Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Broileri-kaalilaatikko

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 1/2 dl
Rikottuja ohrasuurimoita (esikypsennettyjä)
5 dl
Kasvislientä (kuutiosta tai fondista valmistettua)
1 kpl
Sipuli
1 kpl
(450 g) broilerin maustamattomia fileesuikaleita
1 rkl
Margariinia tai öljyä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 kg
Keräkaalia
2 rkl
Voita
1 tl
Suolaa
Jauhettua valkopippuria
Jauhettua maustepippuria
2 rkl
Siirappia
2 tl
Kuivattua meiramia
2 dl
Kermaa
2 1/2 dl
Kasvislientä (kuutiosta tai fondista

Vuoan voiteluun

1 rkl
Margariinia tai voita

Tarjoiluun

Puolukkahilloa

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Keitä ohrasuurimot kasvisliemessä kypsiksi, noin 20 minuuttia. Valuta siivilässä. Kuori ja silppua sipuli.

2

Ruskista broilerinsuikaleet rasvassa pannulla. Lisää sipuli ja kuullota se pehmeäksi. Siirrä broileri ja sipuli kulhoon odottamaan. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.

3

Suikaloi kaali hienoksi ja paista se voissa pannulla pehmeäksi, noin 10 minuuttia.

4

Mausta kaali suolalla, pippureilla, siirapilla ja meiramilla.

5

Yhdistä kulhossa ohrasuurimot, broileri-sipuliseos ja kaali.

6

Siirrä ne voideltuun ja tilavaan uunivuokaan. Kaada päälle kerma ja kasvisliemi. Hauduta kaalilaatikko kypsäksi 175-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan. Tarjoa puolukkahillon kera.

Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.8.2012
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.