Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pohjaton parsa-fetapiirakka

Pohjaton parsa-fetapiirakka

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
20 Palaa
Fork and knife
20 Palaa
Oikaise ja valmista parsapiirakka vaihteeksi ilman pohjaa. Tee gluteenitonta piirakkaa kerralla pellillinen, niin tarjottavaa riittää isollekin porukalle.

Ainekset

500 g
vihreää parsaa
8 kpl
kananmunaa
500 g
(2 rs) maitorahkaa
2 dl
maitoa
1/2 dl
perunajauhoja
175 g
(1 ps) juustoraastetta
1 tl
suolaa
1/2 tl
muskottipähkinää
200 g
(1 pkt) fetajuustoa

Lisäksi

(1 rs) kirsikkatomaatteja
25 g
rucolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kiehauta isossa paistinpannussa suolalla maustettua vettä. Leikkaa parsoista kuivat kannat pois. Kuori parsat, mikäli niissä on paksut kuoret. Laita parsat pannulle ja keitä noin 5 minuuttia. Valuta parsat, huuhtele kylmällä vedellä ja paloittele noin 2 cm paloiksi.

500 g
vihreää parsaa
2

Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää rahka varovasti nostellen. Sekoita maito ja perunajauhot ja lisää munamassaan. Lisää juustoraaste ja mausteet. Kumoa seos leivinpaperin päälle pellille. Murustele fetajuusto ja laita parsapalat päälle.

8 kpl
kananmunaa
500 g
(2 rs) maitorahkaa
2 dl
maitoa
1/2 dl
perunajauhoja
175 g
(1 ps) juustoraastetta
1 tl
suolaa
1/2 tl
muskottipähkinää
200 g
(1 pkt) fetajuustoa
3

Kypsennä piirakkaa uunissa noin 35 minuuttia tai kunnes massa on hyytynyt ja pinta saanut hiukan väriä. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

4

Viimeistele piiras kirsikkatomaateilla ja rucolalla.

25 g
rucolaa
(1 rs) kirsikkatomaatteja
Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 26.3.2019
|
Muokattu: 9.4.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

185

774

11,4 g

4,8 g

4,0 g

2,7 g

1,1 g

15,8 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli