Kasvis-kaalilaatikko

arvosana5/5

(3)arviota
6 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Perinteinen kaalilaatikko maistuu hyvältä kasvisversionakin. Arkiruokasuosikki tuunataan porkkanoilla ja pinnan viimeistelee tuttu rapea korppujauhokuorrutus.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
2 dlpuuroriisiä
800 gkeräkaalia
2 kplporkkanaa
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
2 rklrypsiöljyä
2 tlsuolaa
3 rklsiirappia
1 tlkuivattua meiramia
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
5 dlvettä
1 kplkasvisliemikuutio

Pinnalle

2 rklkorppujauhoja
50 g vegaanista margariinia

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    2 dlpuuroriisiä
  2. 2

    Suikaloi kaali. Pese, kuori ja kuutioi porkkanat. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy isossa paistokasarissa. Lisää kasvikset ja paista sekoitellen, kunnes kaali saa kevyesti väriä.

    MääräAinesosa
    800 gkeräkaalia
    2 kplporkkanaa
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    2 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Lisää riisi ja mausta seos suolalla, siirapilla, meiramilla ja pippurilla. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.

    MääräAinesosa
    2 tlsuolaa
    3 rklsiirappia
    1 tlkuivattua meiramia
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Kiehauta vesi ja liuota siihen liemikuutio.

    MääräAinesosa
    5 dlvettä
    1 kplkasvisliemikuutio
  5. 5

    Kaada kasvisliemi vuokaan, ripottele pinnalle korppujauhoja ja rasvanokareita. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia.

    MääräAinesosa
    2 rklkorppujauhoja
    50 g vegaanista margariinia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
17.7.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä