Pese ja kuori palsternakat sekä perunat. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.
Lado ainekset kerroksittain noin 2 litran vetoiseen voideltuun uunivuokaan ja mausta kerrokset suolalla ja pippurilla. Kaada kerma vuokaan.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin 1 tunti, kunnes juurekset ovat kypsiä. Anna vetäytyä hetki.
Vinkki: Paista pekoniuunilohi ja kermainen peruna-palsternakkavuoka samassa uunissa. Kypsennä ensin palsternakkoja 40 minuuttia. Nosta palsternakkavuoka lohen viereen pellille ja jatka kypsentämistä noin 20 minuuttia.
Hyvästi hävikki: Palsternakan ja perunoiden suhdetta voit muokata sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Pääasia, että käytät vuokaan yhteensä noin kilon juureksia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
278
1163
14,0 g
7,8 g
28,0 g
8,6 g
5,6 g
4,8 g
1,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli