Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Grillifeta-perunasalaatti

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Fetajuusto maistuu myös grillattuna yhdessä perunan kanssa. Suosittu uunifetapasta inspiroi kokeilemaan suolaisen fetan ja makean varhaisperunan yhdistelmää salaatissa. Feta-perunasalaatti on täydellinen ruoka kesän grillihetkiin ja piknikeille.

Ainekset

800 g
varhaisperunoita
200 g
(1 pkt) fetajuustoa palana
1 - 2 kpl
varhaissipulia
125 g
(1 nippu) retiisejä

VALKOSIPULIÖLJY

1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
ripaus suolaa

Lisäksi

grilli- tai paistovuoka (1,7 l)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese perunat ja puolita isoimmat. Keitä vedessä napakan kypsiksi, 10–15 minuuttia.

800 g
varhaisperunoita
2

Tee valkosipuliöljy. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki öljyn ainekset keskenään.

1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
ripaus suolaa
3

Levitä perunat grillivuokaan. Huuhtele ja hienonna sipuli. Säästä varret koristeeksi ja ripottele vaalea osa perunoille. Laita feta vuokaan. Valuta valkosipuliöljy perunoille. Paahda grillissä tai 200-asteisessa uunissa 15−20 minuuttia, kunnes feta on pehmeää.

1 - 2 kpl
varhaissipulia
200 g
(1 pkt) fetajuustoa palana
4

Poista retiisien naatit, huuhtele ja viipaloi retiisit. Riko fetaa hieman. Kumoa perunat ja feta kulhoon ja sekoita. Viimeistele retiiseillä ja sipulinvarsilla.

125 g
(1 nippu) retiisejä

Hyvästi hävikki: Käytä salaattiin edelliseltä aterialta jääneet perunat.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 20.5.2021
|
Muokattu: 13.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

378

1582

19,8 g

8,0 g

34,5 g

3,0 g

2,8 g

13,5 g

1,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus suolaa,

grilli- tai paistovuoka (1,7 l).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli