
Uuniton kaalilaatikko
Ainekset
Valmistus
Huuhtele ja halkaise kaali. Poista kova kantaosa ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
Kuumenna öljy isossa padassa tai kattilassa (noin 3 l) ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää kaali ja porkkanat. Jatka kuullottamista 5 minuuttia.
Lisää joukkoon vesi, soijakastike, siirappi, mausteet ja kaura-ateriajyvät. Kiehauta ja hauduta 20 minuuttia välillä sekoittaen.
Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja ruskista kasvijauhista 5 minuuttia. Lisää kasvijauhis ja kauravalmiste pataan. Hauduta 5 minuuttia.
Vinkki: Jos valmistat padan nopeasti kypsyvästä varhaiskaalista, haudutusajaksi riittää 10–15 minuuttia.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
289
1208
13,2 g
2,7 g
26,7 g
12,0 g
6,8 g
12,3 g
1,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,25 tl muskottipähkinää.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli