Kuori omena ja leikkaa se hyvin pieniksi kuutioiksi. Silppua sellerinvarret ja rouhi pähkinät. Sekoita kaikki waldorfinsalaatin ainekset kulhossa tasaiseksi.
Laita sulaneet herneet, kauravalmiste, puristettu sitruunamehu, tahini, kuorittu valkosipulinkynsi ja öljy tehosekoittimeen. Soseuta sileäksi ja sekoita siirappi ja mausteet tahnaan.
Kuumenna vesi ja liuota siihen pieni nokare kasvisliemikuutiota tai vähän kasvisfondia. Sekoita sitruunamehu liemeen. Leikkaa leipäviipaleista kuoret pois. Aseta reilu pala tuorekelmua työlaudalle. Pane kolme leipäviipaletta vierekkäin kelmun keskelle. Kostuta leivät tasaisesti siveltimellä. Levitä 2/3 hummuksesta leiville. Lisää ja kostuta seuraava leipäkerros. Levitä waldorfinsalaatti leiville ja painele tiiviiksi kerrokseksi. Lisää viimeinen leipäkerros ja kostuta.
Kääri voileipäkakku tiiviisti kelmuun. Anna mehevöityä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Aseta päälle kevyt paino, esimerkiksi muovinen leikkuulauta. Säilytä hummus kuorrutusta varten kannellisessa astiassa jääkaapissa.
Laita voileipäkakku tarjoiluvadille. Levitä hummus pinnalle ja reunoille. Koristele kakku salaatinlehdillä, viinirypäleillä, omenaviipaleilla ja pähkinöillä.
Katso video: PS Olen vegaani testaa vegaanisen voileipäkakun reseptin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
305
1279
16,2 g
2,2 g
28,8 g
8,3 g
5,0 g
8,3 g
1,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 kpl Sellerinvartta,
75 g (1/2 pkt) kaurapohjaista "tuorejuustoa" (esim, oatley påmackan),
75 g (1/2 pkt) kaurapohjaista "tuorejuustoa" (esim, oatley påmackan),
1 kpl Sitruunan mehu,
1 tl Juustokuminaa,
10 - 15 kpl Salaatin- ja yrtinlehteä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli