Pese perunat kylmällä vedellä ja harjaa ne huolellisesti puhtaiksi. Leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi. Paloittele makkarat. Huuhtele paprikat. Halkaise paprikat, poista siemenet ja leikkaa suupaloiksi. Huuhtele lehtikaali, poista lehtiruoti ja revi lehdet suupaloiksi.
Paista perunoita öljyssä pannulla tai muurikalla käännellen 10−15 minuuttia. Lisää makkarat ja jatka paistamista 5 minuuttia. Lisää kasvikset ja paista vielä 5 minuuttia. Sekoita lopuksi sinappi, etikka ja siirappi pyttipannuun. Mausta suolalla ja pippurilla. Halutessasi viimeistele ruohosipulilla.
Hyvästi hävikki: Hyödynnä pyttipannuun edelliseltä aterialta jääneitä perunoita.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
357
1493
16,5 g
1,3 g
33,5 g
11,8 g
5,0 g
15,8 g
1,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
(½ ruukkua ruohosipulia hienonnettuna) .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli