Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kermainen peruna-palsternakkavuoka

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
5 Annosta
Reilusti valkosipulilla maustetut kermaperunat saavat pähkinäistä makua palsternakasta. Hitaasti uunissa muhivat kermapalsternakat maistuvat niin liha- kuin kalaruokien lisukkeena. Esimerkiksi pekoniuunilohi on mainio makupari juuresten aateliin kuuluvan aromikkaan palsternakan kanssa.

Ainekset

500 g
palsternakkaa
500 g
perunoita (jauhoinen lajike)
1 kpl
sipuli
4 kpl
valkosipulinkynttä
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
4 dl
(2 prk) ruokakermaa

VUOAN VOITELUUN

1/2 rkl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese ja kuori palsternakat sekä perunat. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.

500 g
perunoita (jauhoinen lajike)
500 g
palsternakkaa
1 kpl
sipuli
4 kpl
valkosipulinkynttä
2

Lado ainekset kerroksittain noin 2 litran vetoiseen voideltuun uunivuokaan ja mausta kerrokset suolalla ja pippurilla. Kaada kerma vuokaan.

1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
4 dl
(2 prk) ruokakermaa
3

Kypsennä 200-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin 1 tunti, kunnes juurekset ovat kypsiä. Anna vetäytyä hetki.

Vinkki: Paista pekoniuunilohi ja kermainen peruna-palsternakkavuoka samassa uunissa. Kypsennä ensin palsternakkoja 40 minuuttia. Nosta palsternakkavuoka lohen viereen pellille ja jatka kypsentämistä noin 20 minuuttia.

Hyvästi hävikki: Palsternakan ja perunoiden suhdetta voit muokata sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Pääasia, että käytät vuokaan yhteensä noin kilon juureksia.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.9.2020
|
Muokattu: 26.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

278

1163

14,0 g

7,8 g

28,0 g

8,6 g

5,6 g

4,8 g

1,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli