Tomaattinen kaali-jauhelihavuoka | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Tomaattinen kaali-jauhelihavuoka

Tomaattinen kaali-jauhelihavuoka

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
7 Annosta
Fork and knife
7 Annosta
Risteytä kotoinen kaalilaatikko ja välimerellinen bolognesekastike meheväksi uuniruoaksi, joka on herkkua heti valmistuttuaan ja vielä parempaa lämmitettynä.

Ainekset

1 1/2 l
vettä
2 kpl
lihaliemikuutioita (gluteenitonta)
2 dl
täysjyväriisiä
500 g
keräkaalia
2 kpl
tomaattia
3 dl
juustoraastetta

jauhelihakastike

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
400 g
(1 pkt) jauhelihaa
2 rkl
rypsiöljyä
500 g
(1 tlk) paseerattua tomaattia
2 dl
vettä
1 rkl
balsamiviinietikkaa
2 tl
provencale-yrttimaustetta
1 tl
paprikajauhetta
1/2 - 1 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi, lisää liemikuutiot ja riisi. Keitä riisiä kannen alla 20 minuuttia.

1 1/2 l
vettä
2 dl
täysjyväriisiä
2 kpl
lihaliemikuutioita (gluteenitonta)
2

Suikaloi kaali. Lisää se riisin joukkoon ja keitä kannen alla vielä 10 minuuttia. Siivilöi lopuksi ylimääräinen vesi pois riisi-kaaliseoksesta.

500 g
keräkaalia
3

Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Ruskista jauheliha, sipuli ja valkosipuli öljyssä isolla paistinpannulla. Sekoita paseerattu tomaatti, vesi, etikka ja mausteet joukkoon. Hauduta 15 minuuttia.

2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
sipuli
400 g
(1 pkt) jauhelihaa
500 g
(1 tlk) paseerattua tomaattia
2 dl
vettä
1 rkl
balsamiviinietikkaa
2 tl
provencale-yrttimaustetta
1/2 - 1 tl
suolaa
1 tl
paprikajauhetta
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
2 rkl
rypsiöljyä
4

Viipaloi tomaatit ja raasta juusto.

2 kpl
tomaattia
3 dl
juustoraastetta
5

Öljyä uunivuoka (noin 25 x 25 cm) kevyesti. Kumoa puolet riisi-kaaliseoksesta vuokaan. Lusikoi puolet jauhelihakastikkeesta päälle ja ripottele puolet juustoraasteesta kastikkeelle. Levitä loput kaalit ja jauhelihakastike vuokaan. Laita pinnalle tomaattiviipaleet ja loppu juustoraaste.

6

Kypsennä 180-asteissa uunissa noin 1 tunti.

Resepti:
Pirjo Muurinen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 11.12.2018
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1394

333

18,1 g

6,0 g

25,6 g

7,9 g

5,0 g

13,7 g

1,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 dl juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli