Säädä uuni 200 asteeseen. Kuori parsat ja poista puumaiset tyvet. Laita parsat muovipussiin, mittaa jauhot joukkoon ja jauhota parsat pussia kevyesti ravistellen.
Riko kananmuna isolle lautaselle ja vatkaa rakenne rikki. Raasta juusto toiselle lautaselle. Sekoita korppujauhot ja yrttiseos juuston joukkoon.
Pyöritä parsat kananmunassa ja kuorruta korppujauhoissa. Laita parsat uunipellille. Pirskottele öljyä päälle. Paista uunissa rapeiksi 12–15 minuuttia.
Sekoita parmesaanimajoneesin ainekset kulhossa.
Halkaise sämpylät ja lämmitä uunissa. Levitä majoneesia sämpylöiden väliin. Jaa salaatit, yrtit ja lämpimät parsat hodareihin.
Vinkki: Kokeile parsan paikalle broccolinia eli varsiparsakaalia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
512
2144
39,0 g
5,0 g
27,5 g
2,3 g
3,5 g
11,8 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Ruukkua yrttejä (esim, basilikaa tai rucolaa),
1 tl Provencale-yrttiseosta,
0,5 dl Parmesaanijuustoraastetta,
Sitruunan mehu,
2 tl Chilikastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli