Kasvis-kaalilaatikko
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Perinteinen kaalilaatikko maistuu hyvältä kasvisversionakin. Arkiruokasuosikki tuunataan porkkanoilla ja pinnan viimeistelee tuttu rapea korppujauhokuorrutus.
| 2 dl | puuroriisiä |
| 800 g | keräkaalia |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 tl | suolaa |
| 3 rkl | siirappia |
| 1 tl | kuivattua meiramia |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 5 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| Pinnalle | |
|---|---|
| 2 rkl | korppujauhoja |
| 50 g | vegaanista margariinia |
- 1.
Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
- 2.
Suikaloi kaali. Pese, kuori ja kuutioi porkkanat. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy isossa paistokasarissa. Lisää kasvikset ja paista sekoitellen, kunnes kaali saa kevyesti väriä.
- 3.
Lisää riisi ja mausta seos suolalla, siirapilla, meiramilla ja pippurilla. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
- 4.
Kiehauta vesi ja liuota siihen liemikuutio.
- 5.
Kaada kasvisliemi vuokaan, ripottele pinnalle korppujauhoja ja rasvanokareita. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia.
Perinteinen kaalilaatikko maistuu hyvältä kasvisversionakin. Arkiruokasuosikki tuunataan porkkanoilla ja pinnan viimeistelee tuttu rapea korppujauhokuorrutus.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | puuroriisiä |
| 800 g | keräkaalia |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 tl | suolaa |
| 3 rkl | siirappia |
| 1 tl | kuivattua meiramia |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 5 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
Pinnalle | |
| 2 rkl | korppujauhoja |
| 50 g | vegaanista margariinia |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
Määrä Ainesosa 2 dl puuroriisiä - 2
Suikaloi kaali. Pese, kuori ja kuutioi porkkanat. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy isossa paistokasarissa. Lisää kasvikset ja paista sekoitellen, kunnes kaali saa kevyesti väriä.
Määrä Ainesosa 800 g keräkaalia 2 kpl porkkanaa 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 2 rkl rypsiöljyä - 3
Lisää riisi ja mausta seos suolalla, siirapilla, meiramilla ja pippurilla. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
Määrä Ainesosa 2 tl suolaa 3 rkl siirappia 1 tl kuivattua meiramia 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Kiehauta vesi ja liuota siihen liemikuutio.
Määrä Ainesosa 5 dl vettä 1 kpl kasvisliemikuutio - 5
Kaada kasvisliemi vuokaan, ripottele pinnalle korppujauhoja ja rasvanokareita. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia.
Määrä Ainesosa 2 rkl korppujauhoja 50 g vegaanista margariinia
Ravintosisältö
287
Energiaa kcal
1201
Energiaa kj
12,2 g
Rasvaa
3,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
37,5 g
Hiilihydraatteja
14,0 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
4,2 g
Proteiinia
3,1 g
Suolaa
287
Energiaa kcal
1201
Energiaa kj
12,2 g
Rasvaa
3,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
37,5 g
Hiilihydraatteja
14,0 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
4,2 g
Proteiinia
3,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























