Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Grillattu hunajakana ja luumusalsa

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Grillatut kananfileet saavat helposti erityisen herkullisen pinnan hunajaglaseerauksesta ja pientä potkua chilihiutaleista. Purppuranpunainen chilillä ja basilikalla maustettu luumusalsa on raikkaan etikkainen, makea sekä lempeän tulinen lisuke kanalle.

Ainekset

800 g
(1 pkt) kanan fileeleikkeitä (miedosti suolattu)
2 rkl
juoksevaa hunajaa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
chilihiutaleita
2 rkl
rypsiöljyä

Luumusalsa

500 g
(7-9 kpl) luumua
1
ruukku basilikaa
1 kpl
pieni punasipuli
1 kpl
mieto punainen chili
2 rkl
valkoista balsamiviinietikkaa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Puolita fileeleikkeet ja jätä huoneenlämpöön salsan valmistuksen ajaksi.

800 g
(1 pkt) kanan fileeleikkeitä (miedosti suolattu)
2

Huuhtele luumut ja poista kivet. Kuutioi luumut. Hienonna basilika. Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele chili ja poista siemenet. Hienonna chili. Sekoita kaikki salsan ainekset kulhossa ja jätä maustumaan.

500 g
(7-9 kpl) luumua
1
ruukku basilikaa
1 kpl
pieni punasipuli
1 kpl
mieto punainen chili
2 rkl
valkoista balsamiviinietikkaa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Sekoita hunaja, suola ja chili kulhossa. Sivele kanat öljyllä. Grillaa tai paista pannulla kypsiksi. Sivele hunajaseos kypsiin kanoihin. Tarjoa hunajakana luumusalsan ja rapean leivän kanssa.

2 rkl
juoksevaa hunajaa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
chilihiutaleita
2 rkl
rypsiöljyä

Vinkki: Saat ateriasta vegaanisen vaihtamalla kanan tofuun ja hunajan agevesiirappiin.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 19.7.2023
|
Muokattu: 19.7.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

399

1671

18,5 g

2,3 g

22,5 g

20,3 g

2,3 g

31,8 g

3,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli