Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kranssisalaatti

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Juhlapöydän kaunein salaatti on tehty makeista hedelmistä, suolaisen täyteläisestä sinihomejuustosta, rapeista pähkinöistä ja makean kirpeästä kastikkeesta. Joulupöydän kruunaava kranssisalaatti on helppo ja nopea valmistaa.

Ainekset

180 g
(1 ps) salaattisekoitusta
250 g
(½ rs, à 500 g) tummia viinirypäleitä
1 kpl
päärynä
100 g
(1 ps) saksanpähkinöitä
170 g
(1 pkt) sinihomejuustoa

Hunaja-sitruunavinegretti

2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
juoksevaa hunajaa
1 rkl
sitruunanmehua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Tarvittaessa huuhtele ja kuivaa salaattisekoitus. Pese viinirypäleet ja päärynä. Jätä viinirypäleet kokonaisiksi tai puolita tarvittaessa suurimmat. Halutessasi kuori päärynä ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Rouhi pähkinät. Leikkaa juusto paloiksi.

180 g
(1 ps) salaattisekoitusta
250 g
(½ rs, à 500 g) tummia viinirypäleitä
1 kpl
päärynä
100 g
(1 ps) saksanpähkinöitä
170 g
(1 pkt) sinihomejuustoa
2

Asettele salaatit, rypäleet, päärynät ja pähkinät kranssin muotoon vadille. Laita juustot kranssin keskelle.

3

Sekoita vinegretin ainekset keskenään. Pirskota kastike salaatin pinnalle

2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
juoksevaa hunajaa
1 rkl
sitruunanmehua
Miltä maistui?(12 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 14.11.2022
|
Muokattu: 29.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

278

1164

20,3 g

4,2 g

11,5 g

11,3 g

2,7 g

10,8 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli