Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kokonainen kukkakaali uunissa

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Uunissa kauniin ruskeaksi paahdettu, sisältä mehevä kukkakaali on herkkua. Paahda kokonainen kukkakaali esimerkiksi samassa uunissa hautuvan pataruoan lisukkeeksi.

Ainekset

800 g
(1 kpl) kukkakaali
1/2 dl
rypsiöljyä
1 kpl
sitruuna (luomu)
1 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
suolaa
1/2 kpl
(ruukkua) lehtipersiljaa
25 g
margariinia (maidotonta)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Poista kukkakaalista lehdet. Säästä ja paahda ne halutessasi ruoan lisukkeeksi. Laita kukkakaali ison folioarkin päälle kantapuoli alaspäin.

800 g
(1 kpl) kukkakaali
2

Hienonna lehtipersilja. Pese sitruuna kuumalla vedellä. Raasta sitruunasta kuori ja purista 2 rkl mehua. Sekoita puolet persiljasilpusta, sitruunan kuoriraaste ja sitruunamehu öljyyn. Lisää paprikajauhe, mustapippuri ja suola. Sivele mausteöljy kukkakaalin pintaan.

1/2 kpl
(ruukkua) lehtipersiljaa
1 kpl
sitruuna (luomu)
1 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
suolaa
3

Kääri folio löyhästi kukkakaalin ympärille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 1 tunti.

4

Ota kukkakaali pois uunissa. Avaa foliopaketti. Valele kaalia paketin pohjalle valuneella mausteöljyllä. Lisää margariini lastuina päälle. Kypsennä kukkakaalia vielä ilman foliota 15–30 minuuttia, kunnes sen pinta on kauniin ruskea.

25 g
margariinia (maidotonta)

Vinkki: Paahda kukkakaalin lehdistä rapeita lastuja. Mausta lehdet kevyesti rypsiöljyllä ja suolaripauksella, ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 9.10.2022
|
Muokattu: 25.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

189

793

15,5 g

2,0 g

4,8 g

4,5 g

5,3 g

3,5 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli