Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kasvis-kaalilaatikko

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kaalilaatikko maistuu hyvältä kasvisversionakin. Mukaan laatikkoon voit lisätä myös sieniä. Tarjoa laatikon kanssa puolukoita.

Ainekset

800 g
Kaalia
6 dl
Vettä
1/2 tl
Suolaa
2 dl
Puuroriisiä
1 kpl
Iso sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 kpl
Porkkanaa
2 rkl
Öljyä
2 rkl
Soijakastiketta
2 - 3 rkl
Siirappia
3 rkl
Silputtua persiljaa ja minttua
1 tl
Meiramia
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria rouhittuna
5 dl
Kasvislientä

Pinnalle

Korppujauhoja
Voita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.

2 dl
Puuroriisiä
1/2 tl
Suolaa
6 dl
Vettä
2

Suikaloi kaali, kuutioi porkkanat ja silppua sipulit. Kuumenna öljy isossa paistokasarissa tai vokissa. Lisää kasvikset ja paista sekoitellen, kunnes kaali saa kevyesti väriä.

2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Iso sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Öljyä
800 g
Kaalia
3

Lisää riisi ja mausta seos soijakastikkeella, siirapilla, tuoreyrteillä, meiramilla, suolalla ja pippurilla.

2 rkl
Soijakastiketta
2 - 3 rkl
Siirappia
3 rkl
Silputtua persiljaa ja minttua
1 tl
Meiramia
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria rouhittuna
4

Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Lisää kasvisliemi, ripottele pinnalle korppujauhoja ja halutessasi voinokareita. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 1–1 1/2 tuntia.

5 dl
Kasvislientä
Korppujauhoja
Voita
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 28.6.2016
|
Muokattu: 19.8.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

335

1401

8,5 g

0,8 g

54,3 g

21,0 g

6,0 g

6,0 g

5,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Meiramia,

Korppujauhoja,

Voita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli