Aasialainen kaalilaatikko

arvosana5/5

(12)arviota
6 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Aasialaiset maut sopivat myös vegaaniseen kaalilaatikkoon, joka on perinteisen kaalilaatikon ja aasialaisen wokin risteytys. Aromaattinen jasmiiniriisi, inkivääri, lime ja kookosmaito taikovat thaikeittiön maut esiin. Viimeistele pinta maapähkinärouheella. Tarjoa korianterin ja limelohkojen kanssa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
2 rklrypsiöljyä
250 g(1 rs) härkäpapusuikaleita
800 gkeräkaalia
2 kplporkkanaa
1 kplpunainen chili
400 ml(1prk) kookosmaitoa
3 dlvettä
2 dlpitkäjyväistä riisiä (esim. jasmiini)
2 rklinkivääriä hienonnettuna
1 kpllimen mehu
1 kplkasvisannosfondi (vegaaninen)
1 - 2 rklsoijakastiketta (gluteenitonta)
2 rklfariinisokeria
1 tlmustapippuria rouhittuna
50 g(1 dl) maapähkinöitä

Vuoan voiteluun

1/2 rklrypsiöljyä

Tarjoiluun

1 ruukku korianteria
2 kpllimeä

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota ne öljyssä (1 rkl) isossa kasarissa tai pannussa. Lisää härkäpapusuikaleet ja paista 3–4 minuuttia välillä sekoitellen. Kaada voideltuun uunivuokaan (vetoisuus 3 l).

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    2 rklrypsiöljyä
    250 g(1 rs) härkäpapusuikaleita
  2. 2

    Huuhtele ja halkaise kaali. Poista kova kantaosa ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja hienonna. Kuullota kasviksia öljyssä (1 rkl) 3−4 minuuttia, kunnes kaali pehmenee hieman. Lisää kookosmaito, vesi, riisi, inkivääri, limenmehu ja fondi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    800 gkeräkaalia
    2 kplporkkanaa
    1 kplpunainen chili
    400 ml(1prk) kookosmaitoa
    3 dlvettä
    2 dlpitkäjyväistä riisiä (esim. jasmiini)
    2 rklinkivääriä hienonnettuna
    1 kpllimen mehu
    1 kplkasvisannosfondi (vegaaninen)
  3. 3

    Mausta kaaliseos soijalla, fariinisokerilla ja pippurilla. Kaada härkäpapuseoksen päälle vuokaan ja sekoita tasaiseksi. Rouhi pähkinät ja ripottele ne pinnalle. Kypsennä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 - 2 rklsoijakastiketta (gluteenitonta)
    2 rklfariinisokeria
    1 tlmustapippuria rouhittuna
    50 g(1 dl) maapähkinöitä
  4. 4

    Hienonna korianteri. Pese ja lohko limet. Tarjoa kaalilaatikko korianterin ja limen kanssa.

    MääräAinesosa
    1 ruukku korianteria
    2 kpllimeä

Vinkki! Voit korvata fariinisokerin siirapilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl inkivääriä hienonnettuna, 1 kpl kasvisannosfondi (vegaaninen), ruukku korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
27.12.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä