Puolita fileeleikkeet ja jätä huoneenlämpöön salsan valmistuksen ajaksi.
Huuhtele luumut ja poista kivet. Kuutioi luumut. Hienonna basilika. Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele chili ja poista siemenet. Hienonna chili. Sekoita kaikki salsan ainekset kulhossa ja jätä maustumaan.
Sekoita hunaja, suola ja chili kulhossa. Sivele kanat öljyllä. Grillaa tai paista pannulla kypsiksi. Sivele hunajaseos kypsiin kanoihin. Tarjoa hunajakana luumusalsan ja rapean leivän kanssa.
Vinkki: Saat ateriasta vegaanisen vaihtamalla kanan tofuun ja hunajan agevesiirappiin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
399
1671
18,5 g
2,3 g
22,5 g
20,3 g
2,3 g
31,8 g
3,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukku basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli