Nyhtökaura-kaalilaatikko

arvosana5/5

(3)arviota
6 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Muuta perinteinen kaalilaatikko herkulliseksi koko perheen vegaaniruoaksi korvaamalla jauheliha nyhtökauralla. Hauduta syys- ja talvikaalista tehtyä laatikkoa pitkään lempeässä uuninlämmössä. Varhaiskaali kypsyy nopeammin ja silloin uuninlämpö voi olla korkeampi.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kgkaalia
3 rklöljyä
1 1/2 dlesikypsennettyjä ohrasuurimoita
240 gnyhtökauraa
1 kpliso sipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
2 rklsoijakastiketta
2 rklsiirappia
3 tlmeiramia
1/4 tlmustapippuria
4 dlkasvislientä

Pinnalle

1 dlkorppujauhoja
50 gmargariinia (maidotonta)

Valmistus (Uuni 190°C)

  1. 1

    Kypsennä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan. Suikaloi kaali. Kuumenna 2 rkl öljyä isolla pannulla. Paista kaalit pehmeiksi parissa erässä. Siirrä uunivuokaan ja sekoita joukkoon ohrasuurimot.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlesikypsennettyjä ohrasuurimoita
    1 kgkaalia
    3 rklöljyä
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla. Pane sipulit ja nyhtökaura pannulle. Riko nyhtökaura pienemmiksi paloiksi puuhaarukalla. Paista sekoitellen, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää soijakastike, siirappi ja mausteet pannulle ja sekoita hyvin.

    MääräAinesosa
    1 kpliso sipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    240 gnyhtökauraa
    2 rklsoijakastiketta
    2 rklsiirappia
    3 tlmeiramia
    1/4 tlmustapippuria
  3. 3

    Kääntele nyhtökauraseos kaalin joukkoon. Kaada kasvisliemi vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja margariininokareita.

    MääräAinesosa
    4 dlkasvislientä
    1 dlkorppujauhoja
    50 gmargariinia (maidotonta)
  4. 4

    Paista kaalilaatikkoa 190-asteisessa uunissa 1–1 ½ tuntia. Tarjoa pakastepuolukkasurvoksen kera.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 tl Meiramia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä