Anna pihvien sulaa jääkaapissa noin vuorokauden ajan. Mausta suolalla ja pippurilla.
Leikkaa tai napsauta parsoista kova tyvi pois. Laita vesi kuumenemaan kattilaan.
Paista pihvit kypsiksi joko grillissä tai pannulla öljyssä. Voit halutessasi tarkistaa kypsyyden paistolämpömittarilla. Liha on kypsää mittarin osoittaessa 70 astetta. Peitä pihvit foliolla ja anna vetäytyä noin 5 minuuttia ennen tarjoilua.
Valmista kermakastike. Kuori sipulit. Leikkaa ne mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Kuullota pannulla öljyssä kypsiksi. Kaada kerma pannulle ja anna kastikkeen kiehahtaa. Anna porista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta balsamicolla, sinapilla, suolalla ja pippurilla. Voit halutessasi suurustaa kastikkeen maissitärkkelyksellä pakkauksen ohjeen mukaan.
Laita parsat kiehuvaan suolalla maustettuun veteen ja keitä noin 5 minuuttia. Kaada vesi pois.
Laita pihvit ja parsat lautasille. Viimeistele parsat maustesuolalla, sitruunankuorella ja -mehulla. Tarjoa kermaisen balsamicokastikkeen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
579
2422
44,0 g
23,5 g
6,0 g
5,5 g
5,3 g
37,8 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
rypsiöljyä paistamiseen.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli