Cacio e pepe -perunat
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Rapeat grilliperunat maustetaan suolaisella pecorinojuustolla ja paahdetulla mustapippurilla italialaisesta klassikkopastasta inspiroituneena.
| 800 g | perunoita (kiinteä lajike) |
| 2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 100 g | pecorinojuustoa raastettuna |
| (ruohosipulia) |
- 1.
Pese perunat ja keitä kuorineen kypsiksi suolatussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä). Valuta ja kuivaa perunat. Käytä pienet perunat kokonaisina ja tarvittaessa puolita tai kuutioi isommat.
- 2.
Paahda pippuria kuivalla paistinpannulla noin minuutti.
- 3.
Sekoita 1 rkl öljyä perunoihin. Grillaa perunoita parilalevyllä 5–10 minuuttia välillä käännellen, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita.
- 4.
Sekoita kulhossa perunoihin pippuri, 2 rkl öljyä ja pecorino. Halutessasi säästä osa juustosta perunoiden pinnalle ja viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla.
Cacio e pepe -perunat
arvosana5/5
30 min (josta 15 min aktiivista)
Rapeat grilliperunat maustetaan suolaisella pecorinojuustolla ja paahdetulla mustapippurilla italialaisesta klassikkopastasta inspiroituneena.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | perunoita (kiinteä lajike) |
| 2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 100 g | pecorinojuustoa raastettuna |
| (ruohosipulia) |
Valmistus
- 1
Pese perunat ja keitä kuorineen kypsiksi suolatussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä). Valuta ja kuivaa perunat. Käytä pienet perunat kokonaisina ja tarvittaessa puolita tai kuutioi isommat.
Määrä Ainesosa 800 g perunoita (kiinteä lajike) - 2
Paahda pippuria kuivalla paistinpannulla noin minuutti.
Määrä Ainesosa 2 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Sekoita 1 rkl öljyä perunoihin. Grillaa perunoita parilalevyllä 5–10 minuuttia välillä käännellen, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita.
Määrä Ainesosa 3 rkl oliiviöljyä - 4
Sekoita kulhossa perunoihin pippuri, 2 rkl öljyä ja pecorino. Halutessasi säästä osa juustosta perunoiden pinnalle ja viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla.
Määrä Ainesosa 3 rkl oliiviöljyä 100 g pecorinojuustoa raastettuna (ruohosipulia)
Vinkki: Voit myös paistaa perunat parilapannulla.
Hyvästi hävikki: Käytä cacio e pepe -perunoihin tähteeksi jääneitä keitettyjä perunoita.
Ravintosisältö
325
Energiaa kcal
1360
Energiaa kj
19,0 g
Rasvaa
6,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,8 g
Hiilihydraatteja
1,0 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
9,8 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
325
Energiaa kcal
1360
Energiaa kj
19,0 g
Rasvaa
6,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,8 g
Hiilihydraatteja
1,0 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
9,8 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (ruohosipulia).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























