Uuniton kaalilaatikko
45 min (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Uuniton kaalilaatikko kypsyy liedellä ilahduttavan nopeasti. Vegaaninen kaalipata saa makua siirapista, muskottipähkinästä ja soijakastikkeesta. Tämä kaalilaatikko höystetään mehevällä kasvisjauhiksella ja sipulisella kauravalmisteella.
| 1 kg | kaalia |
| 3 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 3 dl | vettä |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | siirappia |
| 1/4 tl | muskottipähkinää |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 dl | kaura-ateriajyviä |
| 1 tl | rypsiöljyä |
| 280 g | (1 pkt) kasvijauhista (pouttu muu) |
| 2 dl | (1 prk) sipulilla maustettua kaurapohjaista ruoanlaittovalmistetta (oddlygood) |
- 1.
Huuhtele ja halkaise kaali. Poista kova kantaosa ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
- 2.
Kuumenna öljy isossa padassa tai kattilassa (noin 3 l) ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää kaali ja porkkanat. Jatka kuullottamista 5 minuuttia.
- 3.
Lisää joukkoon vesi, soijakastike, siirappi, mausteet ja kaura-ateriajyvät. Kiehauta ja hauduta 20 minuuttia välillä sekoittaen.
- 4.
Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja ruskista kasvijauhista 5 minuuttia. Lisää kasvijauhis ja kauravalmiste pataan. Hauduta 5 minuuttia.
Uuniton kaalilaatikko
Uuniton kaalilaatikko kypsyy liedellä ilahduttavan nopeasti. Vegaaninen kaalipata saa makua siirapista, muskottipähkinästä ja soijakastikkeesta. Tämä kaalilaatikko höystetään mehevällä kasvisjauhiksella ja sipulisella kauravalmisteella.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | kaalia |
| 3 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 3 dl | vettä |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | siirappia |
| 1/4 tl | muskottipähkinää |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 dl | kaura-ateriajyviä |
| 1 tl | rypsiöljyä |
| 280 g | (1 pkt) kasvijauhista (pouttu muu) |
| 2 dl | (1 prk) sipulilla maustettua kaurapohjaista ruoanlaittovalmistetta (oddlygood) |
Valmistus
- 1
Huuhtele ja halkaise kaali. Poista kova kantaosa ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 3 kpl porkkanaa 1 kg kaalia - 2
Kuumenna öljy isossa padassa tai kattilassa (noin 3 l) ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää kaali ja porkkanat. Jatka kuullottamista 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä - 3
Lisää joukkoon vesi, soijakastike, siirappi, mausteet ja kaura-ateriajyvät. Kiehauta ja hauduta 20 minuuttia välillä sekoittaen.
Määrä Ainesosa 3 dl vettä 1 rkl soijakastiketta 1 rkl siirappia 1/4 tl muskottipähkinää 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1 dl kaura-ateriajyviä - 4
Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja ruskista kasvijauhista 5 minuuttia. Lisää kasvijauhis ja kauravalmiste pataan. Hauduta 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 280 g (1 pkt) kasvijauhista (pouttu muu) 2 dl (1 prk) sipulilla maustettua kaurapohjaista ruoanlaittovalmistetta (oddlygood)
Vinkki: Jos valmistat padan nopeasti kypsyvästä varhaiskaalista, haudutusajaksi riittää 10–15 minuuttia.
Ravintosisältö
289
Energiaa kcal
1208
Energiaa kj
13,2 g
Rasvaa
2,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,7 g
Hiilihydraatteja
12,0 g
Sokereita
6,8 g
Kuituja
12,3 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
289
Energiaa kcal
1208
Energiaa kj
13,2 g
Rasvaa
2,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,7 g
Hiilihydraatteja
12,0 g
Sokereita
6,8 g
Kuituja
12,3 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 tl muskottipähkinää.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























