Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Suikaloi kaali, kuutioi porkkanat ja silppua sipulit. Kuumenna öljy isossa paistokasarissa tai vokissa. Lisää kasvikset ja paista sekoitellen kunnes kaali saa kevyesti väriä. Lisää riisi ja mausta seos soijakastikkeella, siirapilla, tuoreyrteillä, meiramilla, suolalla ja pippurilla.
Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Lisää kasvisliemi, ripottele pinnalle korppujauhoja ja halutessasi voinokareita. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 1–1 1/2 tuntia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1386
331
8,5 g
0,8 g
53,8 g
21,0 g
6,0 g
5,8 g
3,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
6 dl Vettä,
0,5 tl Suolaa,
2 kpl Valkosipulinkynttä,
1 tl Meiramia,
1 tl Suolaa,
0,5 tl Mustapippuria,
Korppujauhoja,
Voita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli