Säädä uuni 200 asteeseen. Kuori parsat ja poista puumaiset tyvet. Laita parsat muovipussiin, mittaa jauhot joukkoon ja jauhota parsat pussia kevyesti ravistellen.
Riko kananmuna isolle lautaselle ja vatkaa rakenne rikki. Raasta juusto toiselle lautaselle. Sekoita korppujauhot ja yrttiseos juuston joukkoon.
Pyöritä parsat kananmunassa ja kuorruta korppujauhoissa. Laita parsat uunipellille. Pirskottele öljyä päälle. Paista uunissa rapeiksi 12–15 minuuttia.
Sekoita parmesaanimajoneesin ainekset kulhossa.
Halkaise sämpylät ja lämmitä uunissa. Levitä majoneesia sämpylöiden väliin. Jaa salaatit, yrtit ja lämpimät parsat hodareihin.
Vinkki: Kokeile broccolinia parsan paikalle.
Katso myös: Parsahodarit ja munakokkeli
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1908
456
35,3 g
2,8 g
26,8 g
1,8 g
2,8 g
7,5 g
0,5 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Salaatinlehteä,
Ruukkua yrttejä (esim, basilikaa tai rucolaa),
1 dl Emmentaljuustoraastetta,
1 tl Provencale-yrttiseosta,
0,5 dl Parmesaanijuustoraastetta,
Sitruunan mehu,
2 tl Chilikastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli