Parsahodarit ja parmesaanimajoneesi | Pikaruoat ja streetfood | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Parsahodarit ja parmesaanimajoneesi

Fork and knife
4 Kappaletta
Fork and knife
4 Kappaletta
Vegehodarista kurkistaa uunissa rapeiksi paistetut vihreät parsat.

Ainekset

4 kpl
Hot dog -sämpylää
4 - 8 kpl
Salaatinlehteä
1/2 kpl
Ruukkua yrttejä (esim. basilikaa tai rucolaa)

parsat

8 kpl
Vihreää tankoparsaa
1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 kpl
Kananmuna
1 dl
Emmentaljuustoraastetta
1 dl
Korppujauhoja
1 tl
Provencale-yrttiseosta
1 rkl
Öljyä

parmesaanimajoneesi

1 1/2 dl
Majoneesia
1/2 dl
Parmesaanijuustoraastetta
1 kpl
Sitruunan mehu
2 tl
Chilikastiketta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Kuori parsat ja poista puumaiset tyvet. Laita parsat muovipussiin, mittaa jauhot joukkoon ja jauhota parsat pussia kevyesti ravistellen.

8 kpl
Vihreää tankoparsaa
1/2 dl
Vehnäjauhoja
2

Riko kananmuna isolle lautaselle ja vatkaa rakenne rikki. Raasta juusto toiselle lautaselle. Sekoita korppujauhot ja yrttiseos juuston joukkoon.

1 kpl
Kananmuna
1 dl
Emmentaljuustoraastetta
1 dl
Korppujauhoja
1 tl
Provencale-yrttiseosta
3

Pyöritä parsat kananmunassa ja kuorruta korppujauhoissa. Laita parsat uunipellille. Pirskottele öljyä päälle. Paista uunissa rapeiksi 12–15 minuuttia.

1 rkl
Öljyä
4

Sekoita parmesaanimajoneesin ainekset kulhossa.

1 kpl
Sitruunan mehu
1 1/2 dl
Majoneesia
1/2 dl
Parmesaanijuustoraastetta
2 tl
Chilikastiketta
5

Halkaise sämpylät ja lämmitä uunissa. Levitä majoneesia sämpylöiden väliin. Jaa salaatit, yrtit ja lämpimät parsat hodareihin.

4 kpl
Hot dog -sämpylää
4 - 8 kpl
Salaatinlehteä
1/2 kpl
Ruukkua yrttejä (esim. basilikaa tai rucolaa)
6

Vinkki: Kokeile broccolinia parsan paikalle.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 13.3.2018
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1908

456

35,3 g

2,8 g

26,8 g

1,8 g

2,8 g

7,5 g

0,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Salaatinlehteä,

Ruukkua yrttejä (esim, basilikaa tai rucolaa),

1 dl Emmentaljuustoraastetta,

1 tl Provencale-yrttiseosta,

0,5 dl Parmesaanijuustoraastetta,

Sitruunan mehu,

2 tl Chilikastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli