Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parsahodarit ja parmesaanimajoneesi

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Kappaletta
Fork and knife
4 Kappaletta
Tuhdista kasvishodarista kurkistaa uunissa rapeaksi paistettu vihreä parsa. Viimeistele keväinen hot dog -herkku salaatilla, yrteillä ja ihanalla parmesaanimajoneesilla.

Ainekset

4 kpl
Hot dog -sämpylää
4 - 8 kpl
Salaatinlehteä
1/2 kpl
Ruukkua yrttejä (esim. basilikaa tai rucolaa)

Parsat

8 kpl
Vihreää tankoparsaa
1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 kpl
Kananmuna
50 g
(1 dl) emmentaljuustoraastetta
1 dl
Korppujauhoja
1 tl
Provencale-yrttiseosta
1 rkl
Öljyä

Parmesaanimajoneesi

1 1/2 dl
Majoneesia
1/2 dl
Parmesaanijuustoraastetta
1 kpl
Sitruunan mehu
2 tl
Chilikastiketta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Kuori parsat ja poista puumaiset tyvet. Laita parsat muovipussiin, mittaa jauhot joukkoon ja jauhota parsat pussia kevyesti ravistellen.

8 kpl
Vihreää tankoparsaa
1/2 dl
Vehnäjauhoja
2

Riko kananmuna isolle lautaselle ja vatkaa rakenne rikki. Raasta juusto toiselle lautaselle. Sekoita korppujauhot ja yrttiseos juuston joukkoon.

1 kpl
Kananmuna
50 g
(1 dl) emmentaljuustoraastetta
1 dl
Korppujauhoja
1 tl
Provencale-yrttiseosta
3

Pyöritä parsat kananmunassa ja kuorruta korppujauhoissa. Laita parsat uunipellille. Pirskottele öljyä päälle. Paista uunissa rapeiksi 12–15 minuuttia.

1 rkl
Öljyä
4

Sekoita parmesaanimajoneesin ainekset kulhossa.

1 kpl
Sitruunan mehu
1 1/2 dl
Majoneesia
1/2 dl
Parmesaanijuustoraastetta
2 tl
Chilikastiketta
5

Halkaise sämpylät ja lämmitä uunissa. Levitä majoneesia sämpylöiden väliin. Jaa salaatit, yrtit ja lämpimät parsat hodareihin.

4 kpl
Hot dog -sämpylää
4 - 8 kpl
Salaatinlehteä
1/2 kpl
Ruukkua yrttejä (esim. basilikaa tai rucolaa)

Vinkki: Kokeile parsan paikalle broccolinia eli varsiparsakaalia.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 13.10.2018
|
Muokattu: 27.3.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

512

2144

39,0 g

5,0 g

27,5 g

2,3 g

3,5 g

11,8 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Ruukkua yrttejä (esim, basilikaa tai rucolaa),

1 tl Provencale-yrttiseosta,

0,5 dl Parmesaanijuustoraastetta,

Sitruunan mehu,

2 tl Chilikastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli