Pohjaton parsa-fetapiirakka
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Oikaise ja valmista parsapiirakka vaihteeksi ilman pohjaa. Tee gluteenitonta piirakkaa kerralla pellillinen, niin tarjottavaa riittää isollekin porukalle.
| 500 g | vihreää parsaa |
| 8 kpl | kananmunaa |
| 500 g | (2 rs) maitorahkaa |
| 2 dl | maitoa |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 175 g | (1 ps) juustoraastetta |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | muskottipähkinää |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| (1 rs) kirsikkatomaatteja | |
| 25 g | rucolaa |
- 1.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kiehauta isossa paistinpannussa suolalla maustettua vettä. Leikkaa parsoista kuivat kannat pois. Kuori parsat, mikäli niissä on paksut kuoret. Laita parsat pannulle ja keitä noin 5 minuuttia. Valuta parsat, huuhtele kylmällä vedellä ja paloittele noin 2 cm paloiksi.
- 2.
Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää rahka varovasti nostellen. Sekoita maito ja perunajauhot ja lisää munamassaan. Lisää juustoraaste ja mausteet. Kumoa seos leivinpaperin päälle pellille. Murustele fetajuusto ja laita parsapalat päälle.
- 3.
Kypsennä piirakkaa uunissa noin 35 minuuttia tai kunnes massa on hyytynyt ja pinta saanut hiukan väriä. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
- 4.
Viimeistele piiras kirsikkatomaateilla ja rucolalla.
Pohjaton parsa-fetapiirakka
Oikaise ja valmista parsapiirakka vaihteeksi ilman pohjaa. Tee gluteenitonta piirakkaa kerralla pellillinen, niin tarjottavaa riittää isollekin porukalle.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | vihreää parsaa |
| 8 kpl | kananmunaa |
| 500 g | (2 rs) maitorahkaa |
| 2 dl | maitoa |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 175 g | (1 ps) juustoraastetta |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | muskottipähkinää |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
Lisäksi | |
| (1 rs) kirsikkatomaatteja | |
| 25 g | rucolaa |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kiehauta isossa paistinpannussa suolalla maustettua vettä. Leikkaa parsoista kuivat kannat pois. Kuori parsat, mikäli niissä on paksut kuoret. Laita parsat pannulle ja keitä noin 5 minuuttia. Valuta parsat, huuhtele kylmällä vedellä ja paloittele noin 2 cm paloiksi.
Määrä Ainesosa 500 g vihreää parsaa - 2
Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää rahka varovasti nostellen. Sekoita maito ja perunajauhot ja lisää munamassaan. Lisää juustoraaste ja mausteet. Kumoa seos leivinpaperin päälle pellille. Murustele fetajuusto ja laita parsapalat päälle.
Määrä Ainesosa 8 kpl kananmunaa 500 g (2 rs) maitorahkaa 2 dl maitoa 1/2 dl perunajauhoja 175 g (1 ps) juustoraastetta 1 tl suolaa 1/2 tl muskottipähkinää 200 g (1 pkt) fetajuustoa - 3
Kypsennä piirakkaa uunissa noin 35 minuuttia tai kunnes massa on hyytynyt ja pinta saanut hiukan väriä. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
- 4
Viimeistele piiras kirsikkatomaateilla ja rucolalla.
Määrä Ainesosa 25 g rucolaa (1 rs) kirsikkatomaatteja
Ravintosisältö
185
Energiaa kcal
774
Energiaa kj
11,4 g
Rasvaa
4,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,0 g
Hiilihydraatteja
2,7 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
15,8 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
185
Energiaa kcal
774
Energiaa kj
11,4 g
Rasvaa
4,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,0 g
Hiilihydraatteja
2,7 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
15,8 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























