Lämmitä kaurajuoma ja -jogurtti hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (+42 astetta). Liuota hiiva nesteeseen. Lisää jauhot ja sekoita. Peitä kulho liinalla ja anna kohota huoneenlämmössä kahden tunnin ajan.
Valmista tofutahna. Valuta tofu ja murenna se haarukalla. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita tahnan ainekset kulhossa ja siirrä jääkaappiin tekeytymään.
Sekoita kohonneeseen taikinaan suola ja vichy juuri ennen paistamista, jotta blineistä tulee kuohkeita.
Säädä liesi keskilämmölle ja kuumenna lettu- tai blinipannu. Lisää pannulle öljyä ja annostele taikinaa noin ½ desiä lettupannulle ja vajaa desi blinipannulle. Kypsennä blinejä, kunnes pintaan muodostuvat kuplat puhkeavat. Käännä blini ja paista, kunnes toinen puoli saa väriä. Valuta pannun reunoille öljyä sudin avulla kääntämisen jälkeen. Tarjoa blinit kuumina tofutahnan kanssa. Viimeistele annokset tillillä.
Vinkki: Kokeile taikinaan vichyn tilalle olutta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
101
422
3,0 g
1,1 g
13,1 g
1,6 g
1,2 g
4,5 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl kuivahiivaa,
1 dl tilliä hienonnettuna,
ripaus mustapippuria rouhittuna,
rypsiöljyä paistamiseen,
tilliä viimeistelyyn.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli