Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kaali-fetapiirakka

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Tässä piirakassa yhdistyvät kolme suosikkia: feta-, kaali- ja lihapiirakka. Nauti ruokaisa peltipiirakka hieman jäähtyneenä raikkaan salaatin kanssa.

Ainekset

1200 g
(2 pkt) lehtitaikinalevyjä
400 g
(1 pkt) jauhelihaa tai 2 pkt (à 225 g) kaurajauhista
1 1/4 kg
suippokaalia
2 kpl
sipulia
4 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 dl
vettä
1 rkl
liha- tai kasvisfondia
2 tl
oreganoa
1 tl
timjamia
2 rkl
siirappia
1 tl
suolaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
400 g
(2 pkt) fetajuustoa

Lisäksi

1 kpl
kananmuna
2 rkl
seesaminsiemeniä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota taikinat ja jauheliha huoneenlämpöön noin 30 minuuttia etukäteen. Hienonna kaali. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista kaalia ja sipuleita öljyssä isolla pannulla, kunnes ne pehmenevät. Lisää vesi, fondi ja yrtit. Hauduta kunnes neste haihtuu. Lisää siirappi ja kaada seos kulhoon. Ruskista jauheliha tai kaurajauhis öljyssä pannulla. Sekoita se kaaliin. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Murenna feta ja lisää täytteeseen.

1200 g
(2 pkt) lehtitaikinalevyjä
1 1/4 kg
suippokaalia
2 kpl
sipulia
4 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
liha- tai kasvisfondia
1/2 dl
vettä
1 tl
timjamia
2 tl
oreganoa
2 rkl
siirappia
400 g
(1 pkt) jauhelihaa tai 2 pkt (à 225 g) kaurajauhista
1 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
suolaa
400 g
(2 pkt) fetajuustoa
2

Säädä uuni 200 asteeseen. Kauli toinen taikinalevy leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi piirakkapohjaksi ja vedä leivinpapereineen pellille. Kauli toinen taikinalevy hieman pohjaa pienemmäksi kanneksi.

3

Levitä täyte piirakkapohjalle niin, että reunoista jää pari senttiä ilman täytettä. Painele täyte käsin tiiviimmäksi. Laita kansilevy täytteen päälle. Käännä pohjataikinan reunat kannen päälle ja nipistä hyvin kiinni.

4

Voitele piirakan pinta kananmunalla, johon on sekoitettu 1 tl vettä. Tee kanteen viiltoja veitsellä tai pistele se haarukalla. Ripottele siemenet pinnalle. Paista piirakkaa uunin alatasolla 40 minuuttia. Peitä leivinpaperilla, jos pinta alkaa tummua liikaa.

Vinkki: Voit pakastaa piirakan annospaloina tai levynä.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 10.7.2019
|
Muokattu: 12.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

277

1160

20,3 g

8,8 g

7,8 g

7,4 g

2,5 g

15,3 g

1,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1200 g (2 pkt) lehtitaikinalevyjä,

1 rkl liha- tai kasvisfondia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli