Kermainen peruna-palsternakkavuoka

arvosana5/5

(4)arviota
5 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Reilusti valkosipulilla maustetut kermaperunat saavat pähkinäistä makua palsternakasta. Hitaasti uunissa muhivat kermapalsternakat maistuvat niin liha- kuin kalaruokien lisukkeena.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
500 gpalsternakkaa
500 gperunoita (jauhoinen lajike)
1 kplsipuli
4 kplvalkosipulinkynttä
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
4 dl(2 prk) ruokakermaa

VUOAN VOITELUUN

1/2 rklrypsiöljyä

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Pese ja kuori palsternakat sekä perunat. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.

    MääräAinesosa
    500 gperunoita (jauhoinen lajike)
    500 gpalsternakkaa
    1 kplsipuli
    4 kplvalkosipulinkynttä
  2. 2

    Lado ainekset kerroksittain noin 2 litran vetoiseen voideltuun uunivuokaan ja mausta kerrokset suolalla ja pippurilla. Kaada kerma vuokaan.

    MääräAinesosa
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    4 dl(2 prk) ruokakermaa
  3. 3

    Kypsennä 200-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin 1 tunti, kunnes juurekset ovat kypsiä. Anna vetäytyä hetki.

Vinkki: Paista pekoniuunilohi ja kermainen peruna-palsternakkavuoka samassa uunissa. Kypsennä ensin palsternakkoja 40 minuuttia. Nosta palsternakkavuoka lohen viereen pellille ja jatka kypsentämistä noin 20 minuuttia.

Hyvästi hävikki: Palsternakan ja perunoiden suhdetta voit muokata sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Pääasia, että käytät vuokaan yhteensä noin kilon juureksia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Laura Riihelä
22.9.2020
|
Päivitetty: 26.11.2025

Samankaltaisia reseptejä