Pese ja kuori palsternakat sekä perunat. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.
Lado ainekset kerroksittain noin 2 litran vetoiseen voideltuun uunivuokaan ja mausta kerrokset suolalla ja pippurilla. Kaada kerma vuokaan.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin 1 tunti, kunnes juurekset ovat kypsiä. Anna vetäytyä hetki.
Vinkki: Paista pekoniuunilohi ja kermainen peruna-palsternakkavuoka samassa uunissa. Kypsennä ensin palsternakkoja 40 minuuttia. Nosta palsternakkavuoka lohen viereen pellille ja jatka kypsentämistä noin 20 minuuttia.
Hyvästi hävikki: Palsternakan ja perunoiden suhdetta voit muokata sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Pääasia, että käytät vuokaan yhteensä noin kilon juureksia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1097
262
14,0 g
4,8 g
26,6 g
7,2 g
5,6 g
3,8 g
1,5 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli