Texmex-kaalilaatikko
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kaipaatko vaihtelua kaalilaatikkoon? Tee suosikkiruoka vaihteeksi texmex-tyyliin! Tacomauste, tomaattimurska ja ranskankerma tekevät tästä kaalilaatikosta ihanan mausteisen ja mehevän.
| Ainekset | |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 250 g | (1 pkt) härkäpapusuikaleita |
| 36 g | (1 ps) tacomaustetta |
| 1 1/2 dl | vettä |
| 1 kg | keräkaalia |
| 6 dl | vettä |
| 390 g | (1 prk) yrttimaustettua tomaattimurskaa |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1 1/2 dl | esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita |
| 2 rkl | siirappia |
| Paistamiseen | |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| Vuoan voiteluun | |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| Pinnalle | |
| 50 g | maissilastuja |
- 1.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita öljyssä (1 rkl) isossa kasarissa tai pannussa. Lisää härkäpapusuikaleet ja paista 3−4 minuuttia välillä sekoitellen. Sekoita joukkoon tacomauste. Lisää vesi ja kiehauta. Kaada voideltuun uunivuokaan (vetoisuus 3 l).
- 2.
Huuhtele ja halkaise kaali. Poista kova kantaosa ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuullota kaalia öljyssä (1 rkl) 5 minuuttia, kunnes kaali pehmenee hieman. Lisää vesi, tomaattimurska, ranskankerma ja ohrasuurimot. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 10 minuuttia. Mausta siirapilla.
- 3.
Kaada kaaliseos härkäpapuseoksen päälle vuokaan ja sekoita tasaiseksi. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 1 h. Peitä vuoka foliolla, jos pinta tummuu liikaa. Halutessasi ripottele kypsän laatikon pinnalle murusteltuja maissilastuja.
Kaipaatko vaihtelua kaalilaatikkoon? Tee suosikkiruoka vaihteeksi texmex-tyyliin! Tacomauste, tomaattimurska ja ranskankerma tekevät tästä kaalilaatikosta ihanan mausteisen ja mehevän.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Ainekset | |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 250 g | (1 pkt) härkäpapusuikaleita |
| 36 g | (1 ps) tacomaustetta |
| 1 1/2 dl | vettä |
| 1 kg | keräkaalia |
| 6 dl | vettä |
| 390 g | (1 prk) yrttimaustettua tomaattimurskaa |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1 1/2 dl | esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita |
| 2 rkl | siirappia |
Paistamiseen | |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
Vuoan voiteluun | |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
Pinnalle | |
| 50 g | maissilastuja |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita öljyssä (1 rkl) isossa kasarissa tai pannussa. Lisää härkäpapusuikaleet ja paista 3−4 minuuttia välillä sekoitellen. Sekoita joukkoon tacomauste. Lisää vesi ja kiehauta. Kaada voideltuun uunivuokaan (vetoisuus 3 l).
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 250 g (1 pkt) härkäpapusuikaleita 36 g (1 ps) tacomaustetta 1 1/2 dl vettä - 2
Huuhtele ja halkaise kaali. Poista kova kantaosa ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuullota kaalia öljyssä (1 rkl) 5 minuuttia, kunnes kaali pehmenee hieman. Lisää vesi, tomaattimurska, ranskankerma ja ohrasuurimot. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 10 minuuttia. Mausta siirapilla.
Määrä Ainesosa 1 kg keräkaalia 6 dl vettä 390 g (1 prk) yrttimaustettua tomaattimurskaa 150 g (1 prk) ranskankermaa 1 1/2 dl esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita 2 rkl siirappia - 3
Kaada kaaliseos härkäpapuseoksen päälle vuokaan ja sekoita tasaiseksi. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 1 h. Peitä vuoka foliolla, jos pinta tummuu liikaa. Halutessasi ripottele kypsän laatikon pinnalle murusteltuja maissilastuja.
Määrä Ainesosa 50 g maissilastuja
Ravintosisältö
401
Energiaa kcal
1675
Energiaa kj
16,7 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
45,7 g
Hiilihydraatteja
18,2 g
Sokereita
8,7 g
Kuituja
12,8 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
401
Energiaa kcal
1675
Energiaa kj
16,7 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
45,7 g
Hiilihydraatteja
18,2 g
Sokereita
8,7 g
Kuituja
12,8 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























