Sivele fileeleikkeet öljyllä. Hienonna timjami ja säästä siitä osa salaattiin. Mausta leikkeet lopulla timjamilla sekä suolalla ja pippurilla. Paahda leikkeitä grillissä tai 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tarkista kypsyys puolittamalla yksi leike. Valuta kuuman lihan päälle hunajaa ja pidä lämpimänä folion alla.
Sipaise leiville halutessasi hieman rypsiöljyä. Paahda leivät grillissä rapeiksi ja kullankeltaisiksi.
Tee kastike. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä sipulit, etikka ja mausteet pienessä kulhossa. Anna maustua 5 minuuttia ja sekoita sitten öljy joukkoon.
Huuhtele tomaatit ja kurkku. Paloittele tomaatit ja leikkaa kurkku puolikuiksi. Valuta oliivit. Revi tai kuutioi kanapalat ja leipäviipaleet. Yhdistä kaikki salaatin ainekset kulhossa tai vadilla.
Sekoita kastike salaatin joukkoon.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
356
1489
21,8 g
2,0 g
20,0 g
9,8 g
3,5 g
17,5 g
2,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl pieniä kapriksia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli