Pane varrastikut veteen likoamaan.
Kuori valkosipulit. Soseuta yrttiöljyn ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kulhossa.
Leikkaa fileet noin 2 senttimetrin kokoisiksi paloiksi. Huuhtele kasvikset ja kuori sipuli. Leikkaa kesäkurpitsasta noin 1 senttimetrin paksuisia viipaleita. Tarvittaessa puolita viipaleet. Halkaise paprikat, poista kannat ja siemenet. Leikkaa paprikat noin 2 senttimetrin kokoisiksi paloiksi. Halkaise sipuli pitkittäin ja leikkaa 6 osaan. Irrota kerrokset toisistaan.
Pujota kasviksia ja kalapaloja vuorotellen varrastikkuihin. Kalapalat voi pujottaa kaksinkerroin taitettuna.
Ota ½ desilitraa yrttiöljystä talteen. Sivele vartaat lopulla öljyllä. Paista 200-asteisen uunin ylätasolla grillivastuksella 15 minuuttia tai grillaa kypsäksi. Viimeistele öljyllä. Ripottele halutessasi suolaa pinnalle.
Vinkki: Pujota vartaisiin edelliseltä aterialta jääneitä keitettyjä perunoita.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
140
587
9,4 g
0,6 g
2,0 g
1,8 g
0,5 g
11,5 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukku basilikaa,
ruukku lehtipersiljaa,
2 rkl kapriksia (pieniä),
10 kpl puisia varrastikkuja .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli