Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Grillatut muikut ja salsa verde

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Tuoreet pienet muikut valmistuvat grillissä nopeasti, eivätkä kaipaa pinnalleen kuin sipaisun öljyä ja kevyen maustamisen. Kesäinen salsa verde -kastike saa uutta makua timjamista.

Ainekset

500 g
perattuja muikkuja
1/2 dl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
1/2 rkl
kuivattua oreganoa

Salsa verde

1 kpl
ruukku timjamia
1 kpl
ruukku basilikaa
2 rkl
kapriksia (pieniä)
1 kpl
pieni valkosipulinkynsi
3/4 dl
oliiviöljyä
1 rkl
limenmehua
ripaus mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

puisia varrastikkuja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Laita varrastikut veteen likoamaan. Huuhtele muikut ja kuivaa talouspaperilla. Yhdistä öljy, suola ja oregano.

puisia varrastikkuja
500 g
perattuja muikkuja
1/2 dl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
1/2 rkl
kuivattua oreganoa
2

Tee salsa verde. Poista timjamista paksut varret, hienonna ohuet lehtineen. Hienonna basilika ja kaprikset. Kuori ja raasta valkosipuli. Yhdistä kaikki salsa verden ainekset, soseuta halutessasi. Laita jääkaappiin tekeytymään.

1 kpl
ruukku timjamia
1 kpl
ruukku basilikaa
2 rkl
kapriksia (pieniä)
1 kpl
pieni valkosipulinkynsi
3/4 dl
oliiviöljyä
1 rkl
limenmehua
ripaus mustapippuria rouhittuna
3

Aseta pöydälle 5–6 kalaa vierekkäin ja työnnä kaksi varrastikkua kalojen läpi. Tikuta loput kalat samoin. Sivele kalat oreganoöljyllä ja paista kuumassa grillissä kypsiksi. Tarjoa salsa verden kanssa.

Vinkki: Kokeile salsa verdeen myös muita yrttejä.

Miltä maistui?
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 20.5.2021
|
Muokattu: 13.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

390

1634

33,3 g

4,0 g

0,3 g

23,5 g

1,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl kapriksia (pieniä),

ripaus mustapippuria rouhittuna,

puisia varrastikkuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli