Huuhtele linssit siivilässä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit kattilassa öljyssä.
Lisää kattilaan juustokumina, kurkuma, inkivääri ja chili. Paista käännellen noin minuutti.
Lisää tomaattimurska, vesi, suola ja linssit. Keitä hiljalleen kannen alla vähintään 20 minuuttia.
Lisää kookosmaito ja kuumenna. Viimeistele halutessasi korianterilla. Tarjoa riisin, ruokakauran tai muiden kotimaisten ateriaviljojen kanssa.
Vinkki: Mausta curry inkiväärin sijaan jauhetulla korianterilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
306
1283
12,4 g
7,8 g
32,2 g
11,0 g
5,8 g
13,2 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl juustokuminaa ,
1 tl kurkumaa,
1 tl inkivääriä,
0,25 tl chilijauhetta,
tuoretta korianteria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli