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä