Kermainen peruna-palsternakkavuoka
Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Reilusti valkosipulilla maustetut kermaperunat saavat pähkinäistä makua palsternakasta. Hitaasti uunissa muhivat kermapalsternakat maistuvat niin liha- kuin kalaruokien lisukkeena.
| 500 g | palsternakkaa |
| 500 g | perunoita (jauhoinen lajike) |
| 1 kpl | sipuli |
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 4 dl | (2 prk) ruokakermaa |
| VUOAN VOITELUUN | |
|---|---|
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
- 1.
Pese ja kuori palsternakat sekä perunat. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.
- 2.
Lado ainekset kerroksittain noin 2 litran vetoiseen voideltuun uunivuokaan ja mausta kerrokset suolalla ja pippurilla. Kaada kerma vuokaan.
- 3.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin 1 tunti, kunnes juurekset ovat kypsiä. Anna vetäytyä hetki.
Kermainen peruna-palsternakkavuoka
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)
Reilusti valkosipulilla maustetut kermaperunat saavat pähkinäistä makua palsternakasta. Hitaasti uunissa muhivat kermapalsternakat maistuvat niin liha- kuin kalaruokien lisukkeena.
Ainekset (5 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | palsternakkaa |
| 500 g | perunoita (jauhoinen lajike) |
| 1 kpl | sipuli |
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 4 dl | (2 prk) ruokakermaa |
VUOAN VOITELUUN | |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Pese ja kuori palsternakat sekä perunat. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.
Määrä Ainesosa 500 g perunoita (jauhoinen lajike) 500 g palsternakkaa 1 kpl sipuli 4 kpl valkosipulinkynttä - 2
Lado ainekset kerroksittain noin 2 litran vetoiseen voideltuun uunivuokaan ja mausta kerrokset suolalla ja pippurilla. Kaada kerma vuokaan.
Määrä Ainesosa 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 4 dl (2 prk) ruokakermaa - 3
Kypsennä 200-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin 1 tunti, kunnes juurekset ovat kypsiä. Anna vetäytyä hetki.
Vinkki: Paista pekoniuunilohi ja kermainen peruna-palsternakkavuoka samassa uunissa. Kypsennä ensin palsternakkoja 40 minuuttia. Nosta palsternakkavuoka lohen viereen pellille ja jatka kypsentämistä noin 20 minuuttia.
Hyvästi hävikki: Palsternakan ja perunoiden suhdetta voit muokata sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Pääasia, että käytät vuokaan yhteensä noin kilon juureksia.
Ravintosisältö
280
Energiaa kcal
1172
Energiaa kj
14,0 g
Rasvaa
7,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,4 g
Hiilihydraatteja
8,8 g
Sokereita
5,6 g
Kuituja
5,0 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
280
Energiaa kcal
1172
Energiaa kj
14,0 g
Rasvaa
7,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,4 g
Hiilihydraatteja
8,8 g
Sokereita
5,6 g
Kuituja
5,0 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























