Gruusialainen kaalilaatikko | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Gruusialainen kaalilaatikko

Gruusialainen kaalilaatikko

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Uunissa suussa sulavaksi muhiva gruusialainen kaalilaatikko maustetaan yrteillä, tomaatilla ja suolakurkulla. Smetana ja juusto pyöristävät maut täyteläisiksi. Laatikko maistuu myös niille, jotka eivät ole perinteisen kaalilaatikon ystäviä. Tarjoa puolukkasurvoksen kanssa.

Ainekset

1 1/2 kg
keräkaalia
2 dl
vettä
1 kpl
iso sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
400 g
(1 pkt) naudanjauhelihaa (17 %)
150 g
suolakurkkua
140 g
(2 pkt) tomaattipyreetä
120 g
(1 prk) smetanaa
1 rkl
välimeren yrttiseosta
1 rkl
paprikajauhetta
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 tl
suolaa

pinnalle

150 g
(1 ps) emmentalraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Poista kaalista kova kantaosa ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Pane suikaleet kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla 15 minuuttia välillä sekoittaen.

1 1/2 kg
keräkaalia
2 dl
vettä
2

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha paistinpannulla. Lisää sipulit paistamisen loppupuolella ja paista vielä hetki.

1 kpl
iso sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
400 g
(1 pkt) naudanjauhelihaa (17 %)
3

Kuutioi suolakurkut. Sekoita kaalin joukkoon suolakurkut, jauhelihaseos, tomaattipyree, smetana ja mausteet.

1 rkl
paprikajauhetta
1 rkl
välimeren yrttiseosta
120 g
(1 prk) smetanaa
140 g
(2 pkt) tomaattipyreetä
150 g
suolakurkkua
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Kaada seos uunivuokaan (vetoisuus noin 3,5 litraa) ja ripottele pinnalle juustoraaste.

150 g
(1 ps) emmentalraastetta
5

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti. Peitä vuoka foliolla, jos pinta tummuu liikaa. Anna laatikon vetäytyä peitettynä noin 15 minuuttia.

Vinkki: Kaalilaatikkoa kannattaa valmistaa kerralla reilu annos, sillä ruoka on parhaimmillaan seuraavana päivänä makujen tasaannuttua.

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 23.12.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1767

422

28,2 g

15,2 g

14,2 g

13,8 g

6,7 g

24,8 g

2,1 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli