Kermainen peruna-palsternakkavuoka
Ainekset
Valmistus
Pese ja kuori palsternakat sekä perunat. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.
Lado ainekset kerroksittain noin 2 litran vetoiseen voideltuun uunivuokaan ja mausta kerrokset suolalla ja pippurilla. Kaada kerma vuokaan.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin 1 tunti, kunnes juurekset ovat kypsiä. Anna vetäytyä hetki.
Vinkki: Paista pekoniuunilohi ja kermainen peruna-palsternakkavuoka samassa uunissa. Kypsennä ensin palsternakkoja 40 minuuttia. Nosta palsternakkavuoka lohen viereen pellille ja jatka kypsentämistä noin 20 minuuttia.
Hyvästi hävikki: Palsternakan ja perunoiden suhdetta voit muokata sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Pääasia, että käytät vuokaan yhteensä noin kilon juureksia.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
280
1172
14,0 g
7,8 g
28,4 g
8,8 g
5,6 g
5,0 g
1,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli