Parsahodarit ja parmesaanimajoneesi

arvosana4/5

(1)arvio
4 Kappaletta

30 min

Tuhdista kasvishodarista kurkistaa uunissa rapeaksi paistettu vihreä parsa. Viimeistele keväinen hot dog -herkku salaatilla, yrteillä ja ihanalla parmesaanimajoneesilla.

Ainekset

MääräAinesosa
4 kplhot dog -sämpylää
4 - 8 kplsalaatinlehteä
1/2 kplruukkua yrttejä (esim. basilikaa tai rucolaa)

Parsat

8 kplvihreää tankoparsaa
1/2 dlvehnäjauhoja
1 kplkananmuna
50 g(1 dl) emmentaljuustoraastetta
1 dlkorppujauhoja
1 tlprovencale-yrttiseosta
1 rklöljyä

Parmesaanimajoneesi

1 1/2 dlmajoneesia
1/2 dlparmesaanijuustoraastetta
1 kplsitruunan mehu
2 tlchilikastiketta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Säädä uuni 200 asteeseen. Kuori parsat ja poista puumaiset tyvet. Laita parsat muovipussiin, mittaa jauhot joukkoon ja jauhota parsat pussia kevyesti ravistellen.

    MääräAinesosa
    8 kplvihreää tankoparsaa
    1/2 dlvehnäjauhoja
  2. 2

    Riko kananmuna isolle lautaselle ja vatkaa rakenne rikki. Raasta juusto toiselle lautaselle. Sekoita korppujauhot ja yrttiseos juuston joukkoon.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
    50 g(1 dl) emmentaljuustoraastetta
    1 dlkorppujauhoja
    1 tlprovencale-yrttiseosta
  3. 3

    Pyöritä parsat kananmunassa ja kuorruta korppujauhoissa. Laita parsat uunipellille. Pirskottele öljyä päälle. Paista uunissa rapeiksi 12–15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 rklöljyä
  4. 4

    Sekoita parmesaanimajoneesin ainekset kulhossa.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruunan mehu
    1 1/2 dlmajoneesia
    1/2 dlparmesaanijuustoraastetta
    2 tlchilikastiketta
  5. 5

    Halkaise sämpylät ja lämmitä uunissa. Levitä majoneesia sämpylöiden väliin. Jaa salaatit, yrtit ja lämpimät parsat hodareihin.

    MääräAinesosa
    4 kplhot dog -sämpylää
    4 - 8 kplsalaatinlehteä
    1/2 kplruukkua yrttejä (esim. basilikaa tai rucolaa)

Vinkki: Kokeile parsan paikalle broccolinia eli varsiparsakaalia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Ruukkua yrttejä (esim. basilikaa tai rucolaa), 1 tl Provencale-yrttiseosta, 0,5 dl Parmesaanijuustoraastetta, Sitruunan mehu, 2 tl Chilikastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Anna Huovinen
13.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä