Yhteistyössä: Food Market Herkku

60 min

Nappaa talteen!
Espanjalainen Iberico-porsaan sisäfilee on erityisen mureaa ja mehevää. Sen kanssa maistuvat samettinen balsamicolla maustettu kermakastike ja rapsakat vihreät kasvikset.
| 600 g | (2 pkt) iberico-porsaan sisäfileepihvejä (pakaste) |
| 1 tl | soson maustesuolaa (esim. yrtti) |
| 1 tl | rouhittua mustapippuria |
| rypsiöljyä paistamiseen | |
| Sitruunaparsa | |
|---|---|
| 500 g | vihreää parsaa |
| 1 tl | soson maustesuolaa (esim. yrtti) |
| 1 kpl | sitruuna |
| Kerma-balsamicokastike | |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | salottisipuli |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 3 3/10 dl | kuohukermaa |
| 2 tl | balsamicoa |
| 2 tl | dijon-sinappia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| maissitärkkelystä | |
Anna pihvien sulaa jääkaapissa noin vuorokauden ajan. Mausta suolalla ja pippurilla.
Leikkaa tai napsauta parsoista kova tyvi pois. Laita vesi kuumenemaan kattilaan.
Paista pihvit kypsiksi joko grillissä tai pannulla öljyssä. Voit halutessasi tarkistaa kypsyyden paistolämpömittarilla. Liha on kypsää mittarin osoittaessa 70 astetta. Peitä pihvit foliolla ja anna vetäytyä noin 5 minuuttia ennen tarjoilua.
Valmista kermakastike. Kuori sipulit. Leikkaa ne mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Kuullota pannulla öljyssä kypsiksi. Kaada kerma pannulle ja anna kastikkeen kiehahtaa. Anna porista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta balsamicolla, sinapilla, suolalla ja pippurilla. Voit halutessasi suurustaa kastikkeen maissitärkkelyksellä pakkauksen ohjeen mukaan.
Laita parsat kiehuvaan suolalla maustettuun veteen ja keitä noin 5 minuuttia. Kaada vesi pois.
Laita pihvit ja parsat lautasille. Viimeistele parsat maustesuolalla, sitruunankuorella ja -mehulla. Tarjoa kermaisen balsamicokastikkeen kanssa.


arvosana5/5
60 min
Yhteistyössä: Food Market Herkku

Espanjalainen Iberico-porsaan sisäfilee on erityisen mureaa ja mehevää. Sen kanssa maistuvat samettinen balsamicolla maustettu kermakastike ja rapsakat vihreät kasvikset.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | (2 pkt) iberico-porsaan sisäfileepihvejä (pakaste) |
| 1 tl | soson maustesuolaa (esim. yrtti) |
| 1 tl | rouhittua mustapippuria |
| rypsiöljyä paistamiseen | |
Sitruunaparsa | |
| 500 g | vihreää parsaa |
| 1 tl | soson maustesuolaa (esim. yrtti) |
| 1 kpl | sitruuna |
Kerma-balsamicokastike | |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | salottisipuli |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 3 3/10 dl | kuohukermaa |
| 2 tl | balsamicoa |
| 2 tl | dijon-sinappia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| maissitärkkelystä | |
Anna pihvien sulaa jääkaapissa noin vuorokauden ajan. Mausta suolalla ja pippurilla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | (2 pkt) iberico-porsaan sisäfileepihvejä (pakaste) |
| 1 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 tl | soson maustesuolaa (esim. yrtti) |
Leikkaa tai napsauta parsoista kova tyvi pois. Laita vesi kuumenemaan kattilaan.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | vihreää parsaa |
Paista pihvit kypsiksi joko grillissä tai pannulla öljyssä. Voit halutessasi tarkistaa kypsyyden paistolämpömittarilla. Liha on kypsää mittarin osoittaessa 70 astetta. Peitä pihvit foliolla ja anna vetäytyä noin 5 minuuttia ennen tarjoilua.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| rypsiöljyä paistamiseen |
Valmista kermakastike. Kuori sipulit. Leikkaa ne mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Kuullota pannulla öljyssä kypsiksi. Kaada kerma pannulle ja anna kastikkeen kiehahtaa. Anna porista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta balsamicolla, sinapilla, suolalla ja pippurilla. Voit halutessasi suurustaa kastikkeen maissitärkkelyksellä pakkauksen ohjeen mukaan.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | salottisipuli |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 3 3/10 dl | kuohukermaa |
| 2 tl | dijon-sinappia |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 2 tl | balsamicoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| maissitärkkelystä |
Laita parsat kiehuvaan suolalla maustettuun veteen ja keitä noin 5 minuuttia. Kaada vesi pois.
Laita pihvit ja parsat lautasille. Viimeistele parsat maustesuolalla, sitruunankuorella ja -mehulla. Tarjoa kermaisen balsamicokastikkeen kanssa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | sitruuna |
| 1 tl | soson maustesuolaa (esim. yrtti) |
581
Energiaa kcal
2434
Energiaa kj
44,0 g
Rasvaa
23,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,5 g
Hiilihydraatteja
5,8 g
Sokereita
5,3 g
Kuituja
38,0 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
581
Energiaa kcal
2434
Energiaa kj
44,0 g
Rasvaa
23,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,5 g
Hiilihydraatteja
5,8 g
Sokereita
5,3 g
Kuituja
38,0 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: rypsiöljyä paistamiseen.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli