Laita varrastikut veteen likoamaan. Huuhtele muikut ja kuivaa talouspaperilla. Yhdistä öljy, suola ja oregano.
Tee salsa verde. Poista timjamista paksut varret, hienonna ohuet lehtineen. Hienonna basilika ja kaprikset. Kuori ja raasta valkosipuli. Yhdistä kaikki salsa verden ainekset, soseuta halutessasi. Laita jääkaappiin tekeytymään.
Aseta pöydälle 5–6 kalaa vierekkäin ja työnnä kaksi varrastikkua kalojen läpi. Tikuta loput kalat samoin. Sivele kalat oreganoöljyllä ja paista kuumassa grillissä kypsiksi. Tarjoa salsa verden kanssa.
Vinkki: Kokeile salsa verdeen myös muita yrttejä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
390
1634
33,3 g
4,0 g
0,3 g
—
—
23,5 g
1,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl kapriksia (pieniä),
ripaus mustapippuria rouhittuna,
puisia varrastikkuja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli