Grillifeta ja hedelmäsalsa
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Grillattu hunajafeta ja raikas hedelmäsalsa ovat herkullinen yhdistelmä suolaista ja makeaa. Kesäistä meloni-nektariinisalsaa maustavat chili, lime ja minttu.
| Hunajafeta | |
|---|---|
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| 1 1/2 rkl | hunajaa |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Hedelmäsalsa | |
| 1/2 kpl | hunajamelonia |
| 3 kpl | nektariinia |
| 1 kpl | lime (luomu) |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 1 kpl | punainen chili |
| 1 kpl | ruukku minttua |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| ripaus sokeria | |
| Lisäksi | |
| alumiinifoliota | |
| leivinpaperia | |
| (vaaleaa leipää) | |
- 1.
Valmista salsa. Poista melonista kuori ja siemenet. Kuutioi meloni. Huuhtele ja halkaise nektariinit. Poista kivet ja kuutioi nektariinit. Pese lime, raasta kuori (1 tl) ja purista mehu (2 rkl). Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele ja halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Hienonna minttu. Sekoita kaikki salsan ainekset kulhossa ja anna maustua fetan valmistamisen ajan.
- 2.
Aseta folioarkin (40 x 40 cm) päälle leivinpaperiarkki ja nosta keskelle feta. Valuta hunaja ja öljy pinnalle. Mausta pippurilla. Sulje tiiviiksi nyytiksi ja grillaa noin 20 minuuttia.
- 3.
Halutessasi grillaa leipäviipaleita ja tarjoa salsan sekä fetan kanssa.
Grillattu hunajafeta ja raikas hedelmäsalsa ovat herkullinen yhdistelmä suolaista ja makeaa. Kesäistä meloni-nektariinisalsaa maustavat chili, lime ja minttu.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Hunajafeta | |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| 1 1/2 rkl | hunajaa |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Hedelmäsalsa | |
| 1/2 kpl | hunajamelonia |
| 3 kpl | nektariinia |
| 1 kpl | lime (luomu) |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 1 kpl | punainen chili |
| 1 kpl | ruukku minttua |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| ripaus sokeria | |
Lisäksi | |
| alumiinifoliota | |
| leivinpaperia | |
| (vaaleaa leipää) | |
Valmistus
- 1
Valmista salsa. Poista melonista kuori ja siemenet. Kuutioi meloni. Huuhtele ja halkaise nektariinit. Poista kivet ja kuutioi nektariinit. Pese lime, raasta kuori (1 tl) ja purista mehu (2 rkl). Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele ja halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Hienonna minttu. Sekoita kaikki salsan ainekset kulhossa ja anna maustua fetan valmistamisen ajan.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl hunajamelonia 3 kpl nektariinia 1 kpl lime (luomu) 1 kpl pieni punasipuli 1 kpl punainen chili 1 kpl ruukku minttua 1 rkl oliiviöljyä 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna ripaus sokeria - 2
Aseta folioarkin (40 x 40 cm) päälle leivinpaperiarkki ja nosta keskelle feta. Valuta hunaja ja öljy pinnalle. Mausta pippurilla. Sulje tiiviiksi nyytiksi ja grillaa noin 20 minuuttia.
Määrä Ainesosa alumiinifoliota leivinpaperia 200 g (1 pkt) fetajuustoa 1 1/2 rkl hunajaa 1 rkl oliiviöljyä 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Halutessasi grillaa leipäviipaleita ja tarjoa salsan sekä fetan kanssa.
Vinkki: Tarjoa hunajafeta ja hedelmäsalsa alkupalana tai grilliruoan lisukkeena.
Vinkki: Voit paistaa hunajafetaa myös uunivuoassa 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Paahda lopuksi ylätasolla grillivastuksen alla noin 5 minuuttia, kunnes fetan pinta on kullanruskea.
Ravintosisältö
298
Energiaa kcal
1249
Energiaa kj
19,8 g
Rasvaa
8,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,8 g
Hiilihydraatteja
16,5 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
10,5 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
298
Energiaa kcal
1249
Energiaa kj
19,8 g
Rasvaa
8,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,8 g
Hiilihydraatteja
16,5 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
10,5 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus sokeria, alumiinifoliota, leivinpaperia, (vaaleaa leipää).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























