Valmista salsa. Poista melonista kuori ja siemenet. Kuutioi meloni. Huuhtele ja halkaise nektariinit. Poista kivet ja kuutioi nektariinit. Pese lime, raasta kuori (1 tl) ja purista mehu (2 rkl). Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele ja halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Hienonna minttu. Sekoita kaikki salsan ainekset kulhossa ja anna maustua fetan valmistamisen ajan.
Aseta folioarkin (40 x 40 cm) päälle leivinpaperiarkki ja nosta keskelle feta. Valuta hunaja ja öljy pinnalle. Mausta pippurilla. Sulje tiiviiksi nyytiksi ja grillaa noin 20 minuuttia.
Halutessasi grillaa leipäviipaleita ja tarjoa salsan sekä fetan kanssa.
Vinkki: Tarjoa hunajafeta ja hedelmäsalsa alkupalana tai grilliruoan lisukkeena.
Vinkki: Voit paistaa hunajafetaa myös uunivuoassa 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Paahda lopuksi ylätasolla grillivastuksen alla noin 5 minuuttia, kunnes fetan pinta on kullanruskea.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
298
1249
19,8 g
8,5 g
16,8 g
16,5 g
3,3 g
10,5 g
2,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus sokeria,
alumiinifoliota,
leivinpaperia,
(vaaleaa leipää).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli