Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Broileri-kaalilaatikko

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 40 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valmista kaalilaatikko vaihteeksi broilerin fileesuikaleista. Tämä kaalivuoka saa makua ja mehevyyttä reippaista mausteista, kasvisliemestä ja kermasta.

Ainekset

1 1/2 dl
Rikottuja ohrasuurimoita
5 dl
Kasvislientä (kuutiosta tai fondista valmistettua)
1 kpl
Sipuli
300 g
(1 pkt) broilerin maustamattomia fileesuikaleita
1 rkl
Margariinia tai öljyä
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 kg
Keräkaalia
2 rkl
Voita
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Jauhettua valkopippuria
1/2 tl
Jauhettua maustepippuria
2 rkl
Siirappia
2 tl
Kuivattua meiramia
2 dl
Kermaa
2 1/2 dl
Kasvislientä (kuutiosta tai fondista)

Vuoan voiteluun

1 rkl
Margariinia tai voita

Tarjoiluun

Puolukkahilloa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä ohrasuurimot kasvisliemessä kypsiksi, noin 20 minuuttia. Valuta siivilässä.

1 1/2 dl
Rikottuja ohrasuurimoita
5 dl
Kasvislientä (kuutiosta tai fondista valmistettua)
2

Kuori ja silppua sipuli. Ruskista broilerinsuikaleet rasvassa pannulla. Lisää sipuli ja kuullota se pehmeäksi. Siirrä broileri ja sipuli kulhoon odottamaan. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.

300 g
(1 pkt) broilerin maustamattomia fileesuikaleita
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Margariinia tai öljyä
3

Suikaloi kaali hienoksi ja paista sitä voissa pannulla pehmeäksi noin 10 minuuttia. Mausta kaali suolalla, pippureilla, siirapilla ja meiramilla.

2 rkl
Voita
1 kg
Keräkaalia
1/2 tl
Jauhettua maustepippuria
1/2 tl
Jauhettua valkopippuria
2 rkl
Siirappia
2 tl
Kuivattua meiramia
4

Yhdistä kulhossa ohrasuurimot, broileri-sipuliseos ja kaali. Siirrä ne voideltuun ja tilavaan uunivuokaan. Kaada päälle kerma ja kasvisliemi. Hauduta kaalilaatikko kypsäksi 175-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan. Tarjoa puolukkahillon kera.

2 dl
Kermaa
2 1/2 dl
Kasvislientä (kuutiosta tai fondista)
Puolukkahilloa
1 rkl
Margariinia tai voita
Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.8.2012
|
Muokattu: 19.8.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

498

2085

25,8 g

11,8 g

41,8 g

20,5 g

8,0 g

19,3 g

6,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Kuivattua meiramia,

Puolukkahilloa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli