Pese perunat ja puolita isoimmat. Keitä vedessä napakan kypsiksi, 10–15 minuuttia.
Tee valkosipuliöljy. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki öljyn ainekset keskenään.
Levitä perunat grillivuokaan. Huuhtele ja hienonna sipuli. Säästä varret koristeeksi ja ripottele vaalea osa perunoille. Laita feta vuokaan. Valuta valkosipuliöljy perunoille. Paahda grillissä tai 200-asteisessa uunissa 15−20 minuuttia, kunnes feta on pehmeää.
Poista retiisien naatit, huuhtele ja viipaloi retiisit. Riko fetaa hieman. Kumoa perunat ja feta kulhoon ja sekoita. Viimeistele retiiseillä ja sipulinvarsilla.
Hyvästi hävikki: Käytä salaattiin edelliseltä aterialta jääneet perunat.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
378
1582
19,8 g
8,0 g
34,5 g
3,0 g
2,8 g
13,5 g
1,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus suolaa,
grilli- tai paistovuoka (1,7 l).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli