Laita täytteen cashewpähkinät likoamaan kylmään veteen vähintään tunniksi tai yön yli.
Sulata mustaherukat huoneenlämmössä. Valuta cashewpähkinöistä vesi pois. Sulata kookosöljy vesihauteessa miedolla lämmöllä juoksevaksi.
Siirrä pekaanipähkinät, taatelit ja ripaus suolaa monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Aja tasaiseksi, kunnes seos on tahmeaa. Painele pähkinäpohja leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohjalle.
Pese monitoimikoneen kulho ja aja täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi. Levitä täyte pähkinäpohjan päälle.
Siirrä kakku pakastimeen tunniksi. Ota huoneenlämpöön hetki ennen tarjoilua. Säilytä kakku jääkaapissa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
465
1948
37,7 g
14,9 g
21,9 g
17,5 g
4,1 g
7,9 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Sormisuolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli