Helsingin keskustan Food Market Herkun tuotevalmentaja Teuvo Koivisto antaa parsan loistaa annoksen pääosassa. Hienoa makua ja tuoreen parsan suutuntumaa ei kannata liiaksi peittää.
Tuore vihreä parsa on herkkua pannulla tai grillissä nopeasti paistettuna ja onnistuu hyvin myös uunissa grillivastusten alla.
Vihreitä parsoja ei yleensä tarvitse kuoria. Sipaise vain pinta kevyesti öljyllä ja kääntele parsoja paistamisen aikana. Grillissä ja pannulla riittää pari minuuttia, 175-asteisessa uunissa 6–15 minuuttia parsojen paksuuden mukaan.
Koivisto suosittelee vihreää parsaa alkuruoaksi pitkään kypsytetyn Comté-juuston ja hyvän oliiviöljyn kanssa. Comté on Ranskan Jura-vuoristosta kotoisin oleva voimakas, hedelmäisen ja pähkinäisen makuinen juusto.