Tomaattinen kaali-jauhelihavuoka
Ainekset
Jauhelihakastike
Valmistus
Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi, lisää liemikuutiot ja riisi. Keitä riisiä kannen alla 20 minuuttia.
Suikaloi kaali. Lisää se riisin joukkoon ja keitä kannen alla vielä 10 minuuttia. Siivilöi lopuksi ylimääräinen vesi pois riisi-kaaliseoksesta.
Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Ruskista jauheliha, sipuli ja valkosipuli öljyssä isolla paistinpannulla. Sekoita paseerattu tomaatti, vesi, etikka ja mausteet joukkoon. Hauduta 15 minuuttia.
Viipaloi tomaatit ja raasta juusto.
Öljyä uunivuoka (noin 25 x 25 cm) kevyesti. Kumoa puolet riisi-kaaliseoksesta vuokaan. Lusikoi puolet jauhelihakastikkeesta päälle ja ripottele puolet juustoraasteesta kastikkeelle. Levitä loput kaalit ja jauhelihakastike vuokaan. Laita pinnalle tomaattiviipaleet ja loppu juustoraaste.
Kypsennä 180-asteissa uunissa noin 1 tunti.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
333
1394
18,1 g
6,0 g
25,6 g
7,9 g
5,0 g
13,7 g
1,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 dl juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli