Pohjaton parsa-fetapiirakka

Arvostele resepti
20 Palaa

60 min (josta 30 min aktiivista)

Oikaise ja valmista parsapiirakka vaihteeksi ilman pohjaa. Tee gluteenitonta piirakkaa kerralla pellillinen, niin tarjottavaa riittää isollekin porukalle.

Ainekset

MääräAinesosa
500 gvihreää parsaa
8 kplkananmunaa
500 g(2 rs) maitorahkaa
2 dlmaitoa
1/2 dlperunajauhoja
175 g(1 ps) juustoraastetta
1 tlsuolaa
1/2 tlmuskottipähkinää
200 g(1 pkt) fetajuustoa

Lisäksi

(1 rs) kirsikkatomaatteja
25 grucolaa

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kiehauta isossa paistinpannussa suolalla maustettua vettä. Leikkaa parsoista kuivat kannat pois. Kuori parsat, mikäli niissä on paksut kuoret. Laita parsat pannulle ja keitä noin 5 minuuttia. Valuta parsat, huuhtele kylmällä vedellä ja paloittele noin 2 cm paloiksi.

    MääräAinesosa
    500 gvihreää parsaa
  2. 2

    Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää rahka varovasti nostellen. Sekoita maito ja perunajauhot ja lisää munamassaan. Lisää juustoraaste ja mausteet. Kumoa seos leivinpaperin päälle pellille. Murustele fetajuusto ja laita parsapalat päälle.

    MääräAinesosa
    8 kplkananmunaa
    500 g(2 rs) maitorahkaa
    2 dlmaitoa
    1/2 dlperunajauhoja
    175 g(1 ps) juustoraastetta
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmuskottipähkinää
    200 g(1 pkt) fetajuustoa
  3. 3

    Kypsennä piirakkaa uunissa noin 35 minuuttia tai kunnes massa on hyytynyt ja pinta saanut hiukan väriä. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

  4. 4

    Viimeistele piiras kirsikkatomaateilla ja rucolalla.

    MääräAinesosa
    25 grucolaa
    (1 rs) kirsikkatomaatteja

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Ninna Lindström
26.3.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä