Gruusialainen kaalilaatikko

arvosana4/5

(22)arviota
6 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Uunissa suussa sulavaksi muhiva gruusialainen kaalilaatikko maustetaan yrteillä, tomaatilla ja suolakurkulla. Smetana ja juusto pyöristävät maut täyteläisiksi. Laatikko maistuu myös niille, jotka eivät ole perinteisen kaalilaatikon ystäviä. Tarjoa puolukkasurvoksen kanssa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 1/2 kgkeräkaalia
2 dlvettä
1 kpliso sipuli
3 kplvalkosipulinkynttä
400 g(1 pkt) naudanjauhelihaa (17 %)
150 gsuolakurkkua
140 g(2 pkt) tomaattipyreetä
120 g(1 prk) smetanaa
1 rklvälimeren yrttiseosta
1 rklpaprikajauhetta
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1 tlsuolaa

PINNALLE

150 g(1 ps) emmentalraastetta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Poista kaalista kova kantaosa ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Pane suikaleet kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla 15 minuuttia välillä sekoittaen.

    MääräAinesosa
    1 1/2 kgkeräkaalia
    2 dlvettä
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha paistinpannulla. Lisää sipulit paistamisen loppupuolella ja paista vielä hetki.

    MääräAinesosa
    1 kpliso sipuli
    3 kplvalkosipulinkynttä
    400 g(1 pkt) naudanjauhelihaa (17 %)
  3. 3

    Kuutioi suolakurkut. Sekoita kaalin joukkoon suolakurkut, jauhelihaseos, tomaattipyree, smetana ja mausteet.

    MääräAinesosa
    1 rklpaprikajauhetta
    1 rklvälimeren yrttiseosta
    120 g(1 prk) smetanaa
    140 g(2 pkt) tomaattipyreetä
    150 gsuolakurkkua
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Kaada seos uunivuokaan (vetoisuus noin 3,5 litraa) ja ripottele pinnalle juustoraaste.

    MääräAinesosa
    150 g(1 ps) emmentalraastetta
  5. 5

    Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti. Peitä vuoka foliolla, jos pinta tummuu liikaa. Anna laatikon vetäytyä peitettynä noin 15 minuuttia.

Vinkki: Kaalilaatikkoa kannattaa valmistaa kerralla reilu annos, sillä ruoka on parhaimmillaan seuraavana päivänä makujen tasaannuttua.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
23.12.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä