Pohjaton parsa-fetapiirakka - Yhteishyvä

Pohjaton parsa-fetapiirakka

Pohjaton parsa-fetapiirakka
Paloja
20
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
175°C
Oikaise ja valmista parsapiirakka vaihteeksi ilman pohjaa. Tee gluteenitonta piirakkaa kerralla pellillinen, niin tarjottavaa riittää isollekin porukalle.
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
vihreää parsaa
8 kpl
kananmunaa
500 g
(2 rs) maitorahkaa
2 dl
maitoa
1/2 dl
perunajauhoja
175 g
(1 ps) juustoraastetta
1 tl
suolaa
1/2 tl
muskottipähkinää
200 g
(1 pkt) fetajuustoa

LISÄKSI

kirsikka- tai miniluumutomaatteja
rucolaa

Vinkki: Valmista pienempi arkipiirakka puolittamalla ainesosat ja vaihtamalla täytteitä. Käytä pyöreää, voideltua piirakkavuokaa, jätä feta pois ja käytä parsan tilalla kirsikkatomaatin puolikkaita.

Näin teet

1

Säädä uuni 175 asteeseen. Kiehauta isossa paistinpannussa suolalla maustettua vettä. Leikkaa parsoista kuivat kannat pois. Kuori parsat, mikäli niissä on paksut kuoret. Laita parsat pannulle ja keitä noin 5 minuuttia. Valuta parsat, huuhtele kylmällä vedellä ja paloittele noin 2 cm paloiksi.

500 g
vihreää parsaa
1 tl
suolaa
2

Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää rahka varovasti nostellen. Sekoita maito ja perunajauhot ja lisää munamassaan. Lisää juustoraaste ja mausteet. Kumoa seos leivinpaperin päälle pellille. Murustele fetajuusto ja laita parsapalat päälle.

8 kpl
kananmunaa
500 g
(2 rs) maitorahkaa
1/2 dl
perunajauhoja
2 dl
maitoa
1/2 tl
muskottipähkinää
175 g
(1 ps) juustoraastetta
200 g
(1 pkt) fetajuustoa
3

Kypsennä piirakkaa uunissa noin 35 minuuttia tai kunnes massa on hyytynyt ja pinta saanut hiukan väriä. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

4

Viimeistele piiras kirsikkatomaateilla ja rucolalla.

rucolaa
kirsikka- tai miniluumutomaatteja
Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 26.3.2019
Muokattu: 26.3.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja4 g71 g
Proteiinia16 g315 g
Rasvaa11 g228 g
Kuituja1 g18 g
Energiaa kj761 15226
Energiaa kcal182 3637

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja4 g71 g
Proteiinia16 g315 g
Rasvaa11 g228 g
Kuituja1 g18 g
Energiaa kj761 15226
Energiaa kcal182 3637
Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Ninna Lindström

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.