Tomaattinen kaali-jauhelihavuoka

arvosana4/5

(1)arvio
7 Annosta

Noin 2 tuntia

Risteytä kotoinen kaalilaatikko ja välimerellinen bolognesekastike meheväksi uuniruoaksi, joka on herkkua heti valmistuttuaan ja vielä parempaa lämmitettynä.

Ainekset (7 annosta)

MääräAinesosa
1 1/2 lvettä
2 kpllihaliemikuutioita (gluteenitonta)
2 dltäysjyväriisiä
500 gkeräkaalia
2 kpltomaattia
3 dljuustoraastetta

Jauhelihakastike

1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
400 g(1 pkt) jauhelihaa
2 rklrypsiöljyä
500 g(1 tlk) paseerattua tomaattia
2 dlvettä
1 rklbalsamiviinietikkaa
2 tlprovencale-yrttimaustetta
1 tlpaprikajauhetta
1/2 - 1 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Valmistus (Uuni 180°C)

  1. 1

    Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi, lisää liemikuutiot ja riisi. Keitä riisiä kannen alla 20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 1/2 lvettä
    2 dltäysjyväriisiä
    2 kpllihaliemikuutioita (gluteenitonta)
  2. 2

    Suikaloi kaali. Lisää se riisin joukkoon ja keitä kannen alla vielä 10 minuuttia. Siivilöi lopuksi ylimääräinen vesi pois riisi-kaaliseoksesta.

    MääräAinesosa
    500 gkeräkaalia
  3. 3

    Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Ruskista jauheliha, sipuli ja valkosipuli öljyssä isolla paistinpannulla. Sekoita paseerattu tomaatti, vesi, etikka ja mausteet joukkoon. Hauduta 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplsipuli
    400 g(1 pkt) jauhelihaa
    500 g(1 tlk) paseerattua tomaattia
    2 dlvettä
    1 rklbalsamiviinietikkaa
    2 tlprovencale-yrttimaustetta
    1/2 - 1 tlsuolaa
    1 tlpaprikajauhetta
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    2 rklrypsiöljyä
  4. 4

    Viipaloi tomaatit ja raasta juusto.

    MääräAinesosa
    2 kpltomaattia
    3 dljuustoraastetta
  5. 5

    Öljyä uunivuoka (noin 25 x 25 cm) kevyesti. Kumoa puolet riisi-kaaliseoksesta vuokaan. Lusikoi puolet jauhelihakastikkeesta päälle ja ripottele puolet juustoraasteesta kastikkeelle. Levitä loput kaalit ja jauhelihakastike vuokaan. Laita pinnalle tomaattiviipaleet ja loppu juustoraaste.

  6. 6

    Kypsennä 180-asteissa uunissa noin 1 tunti.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 dl juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
11.12.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä