Tomaattinen kaali-jauhelihavuoka
Noin 2 tuntia

Nappaa talteen!
Risteytä kotoinen kaalilaatikko ja välimerellinen bolognesekastike meheväksi uuniruoaksi, joka on herkkua heti valmistuttuaan ja vielä parempaa lämmitettynä.
| 1 1/2 l | vettä |
| 2 kpl | lihaliemikuutioita (gluteenitonta) |
| 2 dl | täysjyväriisiä |
| 500 g | keräkaalia |
| 2 kpl | tomaattia |
| 3 dl | juustoraastetta |
| Jauhelihakastike | |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 400 g | (1 pkt) jauhelihaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 500 g | (1 tlk) paseerattua tomaattia |
| 2 dl | vettä |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 2 tl | provencale-yrttimaustetta |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 - 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
- 1.
Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi, lisää liemikuutiot ja riisi. Keitä riisiä kannen alla 20 minuuttia.
- 2.
Suikaloi kaali. Lisää se riisin joukkoon ja keitä kannen alla vielä 10 minuuttia. Siivilöi lopuksi ylimääräinen vesi pois riisi-kaaliseoksesta.
- 3.
Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Ruskista jauheliha, sipuli ja valkosipuli öljyssä isolla paistinpannulla. Sekoita paseerattu tomaatti, vesi, etikka ja mausteet joukkoon. Hauduta 15 minuuttia.
- 4.
Viipaloi tomaatit ja raasta juusto.
- 5.
Öljyä uunivuoka (noin 25 x 25 cm) kevyesti. Kumoa puolet riisi-kaaliseoksesta vuokaan. Lusikoi puolet jauhelihakastikkeesta päälle ja ripottele puolet juustoraasteesta kastikkeelle. Levitä loput kaalit ja jauhelihakastike vuokaan. Laita pinnalle tomaattiviipaleet ja loppu juustoraaste.
- 6.
Kypsennä 180-asteissa uunissa noin 1 tunti.
Risteytä kotoinen kaalilaatikko ja välimerellinen bolognesekastike meheväksi uuniruoaksi, joka on herkkua heti valmistuttuaan ja vielä parempaa lämmitettynä.
Ainekset (7 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 1/2 l | vettä |
| 2 kpl | lihaliemikuutioita (gluteenitonta) |
| 2 dl | täysjyväriisiä |
| 500 g | keräkaalia |
| 2 kpl | tomaattia |
| 3 dl | juustoraastetta |
Jauhelihakastike | |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 400 g | (1 pkt) jauhelihaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 500 g | (1 tlk) paseerattua tomaattia |
| 2 dl | vettä |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 2 tl | provencale-yrttimaustetta |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 - 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
Valmistus (Uuni 180°C)
- 1
Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi, lisää liemikuutiot ja riisi. Keitä riisiä kannen alla 20 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 1/2 l vettä 2 dl täysjyväriisiä 2 kpl lihaliemikuutioita (gluteenitonta) - 2
Suikaloi kaali. Lisää se riisin joukkoon ja keitä kannen alla vielä 10 minuuttia. Siivilöi lopuksi ylimääräinen vesi pois riisi-kaaliseoksesta.
Määrä Ainesosa 500 g keräkaalia - 3
Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Ruskista jauheliha, sipuli ja valkosipuli öljyssä isolla paistinpannulla. Sekoita paseerattu tomaatti, vesi, etikka ja mausteet joukkoon. Hauduta 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl sipuli 400 g (1 pkt) jauhelihaa 500 g (1 tlk) paseerattua tomaattia 2 dl vettä 1 rkl balsamiviinietikkaa 2 tl provencale-yrttimaustetta 1/2 - 1 tl suolaa 1 tl paprikajauhetta 1/4 tl rouhittua mustapippuria 2 rkl rypsiöljyä - 4
Viipaloi tomaatit ja raasta juusto.
Määrä Ainesosa 2 kpl tomaattia 3 dl juustoraastetta - 5
Öljyä uunivuoka (noin 25 x 25 cm) kevyesti. Kumoa puolet riisi-kaaliseoksesta vuokaan. Lusikoi puolet jauhelihakastikkeesta päälle ja ripottele puolet juustoraasteesta kastikkeelle. Levitä loput kaalit ja jauhelihakastike vuokaan. Laita pinnalle tomaattiviipaleet ja loppu juustoraaste.
- 6
Kypsennä 180-asteissa uunissa noin 1 tunti.
Ravintosisältö
335
Energiaa kcal
1401
Energiaa kj
18,1 g
Rasvaa
6,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,9 g
Hiilihydraatteja
8,0 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
13,9 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
335
Energiaa kcal
1401
Energiaa kj
18,1 g
Rasvaa
6,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,9 g
Hiilihydraatteja
8,0 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
13,9 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 dl juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























