Iberico-porsaan sisäfileepihvit ja balsamico-kermakastike - Yhteishyvä

Iberico-porsaan sisäfileepihvit ja balsamico-kermakastike

Iberico porsaan sisäfileepihvit ja balsamico kermakastike
Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Ruokavalio
Espanjalainen Iberico-porsaan sisäfilee on erityisen mureaa ja mehevää. Sen kanssa maistuvat samettinen balsamicolla maustettu kermakastike ja rapsakat vihreät kasvikset.
Jaa Somessa

Ainekset

600 g
(2 pkt) Iberico-porsaan sisäfileepihvejä (pakaste)
1 tl
Soson maustesuolaa (esim. yrtti)
1 tl
rouhittua mustapippuria
rypsiöljyä paistamiseen

SITRUUNAPARSA

500 g
vihreää parsaa
1 tl
Soson maustesuolaa (esim. yrtti)
1 kpl
sitruuna

KERMA-BALSAMICOKASTIKE

1 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
salottisipuli
1 rkl
rypsiöljyä
3 3/10 dl
kuohukermaa
2 tl
balsamicoa
2 tl
dijon-sinappia
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
maissitärkkelystä

Näin teet

1

Anna pihvien sulaa jääkaapissa noin vuorokauden ajan. Mausta suolalla ja pippurilla.

600 g
(2 pkt) Iberico-porsaan sisäfileepihvejä (pakaste)
1 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
Soson maustesuolaa (esim. yrtti)
2

Leikkaa tai napsauta parsoista kova tyvi pois. Laita vesi kuumenemaan kattilaan.

500 g
vihreää parsaa
3

Paista pihvit kypsiksi joko grillissä tai pannulla öljyssä. Voit halutessasi tarkistaa kypsyyden paistolämpömittarilla. Liha on kypsää mittarin osoittaessa 70 astetta. Peitä pihvit foliolla ja anna vetäytyä noin 5 minuuttia ennen tarjoilua.

rypsiöljyä paistamiseen
4

Valmista kermakastike. Kuori sipulit. Leikkaa ne mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Kuullota pannulla öljyssä kypsiksi. Kaada kerma pannulle ja anna kastikkeen kiehahtaa. Anna porista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta balsamicolla, sinapilla, suolalla ja pippurilla. Voit halutessasi suurustaa kastikkeen maissitärkkelyksellä pakkauksen ohjeen mukaan.

1 kpl
salottisipuli
1 rkl
rypsiöljyä
3 3/10 dl
kuohukermaa
2 tl
dijon-sinappia
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
2 tl
balsamicoa
1/2 tl
suolaa
1 kpl
valkosipulinkynsi
maissitärkkelystä
5

Laita parsat kiehuvaan suolalla maustettuun veteen ja keitä noin 5 minuuttia. Kaada vesi pois.

6

Laita pihvit ja parsat lautasille. Viimeistele parsat maustesuolalla, sitruunankuorella ja -mehulla. Tarjoa kermaisen balsamicokastikkeen kanssa.

1 kpl
sitruuna
1 tl
Soson maustesuolaa (esim. yrtti)
Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen
Julkaistu: 15.3.2019
Muokattu: 15.3.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja6 g24 g
Proteiinia38 g151 g
Rasvaa44 g176 g
Kuituja5 g21 g
Energiaa kj2422 9689
Energiaa kcal579 2314

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • rypsiöljyä paistamiseen

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja6 g24 g
Proteiinia38 g151 g
Rasvaa44 g176 g
Kuituja5 g21 g
Energiaa kj2422 9689
Energiaa kcal579 2314

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • rypsiöljyä paistamiseen

Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.