Aasialainen kaalilaatikko
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Aasialaiset maut sopivat myös vegaaniseen kaalilaatikkoon, joka on perinteisen kaalilaatikon ja aasialaisen wokin risteytys. Aromaattinen jasmiiniriisi, inkivääri, lime ja kookosmaito taikovat thaikeittiön maut esiin. Viimeistele pinta maapähkinärouheella. Tarjoa korianterin ja limelohkojen kanssa.
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 250 g | (1 rs) härkäpapusuikaleita |
| 800 g | keräkaalia |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | punainen chili |
| 400 ml | (1prk) kookosmaitoa |
| 3 dl | vettä |
| 2 dl | pitkäjyväistä riisiä (esim. jasmiini) |
| 2 rkl | inkivääriä hienonnettuna |
| 1 kpl | limen mehu |
| 1 kpl | kasvisannosfondi (vegaaninen) |
| 1 - 2 rkl | soijakastiketta (gluteenitonta) |
| 2 rkl | fariinisokeria |
| 1 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 50 g | (1 dl) maapähkinöitä |
| Vuoan voiteluun | |
|---|---|
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| Tarjoiluun | |
| 1 | ruukku korianteria |
| 2 kpl | limeä |
- 1.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota ne öljyssä (1 rkl) isossa kasarissa tai pannussa. Lisää härkäpapusuikaleet ja paista 3–4 minuuttia välillä sekoitellen. Kaada voideltuun uunivuokaan (vetoisuus 3 l).
- 2.
Huuhtele ja halkaise kaali. Poista kova kantaosa ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja hienonna. Kuullota kasviksia öljyssä (1 rkl) 3−4 minuuttia, kunnes kaali pehmenee hieman. Lisää kookosmaito, vesi, riisi, inkivääri, limenmehu ja fondi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua noin 10 minuuttia.
- 3.
Mausta kaaliseos soijalla, fariinisokerilla ja pippurilla. Kaada härkäpapuseoksen päälle vuokaan ja sekoita tasaiseksi. Rouhi pähkinät ja ripottele ne pinnalle. Kypsennä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia.
- 4.
Hienonna korianteri. Pese ja lohko limet. Tarjoa kaalilaatikko korianterin ja limen kanssa.
Aasialainen kaalilaatikko
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Aasialaiset maut sopivat myös vegaaniseen kaalilaatikkoon, joka on perinteisen kaalilaatikon ja aasialaisen wokin risteytys. Aromaattinen jasmiiniriisi, inkivääri, lime ja kookosmaito taikovat thaikeittiön maut esiin. Viimeistele pinta maapähkinärouheella. Tarjoa korianterin ja limelohkojen kanssa.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 250 g | (1 rs) härkäpapusuikaleita |
| 800 g | keräkaalia |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | punainen chili |
| 400 ml | (1prk) kookosmaitoa |
| 3 dl | vettä |
| 2 dl | pitkäjyväistä riisiä (esim. jasmiini) |
| 2 rkl | inkivääriä hienonnettuna |
| 1 kpl | limen mehu |
| 1 kpl | kasvisannosfondi (vegaaninen) |
| 1 - 2 rkl | soijakastiketta (gluteenitonta) |
| 2 rkl | fariinisokeria |
| 1 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 50 g | (1 dl) maapähkinöitä |
Vuoan voiteluun | |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
Tarjoiluun | |
| 1 | ruukku korianteria |
| 2 kpl | limeä |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota ne öljyssä (1 rkl) isossa kasarissa tai pannussa. Lisää härkäpapusuikaleet ja paista 3–4 minuuttia välillä sekoitellen. Kaada voideltuun uunivuokaan (vetoisuus 3 l).
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 2 rkl rypsiöljyä 250 g (1 rs) härkäpapusuikaleita - 2
Huuhtele ja halkaise kaali. Poista kova kantaosa ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja hienonna. Kuullota kasviksia öljyssä (1 rkl) 3−4 minuuttia, kunnes kaali pehmenee hieman. Lisää kookosmaito, vesi, riisi, inkivääri, limenmehu ja fondi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua noin 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 800 g keräkaalia 2 kpl porkkanaa 1 kpl punainen chili 400 ml (1prk) kookosmaitoa 3 dl vettä 2 dl pitkäjyväistä riisiä (esim. jasmiini) 2 rkl inkivääriä hienonnettuna 1 kpl limen mehu 1 kpl kasvisannosfondi (vegaaninen) - 3
Mausta kaaliseos soijalla, fariinisokerilla ja pippurilla. Kaada härkäpapuseoksen päälle vuokaan ja sekoita tasaiseksi. Rouhi pähkinät ja ripottele ne pinnalle. Kypsennä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 - 2 rkl soijakastiketta (gluteenitonta) 2 rkl fariinisokeria 1 tl mustapippuria rouhittuna 50 g (1 dl) maapähkinöitä - 4
Hienonna korianteri. Pese ja lohko limet. Tarjoa kaalilaatikko korianterin ja limen kanssa.
Määrä Ainesosa 1 ruukku korianteria 2 kpl limeä
Vinkki! Voit korvata fariinisokerin siirapilla.
Ravintosisältö
503
Energiaa kcal
2105
Energiaa kj
28,0 g
Rasvaa
13,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
43,0 g
Hiilihydraatteja
14,5 g
Sokereita
7,5 g
Kuituja
15,5 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
503
Energiaa kcal
2105
Energiaa kj
28,0 g
Rasvaa
13,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
43,0 g
Hiilihydraatteja
14,5 g
Sokereita
7,5 g
Kuituja
15,5 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl inkivääriä hienonnettuna, 1 kpl kasvisannosfondi (vegaaninen), ruukku korianteria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























