Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Marjainen talkkunahyve

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Ihastu talkkunaan! Perinteinen suomalainen talkkuna yhdistää paahdettuja viljoja ja usein myös herneitä tai papuja. Kinuskikermasta ja kauden marjoista teet talkkunan kanssa helpon kuitupitoisen makean herkun.

Ainekset

250 g
(1 rs) puna- tai mustaherukoita
2 1/2 dl
(1 prk) kinuskikermaa
2 dl
paksua jogurttia
1 dl
talkkunajauhoja
1 rkl
sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Perkaa herukat. Säästä ½ dl koristelua varten ja survo loput haarukalla kulhossa.

250 g
(1 rs) puna- tai mustaherukoita
2

Vaahdota kerma. Sekoita jogurtti, talkkunajauhot ja sokeri marjasurvokseen. Kääntele lopuksi kermavaahto raidoiksi talkkunaseokseen.

1 rkl
sokeria
1 dl
talkkunajauhoja
2 dl
paksua jogurttia
2 1/2 dl
(1 prk) kinuskikermaa
3

Jaa hyve kulhoihin ja koristele marjoilla.

Vinkki: Herukat voit korvata mustikoilla tai puolukoilla. Sulata pakastemarjat varovasti mikrossa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 21.7.2020
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

252

1056

13,3 g

8,8 g

24,3 g

13,5 g

5,3 g

5,0 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli