Pohjaton parsa-fetapiirakka | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pohjaton parsa-fetapiirakka

Pohjaton parsa-fetapiirakka

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
20 Palaa
Fork and knife
20 Palaa
Oikaise ja valmista parsapiirakka vaihteeksi ilman pohjaa. Tee gluteenitonta piirakkaa kerralla pellillinen, niin tarjottavaa riittää isollekin porukalle.

Ainekset

500 g
vihreää parsaa
8 kpl
kananmunaa
500 g
(2 rs) maitorahkaa
2 dl
maitoa
1/2 dl
perunajauhoja
175 g
(1 ps) juustoraastetta
1 tl
suolaa
1/2 tl
muskottipähkinää
200 g
(1 pkt) fetajuustoa

lisäksi

kirsikka- tai miniluumutomaatteja
rucolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Säädä uuni 175 asteeseen. Kiehauta isossa paistinpannussa suolalla maustettua vettä. Leikkaa parsoista kuivat kannat pois. Kuori parsat, mikäli niissä on paksut kuoret. Laita parsat pannulle ja keitä noin 5 minuuttia. Valuta parsat, huuhtele kylmällä vedellä ja paloittele noin 2 cm paloiksi.

500 g
vihreää parsaa
1 tl
suolaa
2

Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää rahka varovasti nostellen. Sekoita maito ja perunajauhot ja lisää munamassaan. Lisää juustoraaste ja mausteet. Kumoa seos leivinpaperin päälle pellille. Murustele fetajuusto ja laita parsapalat päälle.

8 kpl
kananmunaa
500 g
(2 rs) maitorahkaa
1/2 dl
perunajauhoja
2 dl
maitoa
1/2 tl
muskottipähkinää
175 g
(1 ps) juustoraastetta
200 g
(1 pkt) fetajuustoa
3

Kypsennä piirakkaa uunissa noin 35 minuuttia tai kunnes massa on hyytynyt ja pinta saanut hiukan väriä. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

4

Viimeistele piiras kirsikkatomaateilla ja rucolalla.

rucolaa
kirsikka- tai miniluumutomaatteja

Vinkki: Valmista pienempi arkipiirakka puolittamalla ainesosat ja vaihtamalla täytteitä. Käytä pyöreää, voideltua piirakkavuokaa, jätä feta pois ja käytä parsan tilalla kirsikkatomaatin puolikkaita.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 26.3.2019
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

761

182

11,4 g

4,8 g

3,5 g

2,3 g

0,9 g

15,8 g

0,7 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli