Pekoniuunilohi

arvosana5/5

(2)arviota
5 Annosta

30 min (josta 10 min aktiivista)

Pekonilla peitelty ja timjamilla maustettu uunilohi on helppoa ja maukasta kotiruokaa parhaimmillaan! Tarjoa esimerkiksi samassa uunissa kypsyvän kermaisen peruna-palsternakkavuoan kanssa. Raikkaana lisukkeena maistuu vaikka päärynällä maustettu yksinkertainen vihersalaatti.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
800 glohifileetä
1/2 dltuoretta timjamia hienonnettuna
1/4 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
140 g(1 pkt) pekonia

KORISTELUUN

tuoretta timjamia

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Nosta lohifilee pellille leivinpaperin päälle tai uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Hienonna timjamin lehdet ja ohuet varret. Ripottele suola, pippuri ja timjami lohelle.

    MääräAinesosa
    800 glohifileetä
    1/4 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1/2 dltuoretta timjamia hienonnettuna
  2. 2

    Hienonna pekoni ja ripottele lohen päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia fileen paksuudesta riippuen. Koristele timjamilla.

    MääräAinesosa
    140 g(1 pkt) pekonia
    tuoretta timjamia

Vinkki: Paista pekoniuunilohi ja kermainen peruna-palsternakkavuoka samassa uunissa. Kypsennä ensin palsternakkavuokaa 40 minuuttia. Nosta vuoka lohen viereen pellille ja jatka kypsentämistä noin 20 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Laura Riihelä
15.9.2020
|
Päivitetty: 1.10.2025

Samankaltaisia reseptejä