Pekoniuunilohi | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pekoniuunilohi

Pekoniuunilohi

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Pekonilla peitelty ja timjamilla maustettu uunilohi on helppoa ja maukasta kotiruokaa parhaimmillaan! Tarjoa esimerkiksi samassa uunissa kypsyvän kermaisen peruna-palsternakkavuoan kanssa. Raikkaana lisukkeena maistuu vaikka päärynällä maustettu yksinkertainen vihersalaatti.

Ainekset

800 g
lohifileetä
1/2 dl
tuoretta timjamia hienonnettuna
1/4 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
140 g
(1 pkt) pekonia

koristeluun

tuoretta timjamia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Nosta lohifilee pellille leivinpaperin päälle tai uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Hienonna timjamin lehdet ja ohuet varret. Ripottele suola, pippuri ja timjami lohelle.

800 g
lohifileetä
1/4 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 dl
tuoretta timjamia hienonnettuna
2

Hienonna pekoni ja ripottele lohen päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia fileen paksuudesta riippuen. Koristele timjamilla.

140 g
(1 pkt) pekonia
tuoretta timjamia

Vinkki: Paista pekoniuunilohi ja kermainen peruna-palsternakkavuoka samassa uunissa. Kypsennä ensin palsternakkavuokaa 40 minuuttia. Nosta vuoka lohen viereen pellille ja jatka kypsentämistä noin 20 minuuttia.

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 15.9.2020
Muokattu: 1.10.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.