Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Grillifeta ja hedelmäsalsa

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Grillattu hunajafeta ja raikas hedelmäsalsa ovat herkullinen yhdistelmä suolaista ja makeaa. Kesäistä meloni-nektariinisalsaa maustavat chili, lime ja minttu.

Ainekset

Hunajafeta

200 g
(1 pkt) fetajuustoa
1 1/2 rkl
hunajaa
1 rkl
oliiviöljyä
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Hedelmäsalsa

1/2 kpl
hunajamelonia
3 kpl
nektariinia
1 kpl
lime (luomu)
1 kpl
pieni punasipuli
1 kpl
punainen chili
1 kpl
ruukku minttua
1 rkl
oliiviöljyä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
ripaus sokeria

Lisäksi

alumiinifoliota
leivinpaperia
(vaaleaa leipää)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista salsa. Poista melonista kuori ja siemenet. Kuutioi meloni. Huuhtele ja halkaise nektariinit. Poista kivet ja kuutioi nektariinit. Pese lime, raasta kuori (1 tl) ja purista mehu (2 rkl). Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele ja halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Hienonna minttu. Sekoita kaikki salsan ainekset kulhossa ja anna maustua fetan valmistamisen ajan.

1/2 kpl
hunajamelonia
3 kpl
nektariinia
1 kpl
lime (luomu)
1 kpl
pieni punasipuli
1 kpl
punainen chili
1 kpl
ruukku minttua
1 rkl
oliiviöljyä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
ripaus sokeria
2

Aseta folioarkin (40 x 40 cm) päälle leivinpaperiarkki ja nosta keskelle feta. Valuta hunaja ja öljy pinnalle. Mausta pippurilla. Sulje tiiviiksi nyytiksi ja grillaa noin 20 minuuttia.

alumiinifoliota
leivinpaperia
200 g
(1 pkt) fetajuustoa
1 1/2 rkl
hunajaa
1 rkl
oliiviöljyä
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Halutessasi grillaa leipäviipaleita ja tarjoa salsan sekä fetan kanssa.

Vinkki: Tarjoa hunajafeta ja hedelmäsalsa alkupalana tai grilliruoan lisukkeena.

Vinkki: Voit paistaa hunajafetaa myös uunivuoassa 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Paahda lopuksi ylätasolla grillivastuksen alla noin 5 minuuttia, kunnes fetan pinta on kullanruskea.

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 5.4.2024
|
Muokattu: 5.4.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

298

1249

19,8 g

8,5 g

16,8 g

16,5 g

3,3 g

10,5 g

2,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus sokeria,

alumiinifoliota,

leivinpaperia,

(vaaleaa leipää).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli