Iberico porsaan sisäfileepihvit ja balsamico kermakastike
Iberico porsaan sisäfileepihvit ja balsamico kermakastike
Yhteistyössä

Iberico-porsaan sisäfileepihvit ja balsamico-kermakastike

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

60 min

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Espanjalainen Iberico-porsaan sisäfilee on erityisen mureaa ja mehevää. Sen kanssa maistuvat samettinen balsamicolla maustettu kermakastike ja rapsakat vihreät kasvikset.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 g (2 pkt) iberico-porsaan sisäfileepihvejä (pakaste)
1 tlsoson maustesuolaa (esim. yrtti)
1 tlrouhittua mustapippuria
rypsiöljyä paistamiseen

Sitruunaparsa

500 gvihreää parsaa
1 tlsoson maustesuolaa (esim. yrtti)
1 kplsitruuna

Kerma-balsamicokastike

1 kplvalkosipulinkynsi
1 kplsalottisipuli
1 rklrypsiöljyä
3 3/10 dlkuohukermaa
2 tlbalsamicoa
2 tldijon-sinappia
1/2 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
maissitärkkelystä

Valmistus

  1. 1

    Anna pihvien sulaa jääkaapissa noin vuorokauden ajan. Mausta suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    600 g (2 pkt) iberico-porsaan sisäfileepihvejä (pakaste)
    1 tlrouhittua mustapippuria
    1 tlsoson maustesuolaa (esim. yrtti)
  2. 2

    Leikkaa tai napsauta parsoista kova tyvi pois. Laita vesi kuumenemaan kattilaan.

    MääräAinesosa
    500 gvihreää parsaa
  3. 3

    Paista pihvit kypsiksi joko grillissä tai pannulla öljyssä. Voit halutessasi tarkistaa kypsyyden paistolämpömittarilla. Liha on kypsää mittarin osoittaessa 70 astetta. Peitä pihvit foliolla ja anna vetäytyä noin 5 minuuttia ennen tarjoilua.

    MääräAinesosa
    rypsiöljyä paistamiseen
  4. 4

    Valmista kermakastike. Kuori sipulit. Leikkaa ne mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Kuullota pannulla öljyssä kypsiksi. Kaada kerma pannulle ja anna kastikkeen kiehahtaa. Anna porista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta balsamicolla, sinapilla, suolalla ja pippurilla. Voit halutessasi suurustaa kastikkeen maissitärkkelyksellä pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    1 kplsalottisipuli
    1 rklrypsiöljyä
    3 3/10 dlkuohukermaa
    2 tldijon-sinappia
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
    2 tlbalsamicoa
    1/2 tlsuolaa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    maissitärkkelystä
  5. 5

    Laita parsat kiehuvaan suolalla maustettuun veteen ja keitä noin 5 minuuttia. Kaada vesi pois.

  6. 6

    Laita pihvit ja parsat lautasille. Viimeistele parsat maustesuolalla, sitruunankuorella ja -mehulla. Tarjoa kermaisen balsamicokastikkeen kanssa.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruuna
    1 tlsoson maustesuolaa (esim. yrtti)

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: rypsiöljyä paistamiseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
15.3.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä