Gruusialainen kaalilaatikko | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Gruusialainen kaalilaatikko

Gruusialainen kaalilaatikko
Annokset
6
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
200°C
Ruokavalio
Uunissa suussa sulavaksi muhiva gruusialainen kaalilaatikko maustetaan yrteillä, tomaatilla ja suolakurkulla. Smetana ja juusto pyöristävät maut täyteläisiksi. Laatikko maistuu myös niille, jotka eivät ole perinteisen kaalilaatikon ystäviä. Tarjoa puolukkasurvoksen kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

1 1/2 kg
keräkaalia
2 dl
vettä
1 kpl
iso sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
400 g
(1 pkt) naudanjauhelihaa (17 %)
150 g
suolakurkkua
140 g
(2 pkt) tomaattipyreetä
120 g
(1 prk) smetanaa
1 rkl
välimeren yrttiseosta
1 rkl
paprikajauhetta
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 tl
suolaa

PINNALLE

150 g
(1 ps) emmentalraastetta

Vinkki: Kaalilaatikkoa kannattaa valmistaa kerralla reilu annos, sillä ruoka on parhaimmillaan seuraavana päivänä makujen tasaannuttua.

Näin teet

1

Poista kaalista kova kantaosa ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Pane suikaleet kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla 15 minuuttia välillä sekoittaen.

1 1/2 kg
keräkaalia
2 dl
vettä
2

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha paistinpannulla. Lisää sipulit paistamisen loppupuolella ja paista vielä hetki.

1 kpl
iso sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
400 g
(1 pkt) naudanjauhelihaa (17 %)
3

Kuutioi suolakurkut. Sekoita kaalin joukkoon suolakurkut, jauhelihaseos, tomaattipyree, smetana ja mausteet.

1 rkl
paprikajauhetta
1 rkl
välimeren yrttiseosta
120 g
(1 prk) smetanaa
140 g
(2 pkt) tomaattipyreetä
150 g
suolakurkkua
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Kaada seos uunivuokaan (vetoisuus noin 3,5 litraa) ja ripottele pinnalle juustoraaste.

150 g
(1 ps) emmentalraastetta
5

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti. Peitä vuoka foliolla, jos pinta tummuu liikaa. Anna laatikon vetäytyä peitettynä noin 15 minuuttia.

Resepti
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 23.12.2019
Muokattu: 23.12.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj1767 10602
Energiaa kcal422 2533
Rasvaa28.2 g169.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa15.2 g91.0 g
Hiilihydraatteja14.2 g85.0 g
Sokereita13.8 g83.0 g
Kuituja6.7 g40.0 g
Proteiinia24.8 g149.0 g
Suolaa2.1 g12.7 g

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj1767 10602
Energiaa kcal422 2533
Rasvaa28.2 g169.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa15.2 g91.0 g
Hiilihydraatteja14.2 g85.0 g
Sokereita13.8 g83.0 g
Kuituja6.7 g40.0 g
Proteiinia24.8 g149.0 g
Suolaa2.1 g12.7 g
Resepti
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.