Iberico-porsaan sisäfileepihvit ja balsamico-kermakastike | Pihvit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Iberico porsaan sisäfileepihvit ja balsamico kermakastike

Iberico-porsaan sisäfileepihvit ja balsamico-kermakastike

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Espanjalainen Iberico-porsaan sisäfilee on erityisen mureaa ja mehevää. Sen kanssa maistuvat samettinen balsamicolla maustettu kermakastike ja rapsakat vihreät kasvikset.

Ruokavaliot

Ainekset

600 g
(2 pkt) Iberico-porsaan sisäfileepihvejä (pakaste)
1 tl
Soson maustesuolaa (esim. yrtti)
1 tl
rouhittua mustapippuria
rypsiöljyä paistamiseen

sitruunaparsa

500 g
vihreää parsaa
1 tl
Soson maustesuolaa (esim. yrtti)
1 kpl
sitruuna

kerma-balsamicokastike

1 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
salottisipuli
1 rkl
rypsiöljyä
3 3/10 dl
kuohukermaa
2 tl
balsamicoa
2 tl
dijon-sinappia
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
maissitärkkelystä

Valmistus

1

Anna pihvien sulaa jääkaapissa noin vuorokauden ajan. Mausta suolalla ja pippurilla.

600 g
(2 pkt) Iberico-porsaan sisäfileepihvejä (pakaste)
1 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
Soson maustesuolaa (esim. yrtti)
2

Leikkaa tai napsauta parsoista kova tyvi pois. Laita vesi kuumenemaan kattilaan.

500 g
vihreää parsaa
3

Paista pihvit kypsiksi joko grillissä tai pannulla öljyssä. Voit halutessasi tarkistaa kypsyyden paistolämpömittarilla. Liha on kypsää mittarin osoittaessa 70 astetta. Peitä pihvit foliolla ja anna vetäytyä noin 5 minuuttia ennen tarjoilua.

rypsiöljyä paistamiseen
4

Valmista kermakastike. Kuori sipulit. Leikkaa ne mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Kuullota pannulla öljyssä kypsiksi. Kaada kerma pannulle ja anna kastikkeen kiehahtaa. Anna porista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta balsamicolla, sinapilla, suolalla ja pippurilla. Voit halutessasi suurustaa kastikkeen maissitärkkelyksellä pakkauksen ohjeen mukaan.

1 kpl
salottisipuli
1 rkl
rypsiöljyä
3 3/10 dl
kuohukermaa
2 tl
dijon-sinappia
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
2 tl
balsamicoa
1/2 tl
suolaa
1 kpl
valkosipulinkynsi
maissitärkkelystä
5

Laita parsat kiehuvaan suolalla maustettuun veteen ja keitä noin 5 minuuttia. Kaada vesi pois.

6

Laita pihvit ja parsat lautasille. Viimeistele parsat maustesuolalla, sitruunankuorella ja -mehulla. Tarjoa kermaisen balsamicokastikkeen kanssa.

1 kpl
sitruuna
1 tl
Soson maustesuolaa (esim. yrtti)
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 15.3.2019
Muokattu: 15.3.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2422

579

44,0 g

23,5 g

6,0 g

5,5 g

5,3 g

37,8 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

rypsiöljyä paistamiseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli