Ota piirakkataikina sulamaan noin tunti ennen leivontaa. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 24 cm). Pistele pohja haarukalla ja esipaista pohjaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Murenna feta kulhoon. Lisää loput täytteen ainekset ja sekoita tasaiseksi. Levitä täyte esipaistetulle pohjalle ja jatka paistoa noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pohja on kypsä.
Valmista salaatti. Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele ja puolita tomaatit. Rouhi pähkinät.
Lisää salaatti keoksi hetken jäähtyneen piirakan päälle. Valuta balsamicoa pinnalle.
Vinkki: Valmista kesäinen versio korvaamalla tomaatit tuoreilla mansikoilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
189
792
14,8 g
9,1 g
6,0 g
5,9 g
0,5 g
7,8 g
1,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
400 g (1 pkt) suolaista piirakkataikinaa (pakaste),
0,5 dl pekaanipähkinöitä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli