Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita öljyssä (1 rkl) isossa kasarissa tai pannussa. Lisää härkäpapusuikaleet ja paista 3−4 minuuttia välillä sekoitellen. Sekoita joukkoon tacomauste. Lisää vesi ja kiehauta. Kaada voideltuun uunivuokaan (vetoisuus 3 l).
Huuhtele ja halkaise kaali. Poista kova kantaosa ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuullota kaalia öljyssä (1 rkl) 5 minuuttia, kunnes kaali pehmenee hieman. Lisää vesi, tomaattimurska, ranskankerma ja ohrasuurimot. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 10 minuuttia. Mausta siirapilla.
Kaada kaaliseos härkäpapuseoksen päälle vuokaan ja sekoita tasaiseksi. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 1 h. Peitä vuoka foliolla, jos pinta tummuu liikaa. Halutessasi ripottele kypsän laatikon pinnalle murusteltuja maissilastuja.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
399
1668
16,7 g
3,5 g
45,3 g
18,0 g
8,7 g
12,7 g
1,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli