Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Texmex-kaalilaatikko

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Kaipaatko vaihtelua kaalilaatikkoon? Tee suosikkiruoka vaihteeksi texmex-tyyliin! Tacomauste, tomaattimurska ja ranskankerma tekevät tästä kaalilaatikosta ihanan mausteisen ja mehevän.

Ainekset

Ainekset

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
250 g
(1 pkt) härkäpapusuikaleita
36 g
(1 ps) tacomaustetta
1 1/2 dl
vettä
1 kg
keräkaalia
6 dl
vettä
390 g
(1 prk) yrttimaustettua tomaattimurskaa
150 g
(1 prk) ranskankermaa
1 1/2 dl
esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita
2 rkl
siirappia

Paistamiseen

2 rkl
rypsiöljyä

Vuoan voiteluun

1/2 rkl
rypsiöljyä

Halutessasi pinnalle

50 g
maissilastuja (muutama kourallinen)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita öljyssä (1 rkl) isossa kasarissa tai pannussa. Lisää härkäpapusuikaleet ja paista 3−4 minuuttia välillä sekoitellen. Sekoita joukkoon tacomauste. Lisää vesi ja kiehauta. Kaada voideltuun uunivuokaan (vetoisuus 3 l).

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
250 g
(1 pkt) härkäpapusuikaleita
36 g
(1 ps) tacomaustetta
1 1/2 dl
vettä
2

Huuhtele ja halkaise kaali. Poista kova kantaosa ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuullota kaalia öljyssä (1 rkl) 5 minuuttia, kunnes kaali pehmenee hieman. Lisää vesi, tomaattimurska, ranskankerma ja ohrasuurimot. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 10 minuuttia. Mausta siirapilla.

1 kg
keräkaalia
6 dl
vettä
390 g
(1 prk) yrttimaustettua tomaattimurskaa
150 g
(1 prk) ranskankermaa
1 1/2 dl
esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita
2 rkl
siirappia
3

Kaada kaaliseos härkäpapuseoksen päälle vuokaan ja sekoita tasaiseksi. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 1 h. Peitä vuoka foliolla, jos pinta tummuu liikaa. Halutessasi ripottele kypsän laatikon pinnalle murusteltuja maissilastuja.

50 g
maissilastuja (muutama kourallinen)
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 23.8.2021
|
Muokattu: 23.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

399

1668

16,7 g

3,5 g

45,3 g

18,0 g

8,7 g

12,7 g

1,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli