Kasvis-kaalilaatikko | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kasvis-kaalilaatikko

Kasvis-kaalilaatikko

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kaalilaatikko maistuu hyvältä kasvisversionakin. Mukaan laatikkoon voit lisätä myös sieniä. Tarjoa laatikon kanssa puolukoita.

Ruokavaliot

Ainekset

800 g
Kaalia
6 dl
Vettä
1/2 tl
Suolaa
2 dl
Puuroriisiä
1 kpl
Iso sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 kpl
Porkkanaa
2 rkl
Öljyä
2 rkl
Soijakastiketta
2 - 3 rkl
Siirappia
3 rkl
Silputtua persiljaa ja minttua
1 tl
Meiramia
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
5 dl
Kasvislientä

pinnalle

Korppujauhoja
Voita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Suikaloi kaali, kuutioi porkkanat ja silppua sipulit. Kuumenna öljy isossa paistokasarissa tai vokissa. Lisää kasvikset ja paista sekoitellen kunnes kaali saa kevyesti väriä. Lisää riisi ja mausta seos soijakastikkeella, siirapilla, tuoreyrteillä, meiramilla, suolalla ja pippurilla.

1 tl
Suolaa
6 dl
Vettä
2 dl
Puuroriisiä
800 g
Kaalia
2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Iso sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Öljyä
2 rkl
Soijakastiketta
2 - 3 rkl
Siirappia
3 rkl
Silputtua persiljaa ja minttua
1 tl
Meiramia
1/2 tl
Mustapippuria
1/2 tl
Suolaa
2

Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Lisää kasvisliemi, ripottele pinnalle korppujauhoja ja halutessasi voinokareita. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 1–1 1/2 tuntia.

5 dl
Kasvislientä
Korppujauhoja
Voita
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 28.6.2016
Muokattu: 17.9.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1386

331

8,5 g

0,8 g

53,8 g

21,0 g

6,0 g

5,8 g

3,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

6 dl Vettä,

0,5 tl Suolaa,

2 kpl Valkosipulinkynttä,

1 tl Meiramia,

1 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria,

Korppujauhoja,

Voita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli