Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Aasialainen kaalilaatikko

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Aasialaiset maut sopivat myös vegaaniseen kaalilaatikkoon, joka on perinteisen kaalilaatikon ja aasialaisen wokin risteytys. Aromaattinen jasmiiniriisi, inkivääri, lime ja kookosmaito taikovat thaikeittiön maut esiin. Viimeistele pinta maapähkinärouheella. Tarjoa korianterin ja limelohkojen kanssa.

Ainekset

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
250 g
(1 rs) härkäpapusuikaleita
800 g
keräkaalia
2 kpl
porkkanaa
1 kpl
punainen chili
400 ml
(1prk) kookosmaitoa
3 dl
vettä
2 dl
pitkäjyväistä riisiä (esim. jasmiini)
2 rkl
inkivääriä hienonnettuna
1 kpl
limen mehu
1 kpl
kasvisannosfondi (vegaaninen)
1 - 2 rkl
soijakastiketta (gluteenitonta)
2 rkl
fariinisokeria tai siirappia
1 tl
mustapippuria rouhittuna
50 g
(1 dl) maapähkinöitä

Vuoan voiteluun

1/2 rkl
rypsiöljyä

Tarjoiluun

1
ruukku korianteria
2 kpl
limeä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota ne öljyssä (1 rkl) isossa kasarissa tai pannussa. Lisää härkäpapusuikaleet ja paista 3–4 minuuttia välillä sekoitellen. Kaada voideltuun uunivuokaan (vetoisuus 3 l).

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
250 g
(1 rs) härkäpapusuikaleita
2

Huuhtele ja halkaise kaali. Poista kova kantaosa ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja hienonna. Kuullota kasviksia öljyssä (1 rkl) 3−4 minuuttia, kunnes kaali pehmenee hieman. Lisää kookosmaito, vesi, riisi, inkivääri, limenmehu ja fondi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua noin 10 minuuttia.

800 g
keräkaalia
2 kpl
porkkanaa
1 kpl
punainen chili
400 ml
(1prk) kookosmaitoa
3 dl
vettä
2 dl
pitkäjyväistä riisiä (esim. jasmiini)
2 rkl
inkivääriä hienonnettuna
1 kpl
limen mehu
1 kpl
kasvisannosfondi (vegaaninen)
3

Mausta kaaliseos soijalla, fariinisokerilla ja pippurilla. Kaada härkäpapuseoksen päälle vuokaan ja sekoita tasaiseksi. Rouhi pähkinät ja ripottele ne pinnalle. Kypsennä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia.

1 - 2 rkl
soijakastiketta (gluteenitonta)
2 rkl
fariinisokeria tai siirappia
1 tl
mustapippuria rouhittuna
50 g
(1 dl) maapähkinöitä
4

Hienonna korianteri. Pese ja lohko limet. Tarjoa kaalilaatikko korianterin ja limen kanssa.

1
ruukku korianteria
2 kpl
limeä
Miltä maistui?(12 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 28.12.2020
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

502

2097

28,0 g

13,7 g

42,7 g

14,3 g

7,5 g

15,3 g

1,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl inkivääriä hienonnettuna,

1 kpl kasvisannosfondi (vegaaninen),

ruukku korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli