Monille mummolasta tuttu, perinteinen kaalilaatikko valmistetaan kaalista, riisistä tai ohrasuurimoista ja jauhelihasta. Laatikon mehevyyden ja maun takaa siirappinen lihaliemi. Ruoan annetaan hautua uunissa pitkään, ja se tarjotaan puolukkahillon kera.
Erilaisia kaalilaatikoita teet, kun käytät jauhelihan tilalla broilerinfileitä, jätät lihan kokonaan pois tai lisäät laatikkoon jotakin kasviproteiinia, kuten härkäpapusuikaleita, nyhtökauraa, kasvisjauhista tai soijarouhetta.
Vaihtelua perinteiseen siirappiseen kaalilaatikkoon tuo gruusialainen versio. Yrtit, tomaattipyree, smetana ja suolakurkut sekä pinnalle ripoteltava juustoraaste tuovat kaaliruokaan ekstramakua.
Bolognesekastikkeesta tykkäävän kannattaa valita kaalilaatikko välimerellisellä twistillä: yhdistä kaalin kanssa valkosipulilla ja yrteillä maustettu, tomaattinen jauhelihakastike.
Jos pidät thaikeittiön mauista, kokeile niitä kaalilaatikossa. Chili, inkivääri, lime ja kookosmaito tuovat kaalin ja härkäpapusuikaleiden rinnalle vahvoja, aasialaisia makuja. Viimeistele laatikko maapähkinöillä ja korianterilla.
Texmex-tuunaus yllättää takuulla kaalilaatikon syöjät. Kaalin ja ohrasuurimoiden lisäksi tämä laatikko kootaan tacomaustetuista härkäpapusuikaleista ja mehevöitetään yrttisellä tomaattimurskalla ja ranskankermalla. Anna laatikolle loppusilaus ripottelemalla sen pinnalle murusteltuja maissilastuja.
Uunissa hautuvaa kaalilaatikkoa vikkelämmän version valmistat padassa tai kattilassa. Tässä vegaanisessa kaalilaatikossa on käytetty kaura-ateriajyviä ja kasvisjauhista ja kaalin lisäksi suikaloitu joukkoon myös porkkanaa.
Tilaa Yhteishyvän uutiskirje, niin saat ajankohtaiset reseptit ja arkea helpottavat vinkit suoraan sähköpostiisi.